• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    prosim pomohl by mi nekdo jak nastavim wordpress instalaci na jiný email. mojedomena.cz/wp-admin kdyz tam dat zapomenute heslo zadny email s novým heslem mi neprijde. Musel by se povolit email na hostingu pro email defaultní mail wordpress@domena.cz coz mi hosting nepovoli . da se nekde nastavit jiny email ? díky za info.
    BULHI
    BULHI --- ---
    DUKON: nemam moc cas, ale zkus napsat sem, az to bude aktualni a uvidime.. treba se chytne nekdo dalsi
    BULHI
    BULHI --- ---
    treba nekomu usetrim par minut frustrace - nektery klice v usermeta maj nastavenej prefix stejnej, jako vsechny tabulky (tj to co je ve wp-configu).. takze az ho nekdy zmenite a cely se vam to zesere, tak nerikejte, ze jsem vas nevaroval :-)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    DUKON: urcite to dej do podadresare. migrovat pak muzes podle navodu [ KEPASO @ wordpress ]
    DUKON
    DUKON --- ---
    a souvisejici dotaz
    hledam nekoho, kdo by mi pomahal s WP jako externista pro reklamni agenturu. Ja jsem spis grafik a vetsinou delam weby namiru s vlastnim PHP redakcakem na ktery mam kodery a HTML5 stylysty.

ale v posledni dobe po me chteji v agenture obcas i jednodussi reseni s WP CMS s tim ze se koupi nejaka sablona, pripravi se pro ni grafika a ja to tam nejak dokazu jakztakz nalit. Ale na nejake vetsi akce jsem krakty a ono driv nebo pozdeji bude potreba neco udelat ve WP vic na miru. tak nekoho shanim, koho bych mel v zaloze.

diky
    DUKON
    DUKON --- ---
    zdravim

lama dotaz, zatim jsem vzdy jen instaloval WP a koupenou sablonu na zanovni domenu
    jak se postupuje kdyz mam stary web http://www.kr-tools.cz
    a vedle nej zatim vytvaret ten novy na WP?

vim ze muzu nainstlaovat Wp do jakehokoliv podadresare, ale co potom az stary web odstranim, jde to nejak zmigorovat?

nebo se to normalne sype do rootu a a jen se nejak osetri index?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    STERIGMA: Já tohle naštěstí v takovém rozsahu zdaleka neřeším, ale ten princip, jakým to WordPress řeší mi přijde šikovný. V každém případě, když mi něco přijde nepřehledné, pomůže mi si tu samou obrazovku otevřít na mobilu a hned si uvědomím, jak to je na tom monitoru super. :) Tak kdybys nic nenašel, zkus aspoň tuhle psychologickou metodu.
    STERIGMA
    STERIGMA --- ---
    MICKEY_MOUSE: to se neomlouvej :)

zatím jsem našel toto http://codecanyon.net/item/menu-management-enhancer-for-wordpress/full_screen_preview/529353

ale to jenom rozšíří možnosti úprav menu, ale bohužel ne tu část kde se vybírá co tam přijde :( Začínám se smiřovat s mravenčí prací, cca 20 různých menu a cca 100 stránek ... jak tohle kdo řešíte?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    STERIGMA: Aha, tak pardon, já to blbě pochopil. :)
    STERIGMA
    STERIGMA --- ---
    MICKEY_MOUSE: já to možná blbě napsal, jde mě přímo o správu menu jako takového
    konkrétně o část kde se vybírají položky do menu...
    to bych potřeboval nějak rozšířit a zpřehlednit / zchytřit :)

to co jsi posílal je na správu stránek ne?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    STERIGMA: Určitě stačí vyhledat plugin např.. pomocí "pages order" nebo "page view" a stačí si vybrat, řešil jsem to nedávno. Osobně nakonec používám Simple Page Ordering, který nezobrazuje hierarchii, ale umožňuje pořadí stránek v administraci jednoduše poskládat, jak chci. Není tedy na hierarchii závislý, což je někdy dobře. S hierarchií pracující se mi líbil plugin CMS Tree Page View, ten by ti mohl vyhovovat, mají-li ty stránky logicky v hierarchii seřazené. Což ne vždy je a ne vždy jde.

Nicméně ideální řešení jsem nenašel. Vyhovovalo by mi, kdybych si mohl přímo v seznamu stránek řadit stránky do skupin nezávisle na hierarchii. mít např. v jedné skupině stránky tvořící web, pak zvlášť skupinu stránek pro Registraci/Logování, zvlášť stránky obsluhující Blog apod. A taky abych mohl kteroukoli skupinu zavřít, ať tam zbytečně nezabírá kupu místa, pokud s ní nepracuji. Tohle jsem ale nevypátral a řešit to hierarchií mi přijde takové neohrabané a dělá to binec v drobečkové navigaci.
    STERIGMA
    STERIGMA --- ---
    Nemáte někdo ozkoušený plugin který by rozšířil možnosti správy menu v administraci?
    Jde mě hlavně o zobrazení stránek které se přidávají do jednotlivých menu... Mám před sebou web kde je cca 100 stránek a např. "kontakty" jsou tam asi pětkrát (pokaždé jiné na jinou provozovnu atp.) a potřebuji se v tom nějak vyznat, nejlepší by pro mě byl seznam stránek tak jak je v "stránky" kde je vidět která stránka je které nadřazená atp.

může být klidně placený ...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Používáte nějaký framework / ready made option panel pro pluginy na WP, co si píšete?
    Pro šablony používám Option Tree, takže něco takového by mi celkem vyhovovalo taky.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    PIDIZUB: mely by to vzladnout pluginy pro formulare, s tim, ze odeslou potvrzovaci html mail.

dva nejpouzivanejsi:
    WordPress › Contact Form 7 « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/contact-form-7/
    WordPress › Ninja Forms « WordPress Plugins
    https://wordpress.org/plugins/ninja-forms/

optimalizovany html sablony mailu najdes guglenim. asi bych nakouknul treba do sablon mailchimpu, kterej je ma urcite poreseny. nicmene dokonale optimalizovanej mail pro vsechny klienty/mailovy sluzby imho neexistuje (mozna doba pokrocila... html newslettery jsem vytvarel pred 4 rokama a byl to docela boj, prijit na optimalni reseni — nutnosti byla tabulkova struktura, minimum css, ktery muselo byt samozrejme inline). presto k optimalnimu vysledku se dalo docela dobre priblizit. tvoje predstava vlozenyho obrazku by mela byt jednoduse realizovatelna.

jeden z nejpouzivanejsich newsletter pluginu pro wp ma taky nejaky sablony. jednu z nich jsem si modifikoval a funguje mi dobre v ceskym prostredi (seznam mail, google, thunderbirdy, outlooky) https://wordpress.org/plugins/newsletter/
    PIDIZUB
    PIDIZUB --- ---
    Zdravím vespolek. Měl bych dotaz.
    Mám web a jeden požadavek je, že na HP bude form, který odešle adresátovi vánoční přání.
    To je jednoduché. Ovšem já potřebuji, aby s přáním odělo i obrázkové PéeFko, které do emailu adresáta dorazí jako vložený obrázek. Nikoliv tedy jako příloha, kterou si on následně otevře. Vložený obrázek by měl být v určené velikosti a neměl by se v emailovém klientovi zdeformovat.

Jde to nějak jednoduše vyřešit. Např. Pluginem? Zatím se mi nedaří nic najít. A nemám s tím taky moc zkušeností.
    Tak díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Čtvrtina všech webů na internetu používá Wordpress – Živě.cz
    http://www.zive.cz/.../ctvrtina-vsech-webu-na-internetu-pouziva-wordpress/sc-4-a-180327/default.aspx
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    JEREMIUS: Why use a Child Theme?
    There are a few reasons why you would want to use a child theme:

If you modify a theme directly and it is updated, then your modifications may be lost. By using a child theme you will ensure that your modifications are preserved.
    Using a child theme can speed up development time.
    Using a child theme is a great way to learn about WordPress theme development
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    CITRONAK: Ten Google Analytics vím a je mi to jasné. Spíš mi šlo obecně o to, jestli child šalbony fungují tak, že se edituje ta mateřská, nebo ne. Protože pokud se edituje ta mateřská, tak to IMHO postrádá smysl (a nefunguje to tak, jak jsem očekával).
    Takže díky za info. Dle očekávání to ten člověk tedy doprasil
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    nebo svuj plug :) prakticky jenom add_action

How to Add Google Analytics to WordPress With a Simple Plugin - WPMU DEV
    https://premium.wpmudev.org/blog/create-google-analytics-plugin/
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    JEREMIUS: Ano, rodičovská šablona by se neměla upravovat. Google Analytics je navíc lepší řešit přes plugin (např. https://yoast.com/wordpress/plugins/google-analytics/)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam