• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Díky. Budu tedy aktualizovat mnohem častěji.
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    GALENIUS: pokud se nepletu, tak kritické se aktualizují ať chceš nebo ne (pokud to nemáš vyloženě zakázané). od určité doby navíc česká lokalizace docela zaostává (aktuálně 4.3.1) a to vzhledem k nové politice, že se budou jak u wp, tak us pluginů a šablon při aktualizaci posílat lokalizace jen pokud jsou všechny stringy přeložené. Ale můžu se plést. Každopádně bych aktualizoval a aktualizoval, protože prevence. To co je nepřeložené jsou většinou jen nové stringy nebo upravené, takže to srozumitelnosti v zásadně nevadí.
    Navíc od 4.4 se všechny překlady řeší ještě trochu jinak než dřív, tak bych na českou verzi prostě nečekal.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Jak je to vlastně s aktualizací WP?
    Obvykle se mi nabízí verze xxx_en_US, aktuálně 4.4.1-en_US. Jelikož mám prostředí v češtině, obvykle se mi na ní nechce hned přecházet... Párkrát se mi objevila verze CZ, ale většinou mi to po nějaké době oznámí, že WP byl aktualizován (příjde e-mail) a v aktualizaci se objeví další verze.
    Akorát se mi nikdy nepodařilo zjistit, jestli se to aktualizuje v okamžiku, kdy tam je CZ verze nebo to aktualizuje na tu US.
    Nevíte někdo?
    Díky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICHALFRIDRICH: mimochodem to vypada na standardni PHP warning, ktere na ostrym webu obvykle skryvam (pozor, tim nemam na mysli, ze bych je neresil v dev verzi)
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    CRS1138: Jo. A mnoho dalšího. Mj. se ukázalo, že ten bug už tam byl hodně dlouho a vlastně to byla jen otázka času, kdy se projeví. Díky bohu. Mám pcoit, že 4.4 byla asi nejvíc bugy věc za těch deset let, co používám wp.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICHALFRIDRICH: Uz je venku 4.4.1 – ta by to mela resit, ne?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICHALFRIDRICH: Ta to se mi naštěstí neděje, upgradoval jsem WP i všechny jeho pluginy a vše vypadá, že jede jak má. Díky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICHALFRIDRICH: a to i kdyz je na live server v wp-config.php nastaveno WP_DEBUG na false?
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    MICKEY_MOUSE: 4.4 dělá problémy u některých pluginů na správu vlastních taxonomií. je to v tracu a opraveno bude v 4.4.1. nic fatálního, jen to vypisuje na frontendu nad hlavičkou chybovou hlášku.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    JUDIY: tak treba WooCommerce, nebo WPEC, ale prijde na to, jake jsou dalsi podminky. Protoze obe reseni muzou byt celkem velke kanony na vrabce…

https://www.woothemes.com/woocommerce/

WP eCommerce | The original WordPress eCommerce plugin
    https://wpecommerce.org/
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    Ahoj, hledám plugin pro Wordpress, který by měl následující funkcionalitu: Generuje slevové kódy pro jedno použití, tyto kódy zapisuje do databáze a následně umí ověřit jejich platnost.

Jeden kod pro x uživatelů platící třeba měsíc.

Nebo 1 kod pro jedno použití.

Znáte něco?

Díky:)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud mas zalohu, smele do toho
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Mám dotaz k nové verzi WordPressu 4.4. Už nějaký čas mi svítí, že je k dispozici, zatím jsem to nechtěl řešit, ale teď už si konečně říkám, že bych se tím zabývat měl. Mám upgradovat? je to bez rizika, že o něco přijdu? už byla updatována i většina pluginů, které používám, tak si říkám, že bych do toho mohl sáhnout. Ale radši se chci ještě zeptat profíků zde, jsem obyčejný uživatel.
    Díky.

P.S.: Zazálohovaný celý web mám, už jsem jej jednou z té zálohy i obnovil a vše v pohodě.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KEPASO: ok diky ozvu se,
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZABIAS:

1) autor a datum: nekde v sablone mas asi moznost vkladat custom css, tak do nej vloz:

.post_by {
    display:none;
    }

.blog_post_meta > span:first-child {
    display:none;
    }

2) ikonky jsou delany pomoci pisma FontAwesome. chces zmenit na nejakou jinou z teto sady? https://fortawesome.github.io/Font-Awesome/icons/ nebo uplne neco jinyho? kazdopadne tohle chce zasah do sablony, nejlip pomoci child-theme, ktery nepouzivas, ale mel bys ;). se ozvi do posty.
    BULHI
    BULHI --- ---
    prave, mas to bez starosti.. a uprimne teda nevim, jak si predstavujes budouci rozmach svyho cestovatelskyho blogu, ale tedka bych na to ohled nebral.. spis se rozhodni podle toho, jestli fakt chces tu totalni svobodu customizace, nebo ne
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANGIOLETTO: Protoze je to komplexni reseni bez nutnosti znalosti programovani nebo si techto lidi najimani a nasledneho mekonecneho vyvoje dle aktualnich pozadavku.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ANGIOLETTO: no na klasickych blogovacich platformach jako blogger, wordpress, tumblr, ano. ale postupem casu, kdyz se blog rozviji, zacnes narazet na nesvobodu. samozrejme na druhe strane svoboda vlastni wordpressove instalace na vlastni domene a vlastnim hostingu na tri kliknuti neni. ma taky nejaky nevyhody, jako udrzeni bezpecnosti atd. kazdopadne svoboda porad vitezi nad nesvobodou ;).

ANGIOLETTO: jako primo na domena.wordpres.com? no asi nepotrebujou a nemaji ambice blog nejak rozsirovat, monetizovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam