• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: to sem se zeptal toho pravyho zas :D myslim neco jako CoralCDN a tyhlety P2P networky. vim ze to exituje, ale zadnej projekt na tom nejel, tak nevim co to umi poradne. asi to bude muset zkusit dneska :D
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: Zadarmo nevim, ale Amazon CDN me vychazi na nejaky 0.12—0.20€ za mesic, zalezi teda na trafiku, ale stejne je to levny
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: U me to vyhralo, btw neznas naky zadarmo CDN pro mensi naroky na data bandwith? Ze by meli treba do peti gb sluzbu gratis. Sem linej to zkoumat server po serveru.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: to se mi vcelku libi, neb W3 Total Cache je sice ucinny, ale ten setup ma strmou learning curve. Ne nadarmo ten developer uctuje (uctoval) asi $200 za setup sveho pluginu
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOCMOC: jeste prikladam zdroj, dole sou vysledky benchmarku:
    WP Rocket WordPress Caching Plugin Verses Super cache
    https://woorkup.com/wp-rocket-wordpress-caching-plugin-verses-supercache/
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Do tedka sem blbnul s cache pluginama a musim rict, ze aspon podle https://gtmetrix.com/ vysledku, je nejlepsi WP Rocket... takze ten prilozenej obrazek muzu s cistym svedomim odkejvat

ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ma někdo zkušenosti s mingle forumem. mam to na tom webu http://jachta-kapitan.cz/forum/ ale v podsekci mi to hazi divný adresy ala http://jachta-kapitan.cz/forum/pokec-group3/pokec-o-jachtingu-forum7/ radsi bych mel adresy bez tech group a forum.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Díky, už rozumím.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Ty Developer Tools jsou prosím kde? Netuším, o čem mluvíš.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: jestli jsou to skutecne pevne mezery zjistis snadno v 'Developer Tools', kdyz se podivas na HTML a misto mezery tam bude  
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: plugin znam, je sikovnej, ale nepouzivam. dalsi zbytecna zatez pro server. radsi si clanek vycistim a upravim napevno a natrvalo. jinak vkladani nedelitelne mezery je asi bug tiny mce editoru. reseni mozna nejaky existuje, ale hledal jsem ho nekolikrat a nakonec zvolil cestu rucniho cisteni.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: hm tak to ti popravde neporadim vic, nez pouzivat ten normalni editor, ne wysiwyg.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Píšu přímo ve WP editoru.
    MRTVY_KENNY: Ty chyby se "jaksi nahodile" generují při psaní, určitě nebyla žádná chyba už ve zdroji. Všiml jsem si mockrát, že se mi třeba i odstavec zalomí zbytečně brzy, nechápal jsem, proč, a ono to je zase těma pevnýma mezerama, které se tam nějak samy vkradly. Čili pevné mezery budou asi nějaký bug editoru, protože to, co se nekontrolovaně děje, je hrůza.
    KEPASO: Díky za potvrzení, že jde o pevné mezery a že se to neděje jen mně. BTW na to, abys nemusel pevné mezery tam, kde je chceš skutečně mít, vůbec řešit, existuje šikovný plugin Zalomení: https://wordpress.org/plugins/zalomeni/

Nicméně pořád platí dotaz: Kdybyste někdo věděl, jak editor zbavit tendence mi "pomáhat", budu rád za návod. protože takto se zbytečně pinožit s každým článkem je peklo a hlavně to je pak poznat i na kvalitě článků.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: asi myslis nedelitelnou mezeru  

taky to resim od pocatku. jakmile pisu v editoru, casto se na nekterych mistech objevi. dodnes jsem nevysledoval presny duvody. jen vim, ze se muze objevit pred/za tucnym textem, odkazem...

kdyz pises v html prostej text, zadny mezery se nepripletou. nicmene stejne to pak dycky kontroluju. abych mel cisty clanky, pouzivam tento postup:

1) napisu surovej text (je jedno jeslti v editoru nebo HTML)
    2) zformatuju (odkazy, tucnost...)
    3) ve vyvojari se podivam, jestli se nekam v textu pripletla nedelitelna mezera, pokud ano, prepnu do html, zkopiruju text do textaku v poynamkovzm bloku treba, zkopiruju nedelitelnou mezeru v miste, kde vim, ze je, a hromadne ji nahradim normalni mezerou... takze mam cistej text bez nedelitlenej mezer, kterej zkopiruju a vlozim zpet do html ve wordpressu.
    4) vlozim nedelitelny mezery za jednoznakovy spojky a predlozky, pripadne mezi cisla a jednotky nebo tam, kde zkratka nechci aby doslo k deleni na konci radku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MICKEY_MOUSE: jako jedine je v nastaveni publikovani je zaskrtavatko, ze se ma snazit opravit nevalidni kod, takze tam to muze zasahovat, kazdopad pochybuju, ze si to vymysli tvrde mezery (nebo netusim, cos tam mel po tom "zasahu").. nebylo to spis uz "blbe" ve zdroji?

druha vec je to seo - ja nejsem expert, takze nevim, ale trosku bych cekal, ze i s tvrdyma mezerama vyhledavace vi, ze jde o dve slova, takze to bude spis demence toho seo pluginu, nez realny problem. tvrda mezera se pouziva proto, aby se ti neco nesmyslne nezalomilo na konci radku (nebo tak to alespon chapu), to, ze jsou to porad dve slova, by melo normalne platit..?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pises primo v tom editoru nebo to kopirujes z neceho jako Word?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Trochu řeším, že mi WP editor článků nějak aktivně "sahá" pod ruku. Občas smaže prázdný řádek, a teď, když jsem začal zkoušet SEO plugin zjišťuji, že asi něco dělá i s mezerami mezi slovy, protože když zadám klíčové slovo např. Karel Novák, tak přestože ta dvě slova mám takto v článku třeba desetkrát, najde SEO jen 5 výskytů. Pomůže, když přepnu do HTML verze editoru a ručně znovu nasázím mezery mezi všechna slova Karel a Novák. Tudíž tam asi předtím byly nějaké "jiné" mezery.
    Tušíte, co se vlastně s textem děje a jestli to jde nějak eliminovat? Trávím teď hodinu a půl tím, že takto "optimalizuji" článek pro SEO a rád bych, aby v budoucnu takto nemusel laborovat.
    Díky.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KEPASO: tak bod dva je resitelnej vytvorenim vlastniho/odvozenyho subscription formu s: <input type=”hidden” name=”nl[]” value=”X”> kde za X se dosadi cislo dane preference. ten plugin je fakt super.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    CRS1138: treba ne, ale bude se s tim desne trapit, bych rekl.
    ZABIAS, KEPASO: dalo mi praci najit prislusny nastaveni. jak jde plugin dopredu, dost s emeni. najdes tady http://i.imgur.com/Nje2BaR.jpg druha polozka v podmenu. asi budes muset nastavit vynuceny prihlaseni k newsletteru. dole mas pak moznost importovat stavajici uzivatele do db.

nastava ale jeden problem, pokud se budou do seznamu prijemcu newsletteru prihlasovat i jini uzivatele (napr. jen pro prijem novinek, aniz by byli registrovani), pak je budes budes muset od registrovanych uzivatele webu odlisit. napada me, reseni:

1) registrovanej uzivatel webu bude do databaze prijimani emailu zarazenej automaticky pri registraci
    2) prihlasenej uzivatel jen k newsletteru z jinyho mista webu pomoci jinyho subscription formu bude mit defaultne zaskrtlou zvolenou preferenci. jenom ted doufam, ze tahle preference se nebude zaskrtavat i u tech z bodu 1. tohle musim jeste overit. ted nemam moc cas.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KEPASO: nevim, z toho, co napsal neni jasne jestli je to overkill (pravdepodobne ano).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam