• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    KEPASO: Nedomnivam se, ze spasime svet, kdyz nebudeme podporovat lidi v pouzivani socialnich siti jinak, nez k cemu byly puvodne urceny :)

Pozadavek znameho vcelku chapu - chce vedet o svych potencialnich klientech vice informaci a misto toho, aby jim predlozil formular o 10 otazkach, tak jim da moznost kliknout jednou a nechat formular vyplnit datama z Facebooku.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ERED_MITHRIN: no myslim obe skupiny.

1) spousta uzivatelu tak zdegeneruje jeste vic. sice bys cloveka nemel nutit premyslet blabla, ale tohle uz spis podporuje jeho pohodlnost a lenost. jenom at se snazi a ty dve policka vyplni.
    2) pro majitele stranek je to naprosto zbytecna hovadina pro implementaci, zabije se tim cas. co pak bude delat, kdyz mu prijde zprava od Mochomurky Tygrovane z Antarktidy. za ni se muze vydavat i v pripade, ze formular vyplni rucne, ale...

no a taky mi pripada, ze facebook (a nejenom on) je soucasti jejich identity, uz bez nej neudelaji ani prd. zastavam nazor, ze socialne site jsou sice v mnoha vecech napomocny, ale v mnoha ohledech znicily a nici svet. konec filosofie.
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    KEPASO: Jo, pro beznej kontaktni formular.

Proc myslis, ze by se lide meli drzet dal? A tema lidma myslis majitele stranek, navstevniky nebo obe skupiny? :)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ERED_MITHRIN: pro beznej kontaktni formular pro odeslani zpravy? aby uzivatel nemusel zadavat email, jmeno? no at je to jak chce, razim nazor, ze od techto blbosti socialnich siti (a hlavne facebooku) krok dal. lidi by se meli vratit zpatky na weby. :D
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    Znamej by chtel ke svemu kontaktnimu formulari pridat moznost, aby se data o navstevnikovi vyplnila z Facebooku (pokud navstevnik bude souhlasit a klikne na nejake tlacitko). Rikal jsem si, ze urcite nebude prvni, kdo by o takovou funkci stal, a ze na to tim padem bude nejakej plugin. Nasel jsem zatim jen https://wordpress.org/plugins/formforall/, z nehoz mam ale rozporuplny pocity.

Nenarazil jste nekdo na neco funkcniho, prosim? Nebo je to zatim neobsazene pole a musel by to resit pluginem sitym na miru?
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOOTCHA: napsal sem ti v cwss
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Hele, prosim, potřeboval bych poradit.
    Hodil jsem na web rss feeder feedzy. Funguje výborně, ale potřeboval bych změnit jednu drobnost a nevim jak.
    Takhle vypadá ten příkaz:
    [feedzy-rss feeds="http://www.ceskenoviny.cz/sluzby/rss/zpravy.php" max="9" feed_title="no" target="_blank" size="70" ]

A já bych potřeboval, aby se každej ten odkaz na článek po kliknutí rozbalil ve vyskakovacim okně. Open.window použít nemůžu, protože bych to musel dát před celej ten kód a to je nesmysl, ne? Já si umimnastavit, že se otevře v těchhle variantách:

_blank - URL is loaded into a new window. This is default
    _parent - URL is loaded into the parent frame
    _self - URL replaces the current page
    _top - URL replaces any framesets that may be loaded
    name - The name of the window

ale žádná z nich neni vyskakovací. Jde to nějak upravit? Mám web na touchscreenu na fullscreen a tim, že se to otevře v nový záložce, mi zmizí ten web a už se tam na tom touchscreenu nemá při fullscreenu jak dostat :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KEPASO: pokud se ti chce, budu samozřejmě rád, já tohle nedám, jsem obyčejný uživatel.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: se na to pak muzu mrknout. napisu css pro vlozeni/editaci.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: no tohle ladit, to je dycky zabava :D. protoze je to neodladitelny. jakmile budes mit dvou nebo nedejboze trojciferny cisla stranek, veskery puvodni snazeni je tatam. ale mozna na to maji ostatni jinej nazor. nejlepsi cesta je kolecka nepouzivat, misto nich ctverecky/obdelnicky, pripadne ctverecky/obdelnicky s mensim radiusem, a nebo nechat jen cisla/sipky rozliseny barvou. a resi se upravou css.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    máte někdo nějaké zkušenosti se sdílením věcí na facebook skupinach ?

Jde mi o to zobrazovat obsah skupiny na webu. Vim že se strankou problem není ale na skupiny sem nepřišel. Dyštak děkuji.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Jde nějak v HTML posunout znaky "o kousek výš" (případně objekty o kousek níž)? Moje šablona používá v archivech navigaci formou textu v kolečkách. Ale tím, jak to je totálně nevystředěné, to vypadá strašně.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Díky za info. Já to už (snad) vyřešil "selsky" tím, že jsem spustil backup ručně a po něm se samo nastavilo datum příštího autobackupu na zítřek. Čili opravit se to asi podařilo, nicméně příčinu, kvůli které se to takto podivně před týdnem nastavilo, netuším. Doteď to fungovalo jak mělo, používám to už cca půl roku a jsem s tím pluginem maximálně spokojený. Podle mě muselo dojít k nějakému ručnímu zásahu do dat.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: 1. leden 1970 v 0:00:00.00 je v PHP pocatek epochy, tudiz tipuji, ze to ten plugin nastavil na zalohovani v 1:00; Namisto aby to bylo, co ja vim za 1 hodinu, nebo 1 hodina rano pristi den. Bohuzel tvuj plugin neznam, takze neporadim, jak to resit.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Dnes jsem zjistil, že mi před týdnem přestal fungovat automatický každodenní backup (plugin BackWPup). V administraci je v tabulce posledních backupů kolonka "datum příštího backupu" a v ní koukám, že je datum z roku 1970 (viz označené pole na obrázku). Čím to, že se tam nastavila takováhle podivnost, díky čemuž to přestalo ty každodenní autobackupy dělat? Já s tím určitě nic nedělal.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KOCMOC: Já tu ochranu obsahu neberu nijak dramaticky. Plugin jsem koupil, ale nehodlám vůbec řešit, jestli někdo něco chce nebo nechce krást. Ať si každej žije, jak umí. Jsem ale rád, že jsi vyřešil záhadu toho podivného chování, já vůbec netušil, čím to může být, jestli mám zavirovanej kompl, pokaženej browser nebo co vlastně. Tohle mě s tím spojit vůbec nenapadlo, ten plugin tam mám už dlouho a až teď jsem típal pro programátora screeny svého webu. Díky tobě dnes můžu klidně spát. :)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCMOC: Nejen to. Umí to i různé jiné prohlížeče, viz aktuální zobrazení Microsoft Edge. Chrome nepoužívám, takže jsem Developer Tools ani neviděl. Nicméně to byl tip pro ty, kdo jednou na Safari. Ať si kdo používá, co chce.

KOCMOC: říkal jsem BĚŽNÝ UŽIVATEL a OMEZIT ;)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    MICKEY_MOUSE: no a kdyz ti nekdo bude chtit krast texty, udela to ze zdrojaku napriklad. jinak za mlada sem na check plagiatu pouzival http://www.copyscape.com/
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    LUIS_: tohle vypada, ze to umi jen velikosti viewportu, nic vic... pletu se?
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    LUIS_: Chrome Developer Tools Device Emulator mi pride lepsi teda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam