• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    KOCMOC: díky, zatím to jede v poho, theme je ve vývoji, tam se nebojím a pluginů mám pár živých s poslední aktualizací max tak rok.

Další dotaz co se mi zatím nepodařilo vygooglit. Mám fotky v médiích co nejsou přiřazeny k příspěvkům, WP na ně udělal permalinky a když se obrázek jmenuje stejně jako třeba stránka, tak se to tluče. Jde to vypnout? Já ty permalinky vůbec nechci (když budu chtít, udělám si sám redirect)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    potreboval sem nejak elegantne vyresit woocommerce query, tak aby zobrazovala jen simple produkty, ale pres functions.php, tady je reseni pres meta query
    add_action('woocommerce_product_query', 'fstab_meta_query');
    function fstab_meta_query($q)
    {
        $meta_query = $q->get('tax_query');
        $meta_query[] = array(
            'taxonomy' => 'product_type',
            'field' => 'slug',
            'terms' => 'simple',
        );
        $q->set('tax_query', $meta_query);
    }

KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    MIKROM: WP je s tim v pohode, jedinej problem muze nastat u themes a pluginu, kdyz obsahujou nejaky deprecated funkce ze starych verzi php
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    máte někdo zkušenosti s wp na php7? čachruju s hostingem, měl jsem tam php5.3, teď mě překlopili na 7 a na první pohled to vypadá funkčně, ale zda se ví na co se mám zaměřit že by nemuselo fachat..
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    FRANTA_LOPATA: dej pak vedet, jak to dopadlo
    FRANTA_LOPATA
    FRANTA_LOPATA --- ---
    KOCMOC: no a jak to změním.

Já se omlouvám, to debugování nedávám. Nevím přesně jak to funguje, na co se dívat a i když mi to něco vyplivne, pravděpodobně nebudu chápat, kde ta chyba je. :-/
    V tomhle jsem opravdu LOPATA. :-D
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: dost mozna ano
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Ta query je v cajku, rikam ze ma malo pameti alokovany
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    FRANTA_LOPATA: btw co ti vypise tenhle kod, kdyz to pridas za $loop = new WP_Query($args);

echo "<pre>" . print_r( $loop, true ) . "</pre>";

Pripadne tusim ze posts uvnitr toho objectu.

echo "<pre>" . print_r( $loop->posts, true ) . "</pre>";

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    FRANTA_LOPATA: wp-config.php mas v rootu a nastaveni teto konstanty na true ti muze pomoci s odhalenim, co se deje. Zaroven bys take mel zapnout debug mod pro php na svem (developer) serveru.
    FRANTA_LOPATA
    FRANTA_LOPATA --- ---
    KOCMOC: tak ten reset - žádná změna. :-/
    CRS1138: nerozumím. wp-config.php v šablonách nemám.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    FRANTA_LOPATA: mas ve wp-config.php

define('WP_DEBUG', true);

WP DEBUG « WordPress Codex
    https://codex.wordpress.org/WP_DEBUG
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    nakonec se dovime, ze ta query vycerpala php pamet, protoze ma nastavano defaultnich 32 mb... ;)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    FRANTA_LOPATA: zkus za endwhile napsat jeste
     <?php wp_reset_postdata(); ?>

FRANTA_LOPATA
    FRANTA_LOPATA --- ---
    S tím už jsem si taky hrál no. Zkouším znovu.
    Zobrazuje se pouze ta hlavička prázdné tabulky. :-/

Prostě to vypadá, a teď mě ber jako naprostého laika, že tam prostě nějaké data přetečou, nebo tak něco a celé se to rozbije. Nejde mi do hlavy, proč to omezení je různé pro zalogovaného uživatele a běžného návštěvníka stránek a proč zrovna je rozdíl 3 posts, ale může to být jakési vodítko?

Jak fungují ty filtry. Našel jsem tohle, ale moc tomu nerozumím. :-(
    "Pagination Parameters
    posts_per_page (int) - number of post to show per page (available since Version 2.1, replaced showposts parameter). Use 'posts_per_page'=>-1 to show all posts (the 'offset' parameter is ignored with a -1 value). Set the 'paged' parameter if pagination is off after using this parameter. Note: if the query is in a feed, wordpress overwrites this parameter with the stored 'posts_per_rss' option. To reimpose the limit, try using the 'post_limits' filter, or filter 'pre_option_posts_per_rss' and return -1"
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    FRANTA_LOPATA: zmen si to takto:

$args = array(
      'post_type' => 'characters', 
      'nopaging'  => true
    );

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: Google mele blbosti. Jde mi spis o nekoho, kdo zna a vi co dela. Ja snad i tomu typovi z W3TC zaplatim.
    FRANTA_LOPATA
    FRANTA_LOPATA --- ---
    Nevím přesně, kam směřovat takový dotaz, tak mě, prosím, když tak nasměrujte.

Potýkám se s problémem se zobrazováním příspěvků na jedné z našich stránek. Z nějakého důvodu je omezen počet příspěvků na jedné stránce na čísle 282 v případě, že nejsem na stránkách přihlášen, a 279, když jsem přihlášen. Pokud chci zobrazit více příspěvků řazených v tabulce, nezobrazí se mi nic, krom oné tabulky.

Pro představu jde o tabulku seznamu postav s některými informacemi o nich, a jednotlivé postavy dále odkazují na jejich osobní stránky, kde je o nich více. Každá z postav, jestli to chápu dobře, představuje jeden příspěvek.

Neprogramoval jsem to a ani bych to nesvedl. Pouze ty stránky plním daty. Ale rád bych, aby se nám i do budoucna zobrazovaly všechny přidané postavy v tom jednom dlouhém seznamu. A kdyby to nešlo, zakomponovat nějak stránkování alespoň na této stránce, což si taky nejsem jistý, jak provést.

V základním admin nastavení jsem zkoušel hýbat s maximálním počtem zobrazených příspěvků na stránce, ale zjevně to spolu nesouvisí.

Celý kód té stránky je:

<?php
    /*
    Template Name: List of characters

* The template for displaying Category Archive pages.
    *
    * @package WordPress
    * @subpackage Twenty_Ten
    * @since Twenty Ten 1.0
    */
    ?>
    <?php
    get_header();
    ?>

<div id="container">
    <div id="content" role="main">

<table width="690" id="char_info">
    <!-- First row -->
    <tr>
    <td width="130"><b>Jméno</b></td>
    <td width="210"><b>Popis</b></td>
    <td width="100"><b>Působiště</b></td>
    <td width="90"><b>Povolání</b></td>
    <!-- <td width="80">Setkání</td> -->
    </tr>

<?php
    //http://codex.wordpress.org/Class_Reference/WP_Query
    $args = array('post_type' => 'characters', 'posts_per_page' => 279);
    $loop = new WP_Query($args);
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();

$custom = get_post_custom();
    $pohlavi = $custom["pohlavi"][0];
    $rasa = $custom["rasa"][0];
    $povolani = $custom["povolani"][0];
    $popis = $custom["popis"][0];
    $narozeni = $custom["narozeni"][0];
    $umrti = $custom["umrti"][0];
    $frakce = $custom["frakce"][0];
    $pusobiste= $custom["pusobiste"][0];
    // $ = $custom[""][0];

?>
    <tr>
    <td><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent Link to <?php the_title_attribute(); ?>"><?php the_title(); ?></a></td>
    <td width="210"><?php echo $popis; ?></td>
    <td width="100" align="left"><?php echo $pusobiste ?></td>
    <td width="90" align="left"><?php echo $povolani ?></td>
    <!-- <td></td> -->
    </tr>

<?php
    endwhile;

?>

</table>

</div><!-- #content -->
    </div><!-- #container -->

<?php

get_sidebar();
    get_footer();

?>
    -------------

'posts_per_page' => -1 fungovalo do té doby, dokud jsem položek 'postavy' měl méně než oněch 279 (respektive 282). Poté se mi na stránce už ty položky neukázaly, pouze hlavička té tabulky, do které jsem postavy zobrazoval.
    Dočetl jsem se něco o filtrech, resetování WP_Query(); ale buď něco dělám špatně a nebo to nepomohlo.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CRS1138: Google mlci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam