• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOCMOC: Ten noindex na celou kategorii udelas v nastaveni kategorie, pokud mas nainstalovany yoast seo, jakoze to asi ma kazdej, tak je tam volba krz tohle... to je asi vsechno, du spat
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOCMOC: muzes tam menit parametry, vyhodit celej post type, co chces nebo i z prehledu kategorii to dat ahoj (to sem tam nechal)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    programatorsky per post reseni a nebo globalni pokud bude treba pomoci kategorie

a] per post - checkbox v prispevku (admin) a jednoduse se to ID hodi do POST__NOT_IN ve wp query (array IDs)
    b] globalni - checkbox u termu (kategoie / rubriky nebo jak to nazyvate) CATEGORY__NOT_IN . . .

pololame globalni reseni
    vytvoris si kategorii a pak do functions.php prihodis action hook s jejim/jejima ID

add_action( 'pre_get_posts', 'foo_modify_query_exclude_category' );
    function foo_modify_query_exclude_category( $query ) {
        if ( $query->is_main_query() && ! $query->get( 'cat' ) )
            $query->set( 'cat', '-5' ); // id kategorie
            // ma-li bejt vic kategorii pak raci
            $query->set( 'category__not_in', array(5, 6) );
    }

a nejvic lame reseni
    vytvorit kategorii a pak ji vymrdat pluginem typu:
    Ultimate Category Excluder — WordPress Plugins
    https://cs.wordpress.org/plugins/ultimate-category-excluder/

a jeste bych tomu celymu dal instrukci no index, aby to vyhledavace neindexovaly mno
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: jakoze jim ukazujes posty ke korekturam/pripominkam atp.? pak potrebujes tohle https://cs.wordpress.org/plugins/public-post-preview/ ale jestli maji byt posty skutecne publikovany, pak to chce neco jinyho.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MICKEY_MOUSE: nestačilo by aby měli ty lidi login do wp?.. netuším jaký tam jsou role uživatelů, ale myslím, že by si mohli přešíst koncept článku jiného autora bez možnosti změn, či publikace, ne?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ZATAMOKO: Tak to je na mě asi moc hardcore. To asi jen v administraci neudělám, to chce nějaké zásahy do kódu, co?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MICKEY_MOUSE: můžeš tomu dát tag, který vyloučíš v query v archivu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné vypublikvat Příspěvek tak, aby na něj existovala URL )čili kdo ji zná, můž esi jej přečíst), ale aby se nezobrazil v archivu? (čili aby se neukázal jako nový příspěvek na stránce s jejich seznamem?

Jde mi o to, že píšu články a nechávám je různým lidem přečíst před zveřejněním. Tudíž by se mi hodilo, kdyby článek byl vypublikovaný, ale zatím nebyl v archivu. Vím, že to jde řešit tak, že založím těm lidem účty a pustím je do administrace Wordpressu, ale tomu se chci právě vyhnout. Jde to? Díky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MARI: ano da, doporucuji vytvorit Child Theme a tam to menit pres CSS

Child Themes « WordPress Codex
    https://codex.wordpress.org/Child_Themes
    MARI
    MARI --- ---
    jinak teda vsechny dotazy mi vzdycky rychle zodpovedeli a vyresili (vcerejsi nocni problem s uploadem vetsich sablon jsem mela rano na stole vyresenej a to je vikend).
    MARI
    MARI --- ---
    MRTVY_KENNY: jj, uz to frci. ted se peru se sablonama. ty zdarma jsou dost osekany a na placenou ted nejsou moc prachy. jednu pro me vhodnou jsem teda nasla. no a kdyz uz jsem to nakousla... da se nejak v kodu zmenit font a barva odkazu? to jedine mi na ni asi nevyhovuje.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MARI: to neres, ze maji blbe strukturovany help zas neni az takovy problem. :)
    uz jsi to rozchodila? :))
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: vyšla nová verze a odpověď od autorů "Hi, Yes this issue has been fixed and you can now download the plugins again." tak asi ok :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KORINKOWICZ: my jsme na správu bannerů používali https://www.google.com/dfp/ (využívalo se i plnění pozic googlem)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Nemáte prosím tip na nějakej pokročilejší plugin na zobrazování HTML5 bannerů? Těch jednodušších (např. pro zobrazení obrázku nebo jednoduššího HTML kódu) je hromada, ale tohle už by mělo být nějaký trochu víc profi řešení, který zvládá nasadit i komplexní HTML5 banner složenej z HTML, JS knihoven a obrázků. V podstatě by to mělo fungovat tak, že se tam nahraje zip se všema potřebnýma zdrojákama a ten plugin už si to celý sám rozbalí a umístí na správný místo na stánce (třeba do nějakýho připravenýho widgetu). Ze strany admina by to tedy mělo být co nejvíc easy, tedy bez potřeby zásahu do zdrojáku.

Nějak se mi dlouhodobě nedaří nic takovýho najít. Může to být klidně komerční řešení, ale hlavně aby to bylo dobrý :) Netušíte prosim někdo?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MARI: Ja se pres hosting nespecializuji. Vetsina mych klientu na tve urovni jsou u Bluehostu.
    MARI
    MARI --- ---
    CRS1138: mam tam stranky 4 roky a dokud jsem nic nepotrebovala (vlastni html sablona), tak ideal. ale samotne html mi uz nestaci, no. jestli mas tip na lepsi a nenecham u nej majlant (ted platim 276 Kc za rok, neomezeny prostor, coz je pro me priorita, mam tam z 99 % obrazky – svou tvorbu), tak nadhod.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MARI: pay peanuts, you get monkeys to do the job
    MARI
    MARI --- ---
    KOCMOC: ale nejlevnější, co čekat? ;)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    https://wordpress.org/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/ : Whoops! We couldn't find that plugin. Maybe you were looking..

netuší někdo co se děje?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KOCMOC: hele, ja uz si prijdu jak stalker. Uhanim ho uz od cervence kvuli jedny uprave, vzdy rekne, ze to udela, pricemz ja to chci jen nacenit :))
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Simply the BEST HOSTING
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam