• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    VANJA
    VANJA --- ---
    VANJA: jo tak voni vsude v podpore pisou o WPML, ale uz jsem stahl Polylang, snad to bude v poho. jakejkoliv praktickej koment k tomudle pripadne uvitam. diky
    VANJA
    VANJA --- ---
    ahoj,
    ted se prokousavam BeTheme theme, a chtel bych se zeptat, zda-li jde nejak udelat vicejazycny web s nekolika statickejma strankama, bez toho, abych musel kupovat WPML plugin? v Menus to nabizi moznost "language menu" coz udela takovou tu malou roletku na prekliknuti jazyka, ale nejak nemuzu prijit na to jak udelat strukturu stranek, aby to fungovalo, protoze do tohodle "language menu" se mi stejne podarilo dostat jenom stranky, ale spis by melo logiku si v ty roletce defakto vybirat ruzny menu, podle toho jakej jazyk si zvolim.
    ..snad je dotaz srozumitelny, ve WP jsem spis novacek, nez zkusenej.:) diky
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCOURMIKES: Když je to responzivní, tak to pojede na všem.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    LUIS_: dik. potrebuju respozivni sablony ktere pojedou uplne na vsem
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCOURMIKES: Responzivních šablon jsou stovky. Dobrým zdrojem je ThemeForest. Tady máš link na responzivní šablony kompatbilní s VisualComposer (značně usnadní a zpřehlední tvorbu stránek) seřazené podle prodejů. Tak si je projdi a vyber, který se ti bude zamlouvat nejvíce. https://themeforest.net/...le_with%5B%5D=Visual+Composer&referrer=search&sort=sales&utf8=✓&view=list
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    LUIS_: ktera responsivni sablona to je? (i radne placena ale ktera kryje vsechno)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCMOC: Nepomohlo to, ale ono je to celý nějaký divný. Napadlo mě zkontrolovat demo šablony a tam to vypadá v pořádku. Nehoří, tak to nechám být a vrátím se k tomu později.

KOCOURMIKES: Na to ti stačí dobrá responzivní šablona a nemusíš to lepit pluginama.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    jaky je Responsive kombo pluginu aby mi jel WP skoro uplne na vsem krome pc s widlema: hlavne vsechny mobilni zarizeni s iOS a androidem, macy a linuxy, tablety, vsechny telefeny. neco co je responsive uplne na vsechno. diky panove a damy.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    KOCMOC & MIKROM: Jo aha… Tak já se s tím seru, optimalizuju horem dolem a pak přijdu na to, že šablona má všechno v paži a natvrdo všude servíruje fotky v původní velikosti. I na mobilu. Takže se jde hledat jiná šablona a celý znovu. Bych se na to…
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    LUIS_: 1, o kolik ti to říká, že by se to dalo optimalizovat? mě třeba o 1% tak to neřeším. Ale nějak WP Smush blbě optimalizuje náhledy 160x160, u těch mi pagespeed hlásí zlepšení i o 60%
    2, mám jen WP Super Cache a Autoptimize a dostal jsem se na 90/100 v pagespeed, tak už to neřeším
    btw tip https://gtmetrix.com
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    LUIS_: Zalezi jak rychle se to nacita v cilovy destinaci, na zbytek se vyser.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    U nového webu se potýkám s optimalizací webu…

1) Ač jsem všechny fotky prohnal přes WP Smush, PageSpeed Insights mi stále hlásí, že bych je měl optimalizovat. Co s tím?

2) Stále si nevím rady s "render-blocking JavaScript and CSS" – Nasazený mám pluginy WP Fastest Cache, Async JavaScript a Autoptimize, čímž jsem dost zlepšil skóre a počet render-blocking scriptů srazil na jeden, ale pořád to jaksi nevyřešilo situaci. Asi by pomohlo to přesunout do patičky, ale zatím jsem nepřišel na to jak.

Budu moc vděčný za jakoukoliv radu. Díky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOCOURMIKES: jednou za uherak kdyz nestiham tak freelancer.com, ale spis na jednodussi veci
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    pouzivate na wp zakazky i neco jineho nez upwork.com?
    PIDIZUB
    PIDIZUB --- ---
    Zdravím v novém roce.
    Potřeboval bych poradit. Jde o uživatelské role.
    Mám firmu, pro kterou jsem udělal web. Oni mají callcentrum. A někdy se stane, že jim ta linka nefunguje a potřebují lidem sdělit, aby volali jinam. Kolega to vyřešil tak, že udělal čtyři varianty stránek s různými čísly. A firma si může ve vzhledu šablon změnit potřebnou stránku.
    Mě se tento způsob moc nelíbí, protože vidí příliš mnoho nastavení.

DOTAZ: Jde nějak udělat, aby když kliknou na Vzhled > Přizpůsobit > tady aby bylo vidět pouze "nastavit výchozí stránku"

Zkoušel jsem Editor uživatelských rolí a Members. Ale tak podrobně to tam nejde.

Díky.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Díky za postřehy, jsem si říkala, že mi nejspíš něco uniká, ale ono ne.

KEPASO: to asi budu muset vyzkoumat
    KOCMOC: wedos celkem jde, ale nemá automaticky zálohu; já mám vlastní server na českém hostingu, takže když chtěj zařídit hosting, tak ho maj většinou pode mnou, pokud nepotřebujiou nic speciálního nebo nemaj obrovskej trafic, že by se vyplatilo to mít separé
    THEODORT: no jasně, dává smysl
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PULKA:
    vetsina jejich prijatelnych variant omezuje mesicni limit dat takze je lepsi napr. wedos nebo cokoli jinyho bez limitu
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    Ja na takovy ty cesky veci co nepotrebujou extra vykon a nemaj 20k pristupu denne jedu wedos. Ma to hodne vyhod, od nastaveni php verze a funkci, pres aliasy, neomezeny ftp atd za nakejch 360 na rok s dph tusim
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    PULKA: v popisu kazdyho programu maji uvedenj i linux. se da urcite zmenit, ne? to bude asi chyba tech klientu, ze objednavaji neco, cemu nerozumi :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam