• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KEPASO: jako 1800 set je kolik? treba 4 hodiny prace kodera (nebo si doplnte, ale proste *nic*)? tze to nekdo zpochybnuje, ze za tuhle castku dostane neco, na cem jsou dost dobre stovky hodin prace?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KEPASO:

Does Changing WordPress Theme Affect SEO & Traffic?
    https://www.shoutmeloud.com/does-changing-wordpress-theme-affects-seo.html
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KEPASO: na themeforestu se mi nejvic libi... kdyz si koupis nakou sablonu a za tejden ji nemas k downloadu v profilu, ze ji proste stahli z obehu a vyliz si prdel kretene :D
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KOCMOC: jasny, to delam taky, kolikrat to ten zajic v pytli bohuzel je :D
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KOCMOC: cetl jsem kousek, na konec jsem se jeste nedostal. jak znam themeforest, abych si to dnes neprecetl a zitra to nebylo uplne naopak. od kauzy DPH, kdy dostali spoustu autoru do problemu, je vnimam jako srace, co neprijimaji zodpovednost, jen rejzujou a vymejsli hovadiny.

CRS1138: 2 instalace zvlast chci kvuli vykonu, ale jsem si vedom toho, ze prijdu o vyhody jedne imstalace. jsem ve fazi rozhodovani. pro shop potrebuju urcite novou sablonu, blog mi pojede asi na stavajici. to mi taky rozhodovani neusnadnuje.

btw setkali jste se u nejakyho klienta s tim, ze by po zmene sablony propadly jeho pozice u googlu?
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    ja treba bezne delam, ze si stahnu sablonu z warezu, dezinfukuju ji pokud je potreba, na lokalu se podivam co vsechno umi, hlavne v backendu... inu a kdyz je pouzitelna, tak ji normalne koupim na envatu... to samy delam i s pluginama. za to se vubec nestydim, protoze nerad kupuju zajice v pytli a z frontendu poznas hovno. ale to je OT jak svine :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KEPASO: definice je 1 WP theme instalace = 1 theme licence, pokud mas nahodou na subdomene uplne dalsi CMS WP instalaci s tou stejnou instalovanou theme, tak potrebujes skutecne vetsinou dve licence pokud vydavatel sablony nerekne jinak to se jich normalne zeptej.

btw Multiple domains pointing to a single installation of WordPress
    http://www.google.cz/...gws_rd=ssl#q=Multiple+domains+pointing+to+a+single+installation+of+WordPress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KEPASO: ja tohle cist nebudu, ale neni to tam nejak vysvetleny? https://themeforest.net/licenses/terms/regular
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KOCMOC: tak nebavime se o 12 stovkach, ale o 18 stovkach, kdyz uz tady sermujem posranim. ale to je fuk. pokud by bylo naprosto bezny a uznavany, ze k tomuhle by stacila jedna, pak bych byl treba jedinej, kdo koupil dve "zbytecne". nazory se na to lisi i z rad autoru, coz me zmatlo a vedlo k dotazu, prestoze si sam myslim, ze to je pitomost. taky me to zajima z pohledu autora, protoze sablonu vyvijime.

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOCMOC: to je jako zaridit si shop ve squatu :)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    to mam dycky nejraci, jak se dou cesi posrat kvuli 12 stovkam :D
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    co instalace, to licence... pokud nemas enterprise
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KEPASO: pokud ma blog jinou instalaci nez shop, pak potrebujes 2 licence (jakkoli nechapu, proc bys mel na toto 2 instalace a ne forward subdomeny na adresu shopu)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KEPASO: na to staci jedna obycejna licence, nepotrebujes na tu subdomenu ani extended licenci.

viz. tady https://themeforest.net/licenses/standard

vzdycky jedna licence na jeden koncovej produkt pro dalsiho dalsiho 1 klienta, 1 produkt = 1 jedna domena (vcetne subdomen) pro 1 klienta, leda ze bys na svoji domene hostoval vice blogu+shopu pro vice klientu na stejne sablone, to bys pro kazdeho klienta potreboval vlastni licenci.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    jeste dotaz k licencim ... koupim klasickou licenci sablony, co ma blog i shop.

na domene domena.cz bude blog
    na subdomene subdomena.domena.cz bude shop

blog i shop budou mit vlastni instalaci wp s oddelenejma DB.

pak potrebuju:

a) jednu licenci
    b) dve licence
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    jake jsou podle vas 2-3 nejlepsi responsive e-commerce sablony (placene i neplacene)? dik.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jako u tech slozitejsich sablon mi da nekdy zabrat i blba zmena barev (typicky menu), takove ty megasablony, co umi vsechno, tam to mnohdy je v css 3x, neco dela klikaci nastaveni (typicky to vyblije inline), pak na to pusti nejake javascripty, menu meni barvy pri scrollu, je tam klasika/active/hover, takova verze menu na jedne strance, jina na druhe strance, clovek pak proklina zadavatele proc si vymysi, ze si koupil sablonu, kde ma cerne menu s bilym pismem a chce to prohodit :)))
    (ja nejsem grafik, takze tuhle veci resim furt)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOCOURMIKES: ale proti podminkam.
    hlavne dneska mi ty sablony prijdou natolik slozite, ze je "vystrizeni kodu" mnohdy slozitejsi nez to napsat sam..

na druhou stranu, ze se mrknu do css, jak je vymysleny nejaky efekt a pak to pouziju (zkopcim, chces-li), to mi prijde asi v poradku, takhle se kazdy css / javascript odjakziva ucil..
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MRTVY_KENNY: nicmene vystrihovani casti kodu a kopirovani konceptu je bezna praxe zejo.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOCOURMIKES: pokud nekdo theme krade, pak proste krade. podle licence muzes upravovat jak chces, ale povinnosti z licence vyplyvajicich, se tim nezbavis. tzn porad bude platit 1 licence = 1 pouziti (pokud neni uvedene jinak)..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam