• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    PULKA: cache ne-e. Shortcode toho bloku vypadá takhle:

[vc_row tz_row_type="grid" css=".vc_custom_1439453847689{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 70px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}" el_id="tzblogs"][vc_column][vc_empty_space][tz-title tz_type="2" tz_title="Novinky" tz_description="..."][/vc_column][/vc_row][vc_row tz_row_type="grid" css=".vc_custom_1451966225750{padding-bottom: 90px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}"][vc_column][tz-view-post tz_type_view="grid" tz_limit="4" tz_orderby="date" tz_height_option="fix" tz_height_value="230" tz_number_desktop="2" tz_number_desktopsmall="2" tz_number_tablet="1" tz_number_mobile="1"]

publikované to je.
    PULKA
    PULKA --- ---
    VESNACH: cache? zobrazení specifických příspěvků pomocí vc/shortcode? koncepty místo publikovaných příspěvků?
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    KEPASO: jo to je ono, díky moc. Nenapadlo by tě ještě, proč ten tzPost zobrazuje jen příspěvky z dema šablony a ignoruje nově přidané do odpovídající rubriky??
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    VESNACH: mas u tech prispevku vyplneny pole Strucny vypis prispevku?
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    potřeboval bych poradit s jednou věcí... kde se bere paragraf, viz scrn... absolutně mě nenapadá, jak to editovat přes admina a přijde mi blbost, že to je někde napevno napsaný. Ta šablona používá Visual Composer, a to lorem ipsum není ani v nastavení toho gridu, ani v příspěvku. Na support do vietnamu sem psal a nic...

http://homei.cz/

MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: a taky PRIMARY KEY je popřeházenej.. ten musím u každé druhé tabulky taky změnit
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MRTVY_KENNY: no hraju si s tím od rána #nechtelosemipracovat a asi jsem to rozlousknul. absolutně nechápu jak se to mohlo přihodit, ale "Go to your phpMyAdmin -> wp_posts -> Structure then got to edit (change) ID and check the A I (auto increment) -> Save."
    oukej, ale po bližším ohledání ten auto increment chybí u všech tabulek! tak to ručně doplňuju podle jiný funkční verze wp
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pripradne neco jako opravit/optimalizovat tabulku
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MIKROM: covece tohle asi uplne na dalku nepujde rozlousknout. ten cas u te hlasky v logu souhlasi, jo? at to neni nejaka slepa kolej :))

jinak vubec nevim, ta posts tabulka ma na ID auto increment, takze by tohle spravne vubec nemela psat..

nenapada me nic jineho, nez se mrknout do nastaveni toho auto incrementu (v phpmyadminu je to zalozka upravy), jestli tam je v Parametry tabulky nejake rozumne cislo... jinak nastavit na to, ktere ma byt na rade.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    rozbilo se mi to.
    když dám napsat nový post tak se dostanu na stránku s chybou "You are currently editing the page that shows your latest posts."
    v debug.log píšou
    [02-May-2017 11:54:52 UTC] Chyba databáze WordPressu: Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'. Konkrétní dotaz: INSERT INTO `mikwp_posts` (`post_author`, `post_date`, `post_date_gmt`, `post_content`, `post_content_filtered`, `post_title`, `post_excerpt`, `post_status`, `post_type`, `comment_status`, `ping_status`, `post_password`, `post_name`, `to_ping`, `pinged`, `post_modified`, `post_modified_gmt`, `post_parent`, `menu_order`, `post_mime_type`, `guid`) VALUES (1, '2017-05-02 13:54:52', '0000-00-00 00:00:00', '', '', 'Automaticky vytvořený koncept', '', 'auto-draft', 'post', 'open', 'closed', '', '', '', '', '2017-05-02 13:54:52', '0000-00-00 00:00:00', 0, 0, '', ''). Příslušná funkce: wp_dashboard, do_meta_boxes, wp_dashboard_quick_press, get_default_post_to_edit, wp_insert_post.

netuším zda to nemohla rozbít ta poloruční aktualizace, ale zkusil jsem smazat skoro celý wp (kromě pluginů, configu, ..) a nahrát znova - nic
    vypnutí všech pluginů - nic
    zkoušel jsem smazat databázi a naimportovat znova ze zálohy a nic

vygooglil jsem třeba opravu přes plugin db-manager, ale ten mi nefunguje, že má složka backup-db špatný práva, i když je má dobrý atd..

s SQL končím u selectu, takže asi nevím jak dál.. nějaký tip?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    na nektery formulare pouzivam ninjaforms a pri udrzbe jsem prisel na to, ze submissions z formulare mam v tabulce pro posty a k tomu jeste v postmeta. celkem jsem mel pres 4,5 tisice odeslani formulare. takze tabulka pro posty mela zbytecne o vic jak 4,5 tisic nesmyslnych radku a postmeta o asi 48 tisic radku (celkem bylo v tabulce 57 tisic radku!!). pritom jak to tak podle tabulek pluginu vypada, driv se ukladaly submissions do tabulky ninja_forms_subs.

se ptam, co vede vyvojare k takove prasarne? teda mne to jako prasarna pripada.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Přátelé, snad Vás neurazí stručný páteční inzertní post:

Neznáte nějakého šikovného Wordpress kodéra, který hledá job?

Nabízíme fulltime/parttime job, rozvoj knowhow pod mentoringem našeho Wordpress guru, projekty orientované na kvalitu a kreativu - žádné baťovy cvičky:), provizní systém, friendly firemní kulturu, flexibilní prac. dobu a možnost share na interních projektech.

Kdybyste o někom věděli, tak ho, prosím, přesměrujte na jobs@infv.cz, nebo na mě. Díky moc a mějte se! Btw: Reward 5000 czk. :)
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    taky bych to zkousel na zakladni sablone, aby to nekolidovalo s nakou funkci, ktera muze bejt v sablone, kterou pouzivas. to se stava celkem casto, ze tam tvurci sablony definujou svoje filtry atd...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    T_RAVEN: btw jen pro klid duse, verze WP, na ktere to zkousis je 4.3+?
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOCMOC: pak uz bys mel klasicky navazat, nahazet si do markupu atd atd atd
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    T_RAVEN: vypada to, ze ve WP neni nativni fce pro tuhle zalezitost a bastlit to pres vic nez jeden cyklus uz neni uplne efektivni, takze bude lepsi hrabnout primo do DB :)))

zkus trochu elaborovat s touhle funkci
    function filter_users_have_posted( $user_query ) {
       $user_query->query_from = str_replace( 'LEFT OUTER', 'INNER', $user_query->query_from );
       remove_action( current_filter(), __FUNCTION__ );
    }

add_action( 'pre_user_query', 'filter_users_have_posted' );

$blogusers = get_users( 'orderby=post_count&order=desc' );

KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    T_RAVEN:
    JO
    JO
    JO
    JO + DEBILITA NO :)
    --
    jeste takovej dotaz, asi to neni pro custom post type ze ne? kdyz vidim array "post"
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    celkem lightweight plug, klájent to chtel, tak to ma mit :) - pride mi lepsi nez advanced iframe, jednodussi a umi to i lip

https://cs.wordpress.org/plugins/auto-iframe/
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    KOCMOC: to je ale k wp_list_authors?
    KOCMOC: get_users je wrapper k WP_User_Query (ale diky, neznal sem)
    KOCMOC: ten ale neresi autory bez clanku (a moc nechapu proc subscribery vyhazuje pres foreach kdyz k tomu je 'role__not_in' ..?)
    KOCMOC: vsak tady sem nakonec skoncil viz T_RAVEN ... nelibi se mi ale ze pro seznam, kterej bych dle dokumentace mel dostat pridanim jednoho parametru v ramci jednoho dotazu musim generovat hafo dalsich dotazu ...
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOCMOC: pro kazdyho si jeste muzes spocitat pocet prispevku

Function Reference/count user posts « WordPress Codex
    https://codex.wordpress.org/Function_Reference/count_user_posts

a pak prokracovat v cyklu if($count >0) {}
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    KOCMOC: ted koukam, ze to nekdo uz resil, aspon to nemusim psat :D

Display A List Of Authors On WordPress | Paulund
    https://paulund.co.uk/display-a-list-of-authors
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam