rozbilo se mi to.
když dám napsat nový post tak se dostanu na stránku s chybou "You are currently editing the page that shows your latest posts."
v debug.log píšou
[02-May-2017 11:54:52 UTC] Chyba databáze WordPressu: Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'. Konkrétní dotaz: INSERT INTO `mikwp_posts` (`post_author`, `post_date`, `post_date_gmt`, `post_content`, `post_content_filtered`, `post_title`, `post_excerpt`, `post_status`, `post_type`, `comment_status`, `ping_status`, `post_password`, `post_name`, `to_ping`, `pinged`, `post_modified`, `post_modified_gmt`, `post_parent`, `menu_order`, `post_mime_type`, `guid`) VALUES (1, '2017-05-02 13:54:52', '0000-00-00 00:00:00', '', '', 'Automaticky vytvořený koncept', '', 'auto-draft', 'post', 'open', 'closed', '', '', '', '', '2017-05-02 13:54:52', '0000-00-00 00:00:00', 0, 0, '', ''). Příslušná funkce: wp_dashboard, do_meta_boxes, wp_dashboard_quick_press, get_default_post_to_edit, wp_insert_post.
netuším zda to nemohla rozbít ta poloruční aktualizace, ale zkusil jsem smazat skoro celý wp (kromě pluginů, configu, ..) a nahrát znova - nic
vypnutí všech pluginů - nic
zkoušel jsem smazat databázi a naimportovat znova ze zálohy a nic
vygooglil jsem třeba opravu přes plugin db-manager, ale ten mi nefunguje, že má složka backup-db špatný práva, i když je má dobrý atd..
s SQL končím u selectu, takže asi nevím jak dál.. nějaký tip?