• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZABIAS: v tomto pripade prave neni co doporucovat, protoze vsechny injektujou kod na urceny misto. jde to i bez pluginu napsanim jednoduche funkce do functions.php
    SASOS: protoze v prvnim pripade linkovany css na localhostu se taha ze spravne cesty, kdezto kdyz na nej pristupujes pres ip localhostu, cesta k css nesouhlasi. si myslim teda, ze to je tim.
    SASOS
    SASOS --- ---
    zdar, nesetkal jste se prosím někdo s tím, že po instalaci a rozchození WP v prostředí firemní sítě se WP na localhostu kde je nainstalovaný balík XAMPP chová jak má a když vlezu na web z jiného PC přes IP adresu localhostu, tak se mi stránky načtou, ale totálně bez grafiky, jen jako hnusný rozsypaný text. Díky za postřehy co s tím.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KEPASO: jasny chtel sem spis nejaky doporuceni no zkusenost. je to pro seznam. vzal sem nejakej plugin co pridava do headu a do footeru tak snad to bude stacit.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZABIAS: easy cesta je zadat do guglu kouzelnou frazi a hned mas po ruce dva asi nejpouzivanejsi https://goo.gl/cX7vPe ;)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    dalsi dotaz :) je nejaka easy cesta plugin ktery mi umístí retargeting kod na vsechny stanky ? :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    PULKA: no asi zkusim zmenit hosting webu na active at se stim poperou teda snad no .
    jinak sem prave misto toho php zkousel davat ty smtp pluginy ktery mi to predtim resili ale ted ne. z activu mi psali ze zadnej email nikam nesel a nespadl :(
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZABIAS: Jestli se jim to nepodařilo přes PHP funkci, tak máš možná vypnutou fci mail() na PHP? Podívej se do phpinfa / zeptej na hostingu, vypínaj to, když máš hacklý stránky.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ZABIAS: odpověd z activu: pravdou je, že se nám nepodařilo také formulář odeslat. Nepodařilo se to ani přes PHP funkci, což je zvláštní. Bohužel musíme doporučit obrátit se na podporu pluginu či zkušeného webmastera.

nemůže být problém v hostingu webu ? starší php . díky za info potřebuji to vyřešit mám více takových projektu kde mi to nepremává jak ma :(
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Další problém se kterým bych potřeboval pomoci. Zmenil sem hosting pro emaily na active24.cz a nedaří se mi nastavit smtp odesilani formulářu :( např na webu www.salonangel.cz . plugin pro smtp odesilani pouzivam WP-Mail-SMTP , a formuláře contact form. nevíte jak na to ? zkousel sem vsechny nastavení portu SMTP a nic :( díky moc by mi to pomohlo píšu si s activem a zatím bezvysledne tak jestli treba nekdo nemel podobny problem :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KOCMOC: pochopils o co jde ? tak nevim co prudíš a píšeš ot k o českém jazyku je snad jiná diskuze. je jich tu tuna tak se ukajej tam ;) [ Čeština - útočiště pro příznivce naší mateřštiny ] ; [ gramatické kiksy na nyxu Gramatická poradna ] ; [ KOJOT - Klub obecných jazykemzpitců odkojených teorií ]

díky.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    ZABIAS: zkusim ti spravit ti cestinu :D
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    PULKA: díky moc za advice , po x mazani atd (i uploady ve slozce 2017) se to nejak zpravilo :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZABIAS: ZABIAS: No, tak něco, se nejspíš muselo změnit. Pokud na hostingu nic, tak můžeš zkusit natáhnout dva dny starou zálohu, případně donutit vygenerovat ty obrázky znova (nevím jak, ale tipovala bych, že ten adresář prostě třeba smažeš/přejmenuješ a on si to buď udělá sám anebo vygeneruješ náhledy manuálně, netuším, jak to mají napojený. Pak ještě můžeš zkusit odstřihnout tahání obrázků z freshizeru někde v kódu anebo prostě pokud se neozve autor (osobně si myslím, že podmínky fungování tohodle by ti poslat mohl anyway), tak koupit. Bez toho aniž bych to viděla ti bohužel víc neporadím a v generování obrázků se stejně moc nevyznám. Navíc, přijde-li ti 50 dolarů za support moc, tak nebudu vlastně o nic levnější.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    PULKA: jojo, subjektivně rychlejší a méně paměťově náročný, takže si vše jede i s menším php memorylimit
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    PULKA: do predvcerejska to fungovalo good a pak najednou toto na hostingu se nic nemenilo :(
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    PULKA: no autorovy sem psal bohuzel maj jen 6mesicu podpory a todle uz je tak 3roky starej web takze nevim rekl bych ze mi nepomuzou jedine ze bych si koupil dalsi support za 50dol :(
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZABIAS: Freshizer je to nějaký PHP script / plugin pro WP, který podle všeho googlení je součástí tvé šablony pro čupr optimalizaci. Napiš autorovi šablony, protože ji normálně do té šablony nejspíš včlenil. Skoro bych řekla, že ti na hostingu schází nějaká knihovna nebo je něco nastaveno jinak, než čekají a proto ti to generuje prázdnej canvas. Možná to můžeš někde v nastavení vypnout? (Podívej se do dokumentace).

Freshizer samostatně zde, ale je to dost staré: https://github.com/boobslover/freshizer evidentně nejsi jedinej se stejným problémem

Na první pohled mi přijde, že to používá funkce na zpracování obrázků, co jsou od 4.0.4+, takže bys je měl mít, ale upřímně při generování obrázků stačí, aby bylo něco jinak na serveru nebo zakázanýho a problém je na světě. Napiš autorovi šablony, tohle by měl být schopný odladit, když nikde nemá požadavky na běh (nebo jsem je nenenašla)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    PULKA: netahaj, jsou primo. ok , Jak to zpravit ? :( díky.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Po dost dlouhém váhání jsem přehodila svůj server z PHP 5.6 na PHP 7. Mám tam teď asi 15 nejrůznějších WP webů a výsledek je, že mi přijde, že šlape backend mnohem rychleji + vytěžují server povětšinou na méně než 1s, oproti původním průměrným 3s (maximum je teď 4s místo 20s).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam