• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    PULKA:
    if ( !is_front_page() && is_home() ) { //tohle je zpravidla pro blog, nebo udelat podminku na id stranky, je to jedno
       if (pll_current_language('slug') == 'slovenstina';) { //kdyz aktualni jazyk neni slovenstina
             $url = 'url blogu nebo stranky v cestine';
             wp_redirect( $url,  301 ); //presmeruj to do hajzlu na cestinu nebo kam
             exit;
       }
    } 
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: no :) to uz zavani nejakym nehezkym hackingem (jakoze treba teda z druhe strany, nez jsem psal - i kdyz budu na anglicke url, tak si stejne vytahnu nastaveny jazyk bud z cookie, nebo jinde ??? global $polylang; $polylang->curlang; ???
    a podle toho pak upravuju, co ma byt videt. ale to se mi moc nelibi. rsp. takovy prospikovany web bych pak nechtel po nekom prevzit :)

asi nejake ofic forum na to bude lepsi, ja tady brainstormuju
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MRTVY_KENNY: aha! jakoze Posts page bych si sice v nemcine vytvoril, ale misto have_posts() bych si udelal vlastni get_posts() kam bych si jako argument posilal lang => en. to je genialni! pruser nicmene nastane, kdyz kliknu na jeden ze clanku.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: zavitas na blog, kde nedojde k automatickemu switchi na anglictinu, zustanes v nemcine, ale skript, ktery natahuje clanky, natahne clanky anglicke.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    PULKA: ach jo, to mi ani nerikej, jak se ta feature ve WPML jmenuje?

MRTVY_KENNY: ted nevim jestli si uolne rozumime, nebo jenom spatne rozumim tvoji odpovedi. problem je v tom, ze pristanu na nemecke verzi, vesele si klikam, zavitam na blog (tady samozrejme probehne automatickej switch na anglictinu) a jakejkoliv dalsi kluk uz bude anglictina - coz je spatne. nebo neni to spatne, ale klient chci aby si web pamatoval, ze jsem pred blogem mel nastavenou nemcinu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: ten "switch" jsem myslel timhle, ale to asi neni nejaka zasadni vec..
    Declaring language in HTML
    https://www.w3.org/International/questions/qa-html-language-declarations

a podle me resis to same, jen do te sablony dat podminku, ze kdyz je nastavena slovencina, at taha posty v cestine.
    PULKA
    PULKA --- ---
    HARDCABB: HARDCABB: WPML tohle nově umí na jedno kliknutí v nastavení, ale to asi nechceš slyšet. Zeptala bych se supportu Polylangu, buď budou mít řešení anebo to bude komplikovanější, varianta. To, co popisuje Mrtvy_KENNY nezní vůbec marně - prostě blog vynutit anglicky a po zobrazení blogu zase switchnout do němčiny, jestli to jde.

Taky bych uvítala nějaké řešení s nadhledem: Mám web A v češtině, K tomu web B v angličtině a slovenštině. Na blogu A se píšou příspěvky česky, na blogu B se budou překládat ty samé příspěvky do angličtiny, ale pro Slováky by ale chtěli zobrazit variantu českou a neřešit překlad. Co s tím? Nechci vytvářet duplicitní kontent, přesměrovávat návštěvníka z jednoho webu na druhý mi taky nepřijde chytrý. Nějaký elegantnější řešení typu embeding? Zkoušel jste to někdy někdo? Předem díky.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: to je docela orisek..
    jedine, co me napada, je zajistit v sablone, aby blog vzdy vnucoval anglictinu + do html vlozit parametr, ze i kdyz hlavicka stranky rika, ze je nemecky, tak ten obsah blogu je anglicky.

a duplicitu vyresit timhle? https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=en
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    cus, mam ponekud specifickej a zaroven stupidni dotaz. mam web kde pouzivam Polylang a veskerej content mam ve vice jazycich - krome samotnyho blogu, ten mam jenom v anglictine.

takze ve vsech jazykovych mutacich menu odkazuju na anglickej blog.

klient vznesl pozadavek, aby si ten web nejak pamatoval ze jsem prisel na blog z nemecke verze a dal by mi nabizel nemecky menu, logo by odkazovalo na nemeckou homepage a podobne.

napada vas jak todle resit, mimo nejakyho silenyho ukladani session a jeji updatovani pri kazdym hitu, vyjma blog? zvazuju dokonce automaticky duplikovat anglicky clanky na blogu do vsech jazykovych verzi, to mi ale prijde jako hrozna prasarna a hlavne by google nemel radost z duplicate contentu.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    KOCMOC: kdyz k tomu nekoho dokopu, hodim sem vykonovy porovnani techhle bootstrap based s par jinejma frameworkama
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    máte někdo zkušenosti s JETPACK ? dal sem to na stranky a nainstaloval mobilní aplikaci aby přítelkyně mohla lehceji přidávat příspěvky z mobilu ale z mobilu to nejde neb píše že to nemá dostatečná opravnění. co kde nastavit ? díkec.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    PULKA: sel sem to toho, je tam tam o polovinu min kodu nez v understrapu :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOCMOC: ten neznam, delala jsem neco v understrapu, ale to to bwzwlo jeste na b3, takze nemuzu posoudit
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    DUKON: Jj easy proces, v phpmyadmin si najdes tabulku wp_options [muze mit jinej prefix nez wp_] a na ni kliknes vlevo ze si ji jako vybiras. Vpravo uvidis co obsahuje a nakej tusim patej radek shora je site url a tak, tak kliknes upravit, prepises, ulozis a je to. Jenom se bojim, soude podle roho ze to tam zustalo, budou takle i jiny url a proto by bylo dobry to projet pomoci search and replace. Kdyz neumis ten cervenej externi na ftp, tak je plugin primo do wp - staci dat search and replace do hledani v instalaci novych pluginu a pak uz vis co mas delat.
    DUKON
    DUKON --- ---
    tipuju ze asi zmena primo v databazi skrze nejaky phpadmin?
    tak to necham asi na nem
    DUKON
    DUKON --- ---
    ahojte, mam WP spojku nekde mimo dosah
    a vcera jsem dodelal jeden web, ktery bezel na forpsi vyvoj. demu
    vcera se na domene zmenily DNS aby to smerovalo na ten novy forpsi hosting vse OK
    jen v instalaci WP mam tu puvodni vyvojarksou URL

chtel jsem to zmenit na ciste www.lomtrade.cz

ale hodilo to cervenou hlasku ze ne :)

dokazu to jako half medium laik zmenit sam, nebo musim pockat az na WP kodera?

THEODORT
    THEODORT --- ---
    btw je uplne jedno na jakejch to jede domenach, jen si clovek musi spravne poskladat pravidla pro mod_rewrite.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CHOSE_: u multisite ma kazda site sve adminy, navic je tam pak superadmin, ktery muze na vsechny. Nebal bych se toho. Nevim jakou ma ta firma navstevnost, ale 1 instalace bude ekonomictejsi nez mnoho instalaci.
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    KOCMOC: Ten projekt jsem sdělil (dělal jsem tam redirecty ze starého na nový) a požádali mě, abych jim ještě udělal mutace s oddělenými adminy. Ještě pořádně prostuduji ten multisite, jestli půjde oddělit admin, bylo by to schůdné řešení.

Pokud by chtěli weby na spare doméně, jak píšeš, vůbec bych tu dotaz nepokladal.
    KOCMOC
    KOCMOC --- ---
    CHOSE_: Ja si tohle dohaduju uz pred praci a kdyz vidim, ze tam makovec chce jeden nonsens vedle druhyho a navrch hodinky s vodotryskem, tak mu reknu, ze to delat nebudu, pokud se to nebude delat podle me - technicky veci... ja taky netlacim elektrikarovi do hlavy, ze baziruju na tom, aby mi vedle 380V kabel po dne bazenu.

Neni to nahodou tak, ze chce mit kazdej web na separe domene? Jakoze takle →
    a) auta.cz
    b) cars.com

???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam