• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    COLOMAN: ano je to mozne pres sablonu
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    zdar, prosímVás,
    je možné úvodnú wordpress webstránku začať tak, že: by to bol ľubovolný kreslený obrázok, konkrétne teda volaká kreslená rastlinka, skrze ktoré jednotlivé listy by šlo sa preklikávať do jednotlivých témat danej webstránky? Ďalej už by jednotlivé podstránky boli štandardné wordpressovky...
    diky
    PULKA
    PULKA --- ---
    Klient má eshop, vypisujeme ceny na frontu. Všude to jede, jak má, jenom náhodně někdy (naprosto nezreprodukovatelné) to neukáže správně ceny s DPH na výpisu produktu. Ukáže to stejnou částku jako bez DPH. Stejná stránka, na deseti dalších PC jede v pohodě. Tam, kde se to zobrazí blbě, se to zobrazuje stejně blbě i v anonymním okně a dalších prohlížečích. Nenapadá někoho, co by za tím mohlo stát? Mně se to samozřejmě nikdy nepovede zreprodukovat. Např. tady, cena by měla být 320 Kč s DPH. http://www.bjez.cz/sportovni-celenky-obchod/paws-colour/
    Vůbec nevím, jak něco takového debugovat, někdo nějaká rada?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Kdyz pouzivam Local by Flywheel, vite nekdo, jak dosahnout toho abych mohl pouzit wp-cli aniz bych rozjidel SSH okno (jakoze pravy klik na site v Local a pak `open site SSH` – tohle nechci). Spis mi jde pristup primo z meho shellu pres
    --ssh=[<scheme>:][<user>@]<host\|container>[:<port>][<path>]	
    Perform operation against a remote server over SSH (or a container using scheme of “docker”, “docker-compose”, “vagrant”).

SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Děje se mi taková zajímavost. Když použiju filter login_redirect, tak se nespouští při přihlašování, ale naopak jen při odhlašování o_O. Nenarazil na to někdo? Resp. kdyby někdo věděl, jak mám provést akci po přihlášení uživatele, jinou cestou než přes tuhle podivuhodnost.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TILLIT: diky
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Ne, aktualizaci vydá pak rychle, dost často mu stačí debug logy nebo co je rozbitý (ale zase spravovat se mi to nechce, protože klient nebude platit za něco, co má mít vlastní support). Ale jo, je to hukot, na druhou stranu nedělá nic jinýho. Ve skutečnosti nejhorší je, že si často dělá vlastní platební metody případně to trochu ohackuje etc. takže pak napíšu vlastní plugin, otestuju, funkční. Volá klient, nasranej, jestli si z něj dělám legraci, že mu to nejede ani omylem a pak zjistíme, že tam má Musílkův plugin a neřek mi to anebo ho nemám, tak se nemůžu podívat do kódu. Ale s lety se to lepší.

Ale uživatelskej support takovejch pluginů vůbec není sranda. Provozuju veřejně WooCommerce Pay for Payment (jako free plugin) a občas je to fakt věc, s čím uživatelé přijdou (ale je to zase je to bezva škola a sem tam to přivede klienta).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: njn. to je nejhorsi. neco nefunguje a clovek pise maily, fb atd... on si pak vyzada pristupy udela *neco* a najednou to funguje. zadnou aktualizaci ale pak k tomu nevyda, takze clovek nechape, co se tam delo, to je mozna nejhorsi..
    ale uznavam, ze udrzovat jako autor tenhle druh pluginu pro xxx zakazniku, kde kazdy ma jinou konfiguraci a kecaji do toho dalsi moduly.. to je na blazinec.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CRS1138: Za mne OK, akorát když se podělá něco, co nehoří, tak mu to trvá dlouho než to opraví. Pokud je to ale kritický, tak většinou reagoval do druhýho dne (třeba neaktivní bankovní metoda, co se stále nabízela). S tou od Platiti nemám zkušenost.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TILLIT: klient bude mi 'klub hracu na kytaru' a jeho clenove budou mit pristup k vyukovym videiim. Obcas tam proda nejakou kytaru nebo ukulele.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TILLIT: neni na eet nejaka vyjimka? V CR neziji neco pres 12 let, tak o EET vim jen ze existuje.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: GoPay jsem zatim nepouzil, mate nekdo zkusenost s tim pluginem od Toret?
    PULKA
    PULKA --- ---
    THEODORT: Pošta.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PULKA: template pro bootstrap by vzal? ona ta hlavicka+paticka je defacto cela sablona.. :))
    PULKA
    PULKA --- ---
    CITRONAK: napojit na hosting to jde, ale běží to bez kompromisů i bez toho (prostě jenom nerozklikneš jednu záložku)

CRS1138: SSL i multisite jsou bezva, to nepoužívám, ale myslím, že by to blueprint mohl zvládnout. Zatím převažuje nadšení z instalace WP a jeho konfigurace na klik - oddebuguju, smažu. Trochu mne mrzí, že kromě MySQL nemají i MariaDB. WP-lib Box také nevypadá zle.

THEODORT: Mám plno minimálně do půlky dubna různejma napojeníma na třetí strany (a chci jet mezitím i na dovolenou), jenom frontend nedělám a můj kodér bere jenom celý weby (což akceptuju, protože vrtat se v cizí práci je pruda), takže neposloužím, ale díky. Web bych si klidně střihla, ale komplet.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PULKA: jak jsi na tom ted casove? Pripadne kdyby mel nekdo dalsi zajem..

Ctu ranni maily, a..

Potřebujeme tedy sehnat front-enďáka, který nastyluje:

hlavičku
    patičku
    home-page blogu
    single pro jednotlivé články

jde o "prestylovani" stareho headeru a footeru do bootstrapu, resp. kompromis mezi zachovanim vzhledu a responsive design, par hodin(po diskusi i vice) na to alokovat muzeme

KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    https://www.bitcoinpay.com/en/ jede na Woocommerce
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Co pouzivate proti BFUs, ktery nahravaji 1MB JPEG do slideru? EWWW Image Optimizer, nebo neco jineho?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PULKA: jj taky pouzivam, libi se mi na tom predevsim snadnost aktivace lokalniho SSL cert. Stve me, ze defaultni nastaveni dockeru je trochu opruz (ale popravde, treba to resi ten blueprint, zatim jsem nezkousel) – rad bych mel ohmyz.sh, iterm shell integration atp.

CITRONAK: da se pouzivat i bez tech placenych sluzeb

Jinak jen co budu mit trochu casu, tak je venku nova verze WP-lib Boxu (https://github.com/wplib/wplib-box) , ktera by mela mit fixly wp-cli, coz se mi jako CLI only libi nejvic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam