• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PEETIK: Developer Tools > Application > Storage > Cookies
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Jak je to vlastně s cookies u WP? Co sem se tak dočetl, tak ukládá jen komenty a přihlášení. Máme e-shop od woocommerce, bez příhlášení, tam teda je to braný asi taky jako koment. Jinak by WP, neměl nic uchováváat. Pak máme ale Google Analytics a přibude adwords... takže stejně asi bude potřeba sepsat kvůli gdpr že uchováváme cookies.... No a dá se nějak zjistit, jaké cookies web opravdu uchovává?
    PULKA
    PULKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Nevim, nekde to tam byt musi :) zkus kratsi/jiny retezec (ten apostrof by tam mohl byt htnl entitou), kdyby to slozili. mrkni do templates/checkout/checkout.php pokud tam neco takoveho mas, mohlo by to byt tam.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PULKA: Zkouším řetězec "I’ve read and accept" hledat fulltextem a na celém webu mi to Total Commander nenašel. Tak už nevím.
    PULKA
    PULKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Není to v šabloně? Občas to tam někdo dá a jako text domain dá woocommerce, ale když oni něco změní (třeba velké/malé písmeno), tak už to nefunguje.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Vždycky když zaktualizuji Woocommerce, tak se mi na webu v Pokladně změní text souhlasu s obchodními podmínkami na anglický "I’ve read and accept the terms & conditions *". Snažím se to přeložit zpět do češtiny (používám Loco Translate plugin), ale nejsem schopen to najít. Dokážete poradit? Díky.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Uvidíme co s GDPR nakonec udělá to vyjádření ÚOOÚ: https://twitter.com/krumpacz/status/999011452349566976
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    MIKEKT: Ano, vzhledem k tomu, ze ve formulari jsou osobni udaje. Nejde o to co web poskytuje, ale jestli se neco deje s osobnimi udaji.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    A musim to GDPR resit na webu, kde nic neprodavam a mam tam maximalne kontaktni formular, kde je jmeno a mail?
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MICKEY_MOUSE: já mám zato, že to takto nestačí. Že to musí být zvlášť to povídání o tom.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GDPR jsem nakonec vyřešil tak, že jsem do "Obchodních podmínek a Reklamačního řádu" zahrnul i část "Souhlas se zpracováním osobních údajů". Tím pádem nemusím ani v eshopu ani formulářích nic měnit, protože odkaz na Obchodní podmínky už všude je.
    Jestli jsem vše správně pochopil, mělo by to takto stačit, není nutné mít na to samostatný dokument. Pokud se ale mýlím, ocením, když mě na to upozorníte. Díky.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Já sem narazil na toto a vcelku dobře to tam popisujou a pak sem narazil na Shoptetťáckým diskuzi na web, kde to mají vyplněný a snad i kvalitně, takže by se z toho taky dalo čerpat.

Jak na GDPR na webu – praktický návod | Net Magnet
    http://www.netmagnet.cz/blog/gdpr/

Podmínky ochrany osobních údajů | Nářadí.Online
    https://www.naradi.online/podminky-ochrany-osobnich-udaju/
    tady mají i dobře popsaný cookies apod...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Tak jsem něco vygooglil, ten zdroj i vypadá důvěryhodně, tak kdyby se někomu hodilo: http://www.e-legal.cz/ke-stazeni/vzor-souhlasu-se-zpracovanim-osobnich-udaju-podle-gdpr
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PEETIK: A ty "správně znějící" podmínky o ochraně osobních údajů jsou někde k dispozici?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MRTVY_KENNY: rekl bych ze v prvnim z toho prikladu nemusis, respektive jen vybrat na ktere bude obsah, ale mozna jsem to spatne pochopil.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MICKEY_MOUSE: co sem tak pochopil, mělo by stačit když si třeba do patičky dáš odkazy na podmínky o ochraně osobních údajů, tam vepsat co a jak a když máš nějaký formulář tak k němu přidat pole zda souhlasí či ne. Nová aktualizace WP tam na to přidala novou featuru.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KALIF_WH: akorat teda jak v tomhle pripade nastavit wordpress fakt netusim.. jednu domenu si vybrat musis, ne?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, jde nějak úplně jednoduše vyřešit GDPR na wordpressím webu? Jede na něm jednoduchý tuzemský eshop na Woocommerce. Přiznám rovnou, že se mi o celé té záležitosti nechce nic studovat, co jsem číst zkoušel, pro mě bylo těžkopádné asi jako právničina a ještě napůl dohady, což mě spolehlivě unavilo a odradilo. Rád bych to vyřešil nato šup a tak nějak věřím, že to jde. Díky.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    mam woocommerce eshop na jedny doméně. Jde nějak sdílet na jiném webu (doméně) tak aby se tvářil že je tam ? doufam ze sem se vyjadril dobre :) dks za info.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam