• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    MICKEY_MOUSE: Nevim jestli je neco ve wordpressu, ale urcite muzes pouzit xhprof (nebo placene tideways). Pripadne i XDebug profiler by ti mohl stacit. Pak uz si jen vytahnes ty metody/soubory co te zajimaji.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MICKEY_MOUSE: zaloha na hostingu je zrejme co hledas. pripadne si napis backup script a nech si jej spoustet cronem.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    A dotaz2 - existuje nějaké šikovné řešení, které samo pravidelně zálohuje Wordpress včetně databáze, ale není to plugin = čili něco externího, co se stará o automatický backup?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Dotaz - je možné nějak otestovat, jak dlouho se mi načítají jednotlivé pluginy do Wordpressu? Hodilo by se mi mít nějaký přehled v tom, co z komponent mého webu se jak podílí na době načítání webu. A podle toho zvážit, jestli je pro mě důležitější ta komponenta anebo zdržení při načítání. Anebo uvažuji zcestně a je to o něčem jiném? hrozně pomalu se mi načítá a web a já jej chci dostat v rámci svých možností do co nejrozumnějšího stavu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    VYŘEŠENO. Moc všem dík za podporu a pomoc, nakonec se zjistilo, že mi nastavili špatně atributy souborů na ftp, díky čemuž se některé nemohly spouštět a házelo to ty podivné chyby. Což je svým způsobem klika, že žádná data nejsou poškozená/ztracená a nemusí se v nich nic bastlit. To je zas na světě krásně. :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CITRONAK: Tohle už je na mě moc, to nedám. Selským rozumem jsem otevřel v chromu konzoli (Ctrl+Shift+J) a pozoroval, jestli se tam bude něco dít/hlásit, když klikám na ta nefungující tlačítka. Ale nic se neděje, ať koukám jak koukám. Asi teda dělám něco úplně jiného než mám.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Mohlo by to být chybou v Javascriptu a proto nejde část adminu. Koukni v prohlížeči do konzole, co to vyhazuje za chyby.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Teď jsem zjistil další věc - vůbec se mi nezobrazují v administraci Média. Je to prázdné, přitom tam soubory jsou.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Možná by bylo úplně ideální, kdyby to někdo, kdo tomu rozumí celé smazal a z té zálohy obnovil včetně databáze. Já to zkoušel, ale když to udělám, změní se na ftp atributy složek a souborů a tím končím. Tak to pak bastlím a výsledek je asi tohleto.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: To netuším, ale nejspíš ne, to by mi asi poslali emailem. Ono se to celé podělalo tím, že jsme deaktivoval několik pluginů a tím web sletěl a nedalo se dostat ani do administrace WP. A od té doby bojuji s tím to znova rozchodit. Přitom mám komplet zálohu, takže by to teoreticky neměl být žádný problém, ale netušímproč je.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: nemenilo se neco na hostingu? treba verze PHP?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Zjišťuji, že web jako takový asi jede, ale začínám nacházet fatální chyby v administraci. Nefungují tlačítka v editaci příspěvku (nejde změnit odkaz, přepnout na HTML editor), uživatele (nejde vygenerovat heslo) apod. Čili co bylo hotové, asi jede, ale nový obsah a další nutné adminovské úkony nefungují. Diplom už je tudíž napůl vytisknutý, ale ještě to bude chtít trochu invence, aby byl skutečně zasloužený.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: podarilo se ti to zprovoznit? Ja uz tam zadnou chybu nevidim…

bude diplom?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: určitě je. Nejrychlejší bude si stáhnou celý kód šablony a pluginů k sobě a vyhledat danou funkci pomocí editoru (VS Code či Atom by to měli zvládnout). Tím najdeš všechny výskyty funkce a tedy i to, kde je definovaná.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CITRONAK: Máš bod, moc díky. Skutečně je něco s tím custom kódem, což me sice mrzí, ale na druhou stranu stránka funguje.

Ještě se zeptám - jde nějak dohledat, kde ten custom kód vlastně je napsaný?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: smaž ten řádek 29 a mělo by to fungovat. Je tam opravdu nějaká funkce, která řeší řazení a asi je s ní něco v nepořádku.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ještě k té chybové hlášce - on v tom sidebaru byl použitý vlastní kód, který do sidebaru přidal možnost si nastavovat řazení příspěvků vzestupně nebo sestupně. Je možné, že ta chyba nějak souvisí s tím kódem (i když netuším jak, fungovalo to dlouho a správně). Programátor, co to dělal, je ale dávno kdoví kde...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: a muzes nam nekam hodit, co je v tom souboru /wp-content/themes/converio-child-theme/post-list-masonry-sidebar.php
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Dokážete nkdo zjistit (jde-li to vůbec), co mi web hlásí za chybu zde?
    https://martinvlach.cz/sexyskola/

Celeé jsem to asi rozchodil, jen mi nejde zobrazit stránka Obsah (archiv příspěvků) viz odkaz výš. Přitom jednotlivé kategorie a podkategorie to zobrazuje, takže to snad není žádná velká chyba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam