• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THEODORT: Čili jestli to chápu dobře, má smysl zůstat u stejného poskytovatele, ale přejít na VPS, čili v případě Wedsu na tohle, chápu? https://hosting.wedos.com/cs/vps-on.html
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MICKEY_MOUSE: smysl to ma pokud uz nemuzes zaprvy jinak a zadruhy ti pak pomuze jedine presun od hostingu k virtualu kde mas plne pod kontrolou moduly apache a php, pripadne memcache atd.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Řeším rychlost načítání wordpressího webu. Má smysl v tomto ohledu řešit i hosting? Aktuálně mám u Wedosu No Limit Extra, se zákaznickou podporou jsem maximálně spokojený. Má smysl uvažovat o změně poskytovatele? Případně má smysl u stejného poskytovatele přejít na nějakou vyšší formu hostingu (VPS či něco takového)?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: s tim ti bohuzel nepomuzu, neb to delam pres CLI
    chmod -R 755 ./ && chmod 644 wp-config.php .htaccess
    a je hotovo.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Další WP Pivo bude na jiném místě a s menší přednáškou. Více viz http://naswp.cz/wordpress-pivo-praha-27-6-2018-dotaznik/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Přesně tak, tohle už vím, jen ještě řeším, jak to jednoduše všude nastavit. Ideálně Total Commanderem, případně nainstaluji i tu FileZillu, jak mi tu radí KALIF_WH. Tam to vidím a chápu, ještě se snažím totéž najít v TC.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: vsechny soubory muzou mit 755 az na wp-config.php a .htaccess, ty obvykle nechavam na 644, ci 444.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    PEETIK: Zkus se zeptat vedle v “eShop – aneb vše co souvisí s podnikáním na internetu…”
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MICKEY_MOUSE: udelas to na korenovych adresarich s tim, ze se ma stejne pravidlo jako nastavujes uplatnit i pro podadresare, a pak si najdes tech par souboru, kterym nastavis jine atributy. Nektere prekladove pluginy treba vyzaduji pravo zapisu do htacces a podobne. Nevim jak total comander ale ve fillezille normalne kliknes pravym mysitkem na adresar vyberes file permissions a reknes mu jestli to chces nastavit jen u nej nebo i pro podadresare,
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KALIF_WH: Po prostudování toho dokumentu a kontrole své WP instalace jsem zjistil, že v podstatě platí pravidlo: všechny složky atribut 755, všechny soubory 644 (až na dvě výjimky). Super, teď mi jde ještě o to, že ta struktura složek je dost rozsáhlá na to to dělat ručně složku po složce. Jde to nějak automaticky, čili zadat "všem složkám dej 755 a souborům 644"? Používám Total Commander a tam se mi nedaří najít způsob.
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: No, vzdycky je dobre se podivat do dokumentace, mne prijde fer, ze se ten kram nezapina primarne vsude ;)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PULKA: To jo, ale nenapadlo mne takováhle triviálnost, že se to bude muset pořešit v nastavení ručně
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: :D vždyť je to navod na Visual Composer ;)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MICKEY_MOUSE: na to nepotrebujes zadne udelatko staci to pres ftp nastavit podle tohohle a pripadne rekurzivne pro vnorene slozky https://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, existuje nějaký způsob, jak správně nastavit práva k souborům a složkám wordpressu na ftp? Nedávno jsem obnovoval web ze zálohy a několik dní se to řešilo jen proto, aby se nakonec zjistilo, že vše je v pořádku, jen mají některé složky/soubory nesprávně nastavené atributy. Čili mě zajímá, jestli existuje nějaké udělátko, které to nastaví správně, protože když se v tom snažím najít nějakou jednoduchou logiku, tak ji nevidím. Resp. nenapadá mě jednoduchý způsob, jak to pak ručně ponastavovat. Ale jsem user, tak to možná vidím složitě, i když to tak není. Díky.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    dneska sem na poradě řešil woocommerce a propojení s heurekou a pod... Dostal sem možnost kupit od Toret ten plugin Xml free pro heureku, jenže jak sem koukal, sou tam i další pluginy jako Míra konverze apod... takže musím kupovat všechny ty pluginy nebo stačí jen ten jeden, který mi vygeneruje XML a to pak nacpu do heureky?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PULKA: Supr, díky za tip. Funguje to i ve visual composeru.
    KALIF_WH: Placená šablona není určitě problém, ale už má jednu zaplacenou a nebude už jí bohužel měnit
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Ahoj,
    ráda bych trochu vytunila náš eshop. Potřebovala bych na wordpressu upravit tyhle věci. A říkám si, že bych poprosila o pomoc tady. Budu ráda za nacenění... a samozřejmě - čím dřív, tím lépe. Jeden člověk, co to měl dělat, to posouval po "pozítří" už čtyřicet dní... :(
    Úpravy eshopu - poptávka - Dokumenty Google
    https://docs.google.com/document/d/1S4xs2OdmPppOhS5HbYxXBx4u6VquJtM2hgoTI-N_F5Y/edit?usp=sharing
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: Visual Composer se myslím dá aktivovat i pro posty, viz: https://wpexplorer-themes.com/total/docs/enable-disable-vc/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JUNIOR: co se kodu tyce tak to samozrejme nedela nic idealniho stejne jako visualcomposer a dalsi podobna reseni co jsem potkal, ale laik si s tim muze hrat bez znalosti html i kaskad a dojeb...at si web dle vlastni kreativity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam