• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PULKA
    PULKA --- ---
    CITRONAK: diky, u toho jsem zkoncila, podrobujeme testum
    JELYFISH
    JELYFISH --- ---
    Tasím se s otázkou, která je asi příliš obecná ale potřebuju si začít dělat nějakou představu o tom, co mě čeká :) Chystám se otevřít eshop (v zahraničí), ráda bych aby fungoval na wp platformě, protože už se v ní trošku orientuju a základní údržbu a drobné změny si chci dělat sama. Je to start up, takže potřebuju rozumné řešení max. do 50 000, na druhou stranu ale nemůžu začít s něčím úplně základním, protože marketing bude postavený na designu, uživatelské přívětivosti, inovaci (oproti konkurenci na trhu). Potřebuju, aby bylo možné nastavit větší množství parametrů (třídění) u zboží a aby to byl systém, který se dá dobře ohýbat a doplňovat. Jo a pak budu potřebovat někoho, kdo mi to pomůže postavit :D čekám, že na tuhle otázkou odpovíte dalšíma otázkama ale o to mi tak trochu jde, potřebuju se trošku rozkoukat :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    CITRONAK: jo. ještě je třeba ošetřit add_to_cart v případě že má někdo js/Ajax zakazanej..
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: možná pozdě, ale tohle by mohlo pomoci https://github.com/...920eb551a643beaeb37cbc8bc5029854550d0f87/assets/js/frontend/add-to-cart.js#L63 - tedy
     $('body').on( 'added_to_cart', function(){ ... 
    by měl fungovat
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: jeste muzes zkusit to co doporuce Rodolfo: businessbloomer.com/woocommerce-how-to-bulk-edit-products/ a v komentech je jeste jeden, myslim
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    pls nejaky tip na manager produktu na woocommerce? mame produkty s hodne variantama a ten musilkuv product manager dela strasne peklo, tzn neco v tom stylu, ale co funguje :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    PULKA: Co si pamatuji, tak je tam nejaky event, ktery se trigne. Vim, asi jsem ted nepomohl, ale zkusim to zitra dohledat.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nemáte někdo nějaký list toho, co všechno musím zavolat, pokud chci odpálit co nejobecněji jQuery po addToCart ve WooCommerce? Procházím různý pluginy a přijde mi, že to a) nedává smysl b) každej to řeší jinde a neumím si vybrat, co z toho chci já. Díky za nakopnutí.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    WP Pivo dnes nakonec bez přednášky a na klasickém místě. Zrušili nám rezervaci na místnost s projektorem... :-/
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: tak koukám, že spíš tady v pokračování https://www.mikrom.cz/novinky-na-webu/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MIKROM: Zapnutí komprese KDE? Se mnou se musí hodně opatrně, tedy naprosto konkrétně. :) Ale dostal jsem avízo, že je na mém webu www.martinvlach.cz něco vyloženě špatně, že to něco brzdí. Ale už jsem se nedozvěděl co a netuším, jestli to jde nějak jednoduše zjistit — třeba nějakým tím online měřicím webem. Abych tušil, kde se zpomalení generuje, jaký to třeba má na svědomí plugin atd. V každém případě jede fakt mizerně. A na mobilu snad ještě hůř.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MICKEY_MOUSE: tak jako třeba zapnutí komprese dělá zázraky. Dostal jsem se s pár dalšíma optimalizacema na lepší skóre než s w3tc apd. A to ani nekešuju.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RAINBOF: Díky. Už jsem pochopil, že vps pro mě řešení není. Bude mi stačit zoptimalizovat web, je tam něco divného.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: alternativou by se mohly zdat managed vps coz jsou vps kde nemas admin pristup k serveru ale jen nejakou konzoli pripadne cas admina.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MICKEY_MOUSE: ne.
    vps je hosting tvarici se jako fyzicky stroj. tedy potrebuje fyzickeho admina coz pokud nejsi schopen byt tak se prodrazi. tyhle sluzby poskytuje v nejake forme i vps hosting ale klasicky v hodinovce.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: hele ten SG neni nejlevnejsi ale je sviznej, navic maji nejakou svoji server side WP cache. Kdyz jsem migroval svoji zene WooCommerce site z BH na SG tak se homepage nacitak cca za 3.5s.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: pro velmi rychlý přehled je fajn https://developers.google.com/speed/
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    MICKEY_MOUSE: Porovnani je tezke. Sdileny hosting muze byt na serveru, ktery ma 16 jader a 64GB ram a pak VPS s 1GB ram muze byt horsi. Nebo nemusi, pokud ve sdilenem je aplikace, ktera bere vsechen vykon. S VPS a vlastnim serverem jsou hlavne mnohem vetsi naklady, pokud to potrebujes spravne.
    U wordpressu je problem, ze vetsina programatoru dela jen to, ale neznaji ty optimalizace mimo to (nechci se tu nikoho dotknout). Dej sem odkaz, muzu narychlo kouknout, jestli nebude neco poznat. I kdyz pokud je to serverove, tak spis ne
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MARTEN: Díky, já jsem uživatel, ne admin, tak ty věci vidím koukám dost naivně. Myslel jsem, že VPS je vyšší forma webhostingu, čili stejné služby od hostitele, jen to jede rychleji. Což koukám je omyl a je to dost jinak. Pak to pro mě smysl nemá, protože admin nejsem a ani to nechci sám bastlit. Čili si zkusím sehnat někoho, kdo je v tom kovaný, ochotný to udělat a zoptimalizuje mi to pořádně. Já na to měl příležitostného admina, který přestal stíhat a nemá na to čas, tudíž řeším, co dál. Ten můj web asi není nic velkého, ale musí jet. Občas potřebuje zásah a optimalizace je teď aktuální krok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam