• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Tak problém s nahráváním obrázků zdáse vyřešen. Nevím co přesně pomohlo ale udělal jsem následujcí:

- odinstalace několika ne nezbytných pluginů
    - dokoupení trochu cpu a paměti na hostingu
    - aktualizace php z 5.6 na 7

Díky!
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ZABIAS: to by melo jit uplne snadno nahradit, zkus si najit wc-template-functions.php a tam u funkce woocommerce_template_loop_product_title zmenit uroven nadpisu
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    nenašel by se někdo kdo by mi udělal ten filtr na e-shopu aby nazvy produktu ve vypisu nebyli h2 ale h3 ? :)
    díky za pomoc případne nabídku za co.

www.naramky-damske.cz
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Další ročník WP Weekendu už se klube - NášWP.cz
    https://naswp.cz/dalsi-rocnik-wp-weekendu-uz-se-klube/
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    RAINBOF: Díky moc, zkusim se na to podívat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BLO_GROS: pravdepodobne by ti napovedel server log. bud skript bezi dlouho a server ho sestreli nebo sezere moc pameti a umre jak si sahne pro vic nebo gd knihovny maj limit. cista instalace vedle (treba na subdomenu) by ti rekla zda to neni limit gd(nebo imagick) knihoven. zbytek je o hostingu a zjistis to prakticky jen z logu php.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    HARDCABB: MRTVY_KENNY: Hele super, zkusil jsem to a ono to fakt funguje! To je zatím největší progres :)

Velikosti obrázků ale měnit vzhledem k zaměření webu nechci, zkusim tedy víc komprimovat.

Jestli to chápu správně tak další řešení jsou
    a) minimalizovat počet pluginů
    b) pořídit lepší hosting

Je to tak?

Díky moc, konečně vím, čím to je.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    BLO_GROS: a kdyz tam nahrajes nejakej mensi obrazek o par set kilobajtech sirokej treba 1500px tak to projde? zmensovani plachet o 3500px a velikosti 6MB je docela brutalni zaber na pamet, zvlast pokud to mas nekde na sdilenym levnym hostingu.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    RAINBOF: jo, přesně tak. Instalaci jinam jsem nezkoušel, ale zkusim to, díky za tip.
    MRTVY_KENNY: Na ftp nejsou, jen ten jeden full size. Fotky jsou max 3500px delší strana a velikost max 5 - 6 MB. Taky sem si právě říkal, jestli to nemůže být tím, že příliš aktivovatných pluginů zabere velkou část paměti a upload to pak už nedá. Je to možný?
    LUIS_: Dík, asi mi fakt nic jiného nezbyde. Problém je v tom, že když jsem to zkoušel minule tak jsem žádný jeden plugin, který by to způsoboval, nenašel. Asi nejdřiv projdu pluginy a vyhodim ty, které nezbytně nepotřebuju a pak to zkusim ještě jednou.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BLO_GROS: tze ty soubory tam nejsou fyzicky kdyz mrknes na ftp? jen ten obrazek samotny ano?

nenahravas tam nejake giganty typu 4000px x 2000px.. pak muze dochazet pamet a server ti to nezchrousta..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BLO_GROS: chapu to spravne, ze ti resize nejde bez ohledu na to co vypnes ? napada mne ze te posrali na hostingu. zkusil jsi instalaci vedle ?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    BLO_GROS: Hele těžko říct, ale když už někdy narazím na konflikt, tak jedu plug-in po plug-inu a hledám, který konkrétní to dělá. Tady je to zjevně trochu komplikovanější, ale jakmile najdeš ty, které to dělají, pak k nim můžeš najít alternativy a budeš mít klid. Snad. Prostě všechny vypni, vždy zapni jen jeden z nich a zkus upload. Případně to můžeš brát po dvou/třech/čtyřech a jakmile se to stane, už prozkoumáš, který z nich to dělá. Jasně, je to voser, ale pokus-omyl je metoda ověřená časem.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    HARDCABB:

Regenerate thumbnails jsem zkoušel a nefunguje to...

Ve functions php mám toto:

add_theme_support( 'post-thumbnails' );
    add_image_size( 'martin-home', '462', '0', true );
    add_image_size( 'pictorico-slider', '1180', '525', true );
    add_image_size( 'pictorico-single', '1500', '525', true );

V media settings pak toto:

HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    BLO_GROS: neni to uplne reseni, ale zkousels nainstalovat https://wordpress.org/plugins/regenerate-thumbnails/ a zkusit ho pustit?

pripadne muzes sem poslat definice svych typu obrazku (add_image_size())?
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    BLO_GROS: Případně kdyby někdo byl ochoten za nějaké peníze se na to podívat, pošlu přístupy. Bohužel nemám na to to dát nějaké agentuře, web mi vydělává jen cca 2000,- měsíčně. Díky.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Ahoj, už sem tady jednou se stejným problémem otravoval, ale vzhledem k tomu, že jsem to stále nevyřešil, zkusím to ještě jednou. Pokusím se to napsat nějak srozumitelně, minule mi to moc nešlo :)

Takže prosím o pomoc s tímto problémem:

Mám web https://libreshot.com/

Problém:

Když uploaduju obrázek nedojde k vytvoření různých velikostí. Prostě mám jen full size obrázek a nevytvoří se thumbnails apod.

Řeším to tak, že když nahrávám obrázky, nejprve deaktivuju všechny pluginy (kromě jetpacku), pak nahraju obrázky a pak pluginy zase aktivuji. V tomhle případě se různé velikosti obrázku normálně vytvoří.

Co jsem zkoušel?

- Deaktivoval jsem půlku pluginů (mám jich 24) - resize stále nefunguje. Deaktivoval jsem druhou půlku pluginů (a první zase aktivoval) - resize taky nefunguje. To znamená, že nejde o konflikt některých dvou pluginů

- Přepnul jsem na základní wp theme a pluginy nechal aktivované - resize taky nefunguje.

- Aktualizoval jsem Wordpress (už několikrát), což taky nepomohlo.

Netušíte někdo prosím, kde by mohl být problém? Nemám prostě moc pluginů?

Moc díky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    myslim ze by stalo tohle slehnout na nastenku :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MRTVY_KENNY: díky, zrovna se sem na to jdu ptát a koukám že to aktuálně řešíte. Díky za tip!
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    je vidět, že přesouvání WP máte v malíku :) díky moc... já si myslel že to je tímto, ale nebyl jsem si jistej jak to funguje.

SADY:
    díky :)

MRTVY_KENNY:
    mrknu na to, možná by to bylo bezpečnější než přesmahnout to ručně, ale lokálně to už dodělám viz odkaz od koley
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    JADER_NOMAK: nejjednodussi je plugin duplicator, cele ti to zabali, udela ti php klikaci instalacku a o veci, ktere se meni pri zmene adresy/domeny se to postara samo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam