• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    MICKEY_MOUSE:
    CRS1138:

Vyřešeno, bylo špatně nastavené minify ve w3
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: zkus vypnout lazy loading, jestli to pomuze…

vice info: https://github.com/szepeviktor/w3-total-cache-fixed/issues/14
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    CRS1138: Ano.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MICKEY_MOUSE: pouzivas W3 Total Cache plugin?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, dokázal bys mi někdo pomoct?
    Na mém webu www.martinvlach.cz se dnes začala objevovat chybová hláška nahoře na stránkách. Dokážete zjistit, co s tím a případně to i opravit? Nějaká chyba databáze na řádku xxx.

Testuji plugin WooEvents (vytváření akcí a prodej přes Woocommerce), tak mě napadlo, že to s s tím může nějak souviset. Ale jen konfiguruji plugin, žádné zásahy do kódu nedělám. A navíc když jej deaktivuji, ta chybová hláška se ukazuje dál. nenapadá mě, co by to mohlo způsobovat a jsem admin-uživatel, takže vůbec netuším, co dělat. Rád zaplatím.

Díky.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    PULKA: hezky detailne vysvetlila a pritom nebyla tazana, moc hodna :))
    PULKA
    PULKA --- ---
    GALENIUS: Pokud se počítají i dámy tak uváděná hláška má dvě roviny:

a) Máš zastaralý PHP, patrně ještě nějaké 5.6 a možná starší. To je věc, co ti zadarmo udělá hosting. Obecně vzato, chceš nejnovější, co ti umí nabídnout. PHP 7+ je výrazně rychlejší. Taky starý PHP už nemá podporu, takže jsou v něm bezpečnostní díry, co jsou navíc známý.

b) Asi spojili info o tom, že si můžeš koupit prémiovou verzi MonsterInsights a podpořit je s touhle hláškou (moc se to nepovedlo). Imho zaktualizuješ PHP, klineš na dismiss a jsi good to go. Pokud chceš používat Google analytics a nechceš používat MonsterInsights, tak je asi tuna jinejch pluginů anebo můžeš dát kód rovnou do svýho child theme pomocí add_action do wp_head a kašlat na plugin.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    GALENIUS: staci deaktivovat, ale pak nebudete znat navstevnost, pokud ji nekdo sleduje v google analytics.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    OK. Takže když odinstaluju plugin MonsterInsights, měl by být klid 8-)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    GALENIUS: MonsterInsights je plugin pro analyzu navstevnosti, hlaska ti vyskocila pravdepodobne proto, protoze potrebuje ke sve funkci vyssi verzi php, nez mate na serveru. aktualizace php se provadi na serveru/hostingu. predtim je ale potreba zjistit, jestli ti sablona a ostatni pluginy na vyssi verzi php pojedou.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Pánové, potřeboval bych trochu poradit.
    WP prakticky nedělám, jen se snažím udržovat stránku našeho klubu jakž takž naživu.
    Teď mi vyskočila informace o nutnosti aktualizace PHP s odkazem na MonsterInsights a cenou od 100 dolarů ročně.
    Je toto nutné? Existují nějaké alternativy, které by byly free?
    Moc díky.
    PULKA
    PULKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: podivej se, jestli to neumi napojeni na iDoklad od Toret, cekala bych, ze jo.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, nepoužíváte někdo napojení Wordpressu (Woocommerce) na online účetnictví iDoklad? Zajímá mě, jestli je takto možné plně zautomatizovat proces, kdy zákazník online nakoupí, zaplatí, v bance se spáruje platba a v účetnctví se vystaví faktura, která se mně zavede do účetnictví a zákazníkovi přijde emailem. Díky.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    CITRONAK: budu tam :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    SYNTAX_TERROR: Jo umí to v podstatě to, co to tvrdí, ale někdy je množství možností a nastavení fakt šílené (naposled jsem takle importovala posty z WPML a myslím, že mi přibyly další šedivý vlasy, protože se mi nějak splašily obrázky a místo 300 MB měly wp-uploads několik GB).
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Prosím Vás o radu. Mám problém s nastavením ceny dopravného. Používáme společnost Toptrans, takže přes jejich stránky sem si vypočítal že balík do 30 Kg do vzdálenosti 236 km bude stát 536 Kč s DPH, jenže Woocommerce mi vypočítal cenu přes 3500Kč! Jak mám správně nastatvit ceny? Zóna dopravy, Třída dopravy? Děkuji za rady. U jiného eshopu máme nastavenou fixní sazbu pro celou republiku, takže sem to doteď nemusel řešit, ale u tohoto webu se nám rozjíždí obchod a s první objednávkou hned zrada.

Tady mám screen, jak mám nastavenou paušální sazbu v zóně dopravy:
    https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...prg2-1.fna&oh=3c8101c0be909fdafacfd121a2f8c893&oe=5D2122EE

Screen jak máme rozdělené zóny, dle PSč a oblasí v CZ:
    https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/...prg2-1.fna&oh=5def3057df6ff94d582505f1e24d7a9d&oe=5CDAEEEE
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    CITRONAK: ten jsem měl koukám jako třetí v pořadí a nejméně nadějný a pod jiným názvem (takovým popisným: Import Products from any XML or CSV to WooCommerce :). Nicméně když na něj koukám, tak to je zdá se přesně to, co potřebuju. Díky!

PULKA: Ta Pro verze by nevadila. Jestli to umí, co se tváří že to umí, tak si to ty peníze zaslouží. A s testováním na vývojovém shopu počítám. Což je btw něco, čeho jsem se bál u těch dvou mnou zmíněných pluginů - když koupim licenci na jeden shop, jak se bude vývojář tvářit, když jí de facto použiju na shopech dvou (jeden vývojový, druhý naostro). Mno u WP All Import to koukám odpadá, protože jde o Unlimited site license. Já radost.
    PULKA
    PULKA --- ---
    SYNTAX_TERROR: WC má kdyžtak i vlastní importer (spustí se ti třeba po instalac Woo - wp-admin/edit.php?post_type=product&page=product_importer), možná by ho šlo něak vycvičit, aby to dělal pravidelněji. Jinak WP All Import funguje, ale dost pravděpodobně budeš potřebovat pro verzi a než to nastavíš, tak doporučuju si prasit jinou site než ostrou, protože jinak se ti může stát, že třeba budeš mít média několika gigový :-D been there, done that.

CITRONAK: já ;) Ale jinak máš pravdu, myslím, že máme letos super obsazení jak v dev, tak v uživatelský sekci, takže přijďte.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Jdete někdo v sobotu na WordCamp v Praze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam