• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PEETIK: je dobre si procist dokumentaci, ale mel by asi stacit i ten default, ja si nejaky config naklikal kdysi a na konci stranky nastaveni je moznost export/import, takze to trosku bezhlave kopiruju od te doby, jen menim email, kam mi chodi upozorneni, ale sam nevim, co je zmenene od defaultu..
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Když už jste tady řešili tu bezpečnost a Wordfence. Mohl by někdo poradit jak správně nastavit Wordfence? Na všech našich firemních webech mám nastaven defaultní nastavení, obecně tomu prd rozumím, tak jestli se tam nemá ještě něco přenastavit?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    KEPASO: Díky, už to vidím!
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MICKEY_MOUSE: od verze 4.7 v nastaveni profilu si muze uzivatel zvolit svuj jazyk. ale asi mas na vyber jen cestinu a anglictinu. dalsi jazyky si muzes pridat do slozky wp-content/languages, pak se v selectoboxu objevi.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, jde někde v administraci WP nastavit jazykovou verzi administrace v závislosti na přihlášeném uživateli? Našel jsem jen volbu, která mění globálně defaultní jazyk pro všechny. Díky.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Pipdig fakt válí - https://twitter.com/nickstadb/status/1112479746972151808 . Napsali už i své vyjádření a nepůsobí moc věrohodně (pro mě).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: tak ono nevim kde a kdy, ale pamatuju na informaci, ze jeden z nejderavejsich pluginu byval revolution slider... takze visjak, to je skoro vsude a malokdo si kupuje licenci, aby mel updaty. ale muze to byt cokoliv.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    A zde nezávislý odborný náhled:
    Peculiar PHP Present In Popular Pipdig Power Pack (P3) Plugin
    https://www.wordfence.com/blog/2019/03/peculiar-php-present-in-popular-pipdig-power-pack-plugin/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HARDCABB: slusna likvidace konkurentu..

A public response to some serious accusations (updated) | pipdig
    https://www.pipdig.co/blog/sad-times/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    slusny zverstvo

Security alert: pipdig insecure, DDoSing competitors - Jem - UK blogger
    https://www.jemjabella.co.uk/2019/security-alert-pipdig-insecure-ddosing-competitors/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    WOJTISHEK: prochazel jsem to uz predtim, neni tam nic relevantniho k zadnymu z mych webu

JUNIOR: ne, vsechno absolutne nesouvisejici weby, da se rict ze i na jinych kontinentech

k mymu prekvapeni jsem nenasel zadny vhodny forum nebo thread tykajici se WP security obecne, tak jsem aspon vlez do nejaky Wordpress Security skupiny na FB (lol) a zeptal se jestli i nekdo jinej pozoruje narust utoku, at uz uspesnych nebo neuspesnych - par lidi se ozvalo ze to vidi stejne jako ja, ale nikdo samozrejme nema zadny specifika
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    HARDCABB: A jsou ty napadené weby na stejném hostinu?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Ten borec co mi to spravoval a zivi se tim mi prave napsal:

And yes, there was a spike in malware recently, I've noticed also, by the number of fixes that I have done lately.

A nektery firmy co se tim zivi mely dokonce na webu napsany ze neprijmaj novy zakazky.

Podle me to fakt hodne smrdi a bude bud nejaka vrazda v jadru nebo nejakym top50 pluginu
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nic si z toho nedělej, neštěstí nikdy nechodí samo.

Jádro většinou bejvá v pohodě, ale s pluginy bývají průsery. Jinak na mých webech je zatím klid, nebo je to dokonale schované :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    tyvole ja uz nevim, ted jsem pro zmenu pri praci nasel na uplne jinym webu a jinym hostingu uzivatele s mailem email@example.com a nickem "manda" co vytvari posty plny spamu? opet vsechno aktualizovany.

bud jsem ten nejsmolnejsi WP dev na svete, nebo je ve WP nejaka kurevska dira o ktery se jeste nemluvi, to prece uz neni mozny
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    CYBERWOLF: nemam bohuzel konkretni info protoze za me jedna s Ignumem klientovo IT oddeleni, nicmene Ignum dneska uznal ze je chyba u nich na serveru a fixnuli to - slusny peklo
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: tak to je veliká paráda. Že by někdo takhle sjel servery zrovna Ignumu se mi moc nechce věřit. Jako je tam eval, takže s tím mohli zkoušet kde co, ale hádám, že by to mělo být maximálně v rámci uživatele. Fakt je, že takovéhle realtime obnovování si jenom s php neumím představit.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    co se tyce cisteni, tak mam dobrou zkusenost s timhle, ale neco, co to skenuje pravidelne je zaklad urcite..
    [ MRTVY_KENNY @ wordpress ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam