• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    KORINKOWICZ: Generate press. Free a když nechceš platit premium fýčury tak toho strašně moc dohledáš k dokodování na jejich foru, kde dělají podporu přímo vývojáři. Za mne jsem ještě nic svižnějšího, pružnějšího a efektivnějšího (kromě toho co jsem si napsal sám :) nenašel...
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Ahoj! Jaké pls používáte starter theme, když je cílem nakódovat custom design? Poslední weby jsem stavěl na UnderStrap, který mi v mnohém víceméně vyhovoval, ale zdá se, že jeho vývoj jde do kopru, tak hledám alternativu.

Mělo by to být něco Sass + Gulp + Gutenberg friendly, ale co nejvíc minimalistické. Tj. mělo by to mít vyřešenou např. mobilní navigaci a responzivní grid, ale neměl by v tom už být obsažen další design, který by pak bylo nutné dál zbytečně přepisovat.

V minulosti jsem zkoušel přímo Underscores, ale tam mi nevyhovovalo, že mě to nutí do zbytečně složité Sass struktury adresářů. Dál se často doporučuje Sage (které ale podle Githubu teď vypadá poněkud zaseklé) nebo Genesis (které je placené a nevím, jestli se do něj vyplatí investovat).

Tak budu rád za doporučení nebo případně sdílení zkušeností, jak si co nejvíc ušetřit práci při kódění custom designu pro WP. Předem dík! ;)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    RAINBOF: Při pátrání v db kde co opravit jsem se poněkud ztratil, ale nakonec mě napadlo udělat obnovu některých tabulek ze zálohy a podařilo se. Uff. Díky za nakopnutí správným směrem. Taky mě to mohlo napadnout rovnou. :)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    LUIS_: Co nějaký cache plugin ?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LUIS_: a co to updatnout v db :)
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    LUIS_: Stále se mi nedaří změnit autora příspěvku na uživatele s jinou rolí než je administrátor, ale už jsem se trochu posunul. Zkusil jsem vytvořit novou roli kopií z administrátora a ta se v roletce pro výběr autora příspěvku zobrazuje. A to i poté, co jsem ji odebral všechna oprávnění. U kopie z role šéfradaktora (editor) to nefunguje. V čem může být háček? Googluju jak divej a nejsem schopen nic najít. :(
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ZABIAS: Že prej není propojeno. ale jetpack hlasí že je :(
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Nějak se mi dost zalíbil ten JET PACK ale hlasí mi to na wordpress.com nějaky errory nevíte co stím ?

THEODORT
    THEODORT --- ---
    to jsou landing pages WordPressu potažmo woocommerce.
    doporučuju přenechat někomu kdo se v tom vyzná když si nedokážu přečíst ani návod.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZPC: Platiti mívá v souboru s pluginem návod. Jinak určitě řešit s nima.
    ZPC
    ZPC --- ---
    Poprvé někomu nastavuju WooCommerce eshop a hned s platební bránou ... zvolili ComGate, plugin od Platiti.
    na ComGatu mají tyhle url, který nevim jaký by pro WooCommerce měli být:
    Url zaplacený
    Url zrušený
    Url nevyřízený
    Url pro předání výsledku platby

Prosím, poradíte? Má WC nějaký svý url, nebo co tam používáte vy? Nebo musím vytvořit nějakou stránku (to mi přijde jako blbost)? Nebo jak postupovat?

Děkuju.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Nevím čím to, ale nejde mi změnit autor příspěvku na nikoho jiného, než na jiného administrátora. Vypnutí pluginů nepomohlo a ani si nejsem vědom, že bych v tomto směru něco měnil. Tušíte, co s tím?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    WOJTISHEK: Pro ten comfort, už sem to rozchodil přes nějakej plugin.
    HAWKINS_
    HAWKINS_ --- ---
    LUIS_: diky!
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: nasad vsechno pres google tag manager
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    LUIS_: Zlata Generate Press. Zatím jsem nenarazil na jediný problém nebo kolizi co by tam neslo naroubovat a jejich podpora je neuvěřitelná. Když neco nevíš jak změnit nebo nakodovat tak ti poradí v diskuzích přímo vývojáři i klidně funkce z premium verze. Protože vědí, že kdo se s tím nechce srat sám nebo někoho platit za kódování tak si to rovnou koupi a takhle si dělají super vztahy s publikem. Co se týče WordPress tak jsem nic lehčího, svižnějšího, stabilnější a univerzálního nenašel.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Kdyby vás někdy napadlo si pořídit template od Edge-Themes/Qode, tak si to dvakrát rozmyslete, protože jejich support je na přesdržku.

1) Přímo v menu nastavení šablony je nějaká volba. Když upozorním na její nefunkčnost, tak suše odvětí, že tato volba není součástí šablony a její zprovoznění by vyžadovalo úpravu šablony, což nenabízejí.
    2) Uživatel si může na svůj profil nahrát fotografie do galerie. Jenže pokud chce jednu fotku odebrat, nebo jednu fotku přidat, tak musí znovu nahrát všechny fotografie, které tam chce mít. Tedy i ty, které tam už jsou. Nelze odebírat/přidávat po jedné. A podle supportu je to takhle v pořádku.

A těch reakcí, kdy se spíš vykrucují, než že by pomohli s řešením, je tam víc. Kikoti. *grrr*
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    existuje fungující facebook pixel do woocommerce a zadara, popřípadě za rozumný jednorázový poplatek?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    HAWKINS_: Zrovna jsem to před pár dny řešil. Zkus Resize Image After Upload https://wordpress.org/plugins/resize-image-after-upload. Potřeboval jsem, aby měly všechny nahrávané fotky stejnou výšku. Šlape to spolehlivě.
    PULKA
    PULKA --- ---
    MRTVY_KENNY: Upřímně jsem myslela, že to nenahraje originál, ale max. resiznutou velikost, ale máš pravdu, opravdu to omezí jen to, co se tváří jako "full" nikoliv obrázek. Díky za opravu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam