• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: proč tam máš 4 security a 2 zálohovací pluginy?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MRTVY_KENNY: taky nemam s forpsi moc dobre zkusenosti.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    THEODORT: hele nevim, ted jsem klienta z forpsi stehoval
    web jel prakticky nepouzitelne v adminu a na supportu mi rekli, ze to bezi "na jednom z nejnovějších webových serverů" a ze mam "Odstranit pluginy, které by mohly WP zpomalovat (např. WordFence, Sucuri Security, iThemes Security, All in One WP Security, Elementor, Updraft/Updraft Plus, BackWPUp, Duplicator, WPML)"

takze jsem tu instalaci prehodil na a24 a bezi to normalne.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    REFLEX: jj, nejvíc z usa, brazílie, francie a pak zbytek zemí, z česka je minimum
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    resp ony jich budou kvanta ale ja jsem linej si vic pamatovat ;)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REFLEX: imho nejlepe provozovat kdekoli na pateri a z evropskych hracu mas cesky forpsi, ze svetovych ovh. s rozumnym billingem a datacentry napric, tudiz i odpovidajici pateri a endpointy do internetu..
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    BLO_GROS: taky otazka jakou mas cilovku protoze hosting v cesku = sux pro vetsinu sveta a podle toho jak koukam na ten web tak tam spis lezou cizinci ne? BLO_GROS:
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    BLO_GROS: 7000 za rok je dost pálka. Myslím si (takhle od stolu), že tenhle hosting by měl stačit tvým potřebám: https://www.active24.cz/webhosting/komplet

Mají i "turbo" variantu kde dávají větší výkon. Jedem na tom eshop a docela to jde. Rozhodně líp, než co jsme kde jinde zkoušeli.

Jinak bych se za to za 600/hod podíval, ale mám zrovna dost zasekáno, takže by to bylo tak v březnu. Hádám, že se najde někdo kdo by to zvládnul dřív.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    BLO_GROS: hele urcite, vic v poste
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    WOJTISHEK: Díky, zkusím deaktivovat a uvidíme
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    BLO_GROS: řekl bych, že to bude vytěžovat Relevansi s tím, že si bude indexovat data z DB. To by odpovídalo i té velikosti DB
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    MRTVY_KENNY:
    CYBERWOLF:
    Za hosting platím asi 7000kč/rok
    To přegenerovávání obrázků zní zajímavě, akorát nevím jak to zjistit.
    Jinou šablonu jsem zkoušel, a nepomohlo to. Ale zkusim to ještě jednou, nechal jsem to tam jen chvilku, tak to zkusím znovu.
    Databáze má 620 MB, což asi taky není úplně ok. Je tam asi 3000 postů (1 post = 1 fotka) + asi 400 tagů.
    Zpráskaný to určitě je. Patlám to celý sám a nejsem odborník. Rád bych to dal nějak dokupy ale nevim si moc rady.

Nebyl byste někdo ochotný se na nějakou rozumnou úplatu podívat?

Plugin tam mám dost:

Ad Inserter
    Advanced Database Cleaner
    Akismet Anti-Spam
    AMP
    amr shortcode any widget
    Captcha
    Exifography
    GDPR Cookie Consent Banner
    Jetpack
    PayPal Donation
    PHP Code Widget
    Popup Maker
    Redirection
    Select Relevanssi
    Relevanssi
    To Top
    Transposh Translation Filter
    W3 Total Cache
    WP-PageNavi
    Yoast SEO

Dík moc
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    BLO_GROS: kolik tě ten hosting stojí? Protože na pár GB seženeš spolehlivý hosting za pár stovek ročně.

Koukám, že se to načítá dost pomalu. Tam může drhnout databáze, nebo to máš nějak hrozně zapráskáný (blbá šablona, blbý pluginy, z venku to není poznat). V principu nevidím důvod, aby ten web byl takhle pomalý a padal.

Jinak W3 Total Cache zásadně nedoporučuji. Pokud nějaký cachovací plugin zdarma, tak WP Super Cache, nejlépe však placený WP Rocket.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BLO_GROS: na webu, kde mas ulozene fotky, ktere jen servirujes toto urcite normalni nemuze byt.
    zadne pluginy tam nemas? nebo nemuze ti to ty obrazky ta sablona nejak neustale pregenerovavat, rsp. nenastavuje si dynamicky velikosti nahledu, tzn pri kazdem zobrazeni se ti generujou dokolecka custom velikosti? zkousels jinou sablonu?
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    THEODORT: Díky moc, zkusim to. Myslel jsem právě, že načítání obrázků je problém spíš pro bandwidth než pro CPU. Jinak web má cca 1GB.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    pripadne - kolik zabiraji data webu kvuli pripadnemu.. hmm.. presunu?
    BLO_GROS:
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    BLO_GROS: hele tam budes mit nejvetsi zatez tim jak se ti nacitaj obrazky, nevim zda thosting ma na sobe cache, ale primarne zkus plugin w3totalcache a pruvodce tamtez, tim bys mel zatez serveru snizit. druhotne bude asi nejlepsi(financne) alternativa prehrat obrazky na nejaky externi cdn/s3 storage. mozna jeste napadne nekoho nejaky super levny alternativni hosting..
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Oprava: vidím že nemám shared hosting ale cloud hosting
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Můžete mi prosím poradit? Mám web s fotkami zdarma libreshot.com na WP. Návštěvnost je cca 1400 uživatelů denně. Mám shared hosting u hostgatoru. Mám dva dotazy:

1) Na shared hostingu mohu využívat 25 % kapacity CPU ale dlouhodobě to přesahuji, což občas vede k výpadkům. Přesahuji to dokonce i když je na webu třeba jen 10 lidí v jednu chvíli (podle Google Analytics). Je to normální?

2) Uvažuji, že bych změnil shared hosting na managed WP hosting (taky u hostgatoru), není o moc dražší ale nevím, jestli to k něčemu je. Myslíte, že by to mohlo pomoci? Dedicated hosting už je pro mne moc drahý a navíc nevím, jestli bych to zvládal obluhovat.

Díky moc za jakékoliv rady.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MRTVY_KENNY: + co jsem na 1) ramcove koukal tak me zaujal tenhle plugin - resp. cely ten nemeckej free ERP system.. https://wordpress.org/plugins/woo-jtl-connector/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MRTVY_KENNY: vetinou mas v systemu nejaky moznosti obousmerny XML komunikace a maximalne musis nekde neco trosku priohnout az zlomit.. ted si nevzpominam ale tusim ze urcite ABRA vladne necim dost podobnym a importy na/z shoptet apod jsou ok.. a imho je to v zakladu snad i v cene, resp v cene skladovyho modulu nebo tak..

tot k bodu 1)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam