• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Dík.
    Nemám pocit, že bych používal mrtě pluginů. Snažím se držet zkrátka.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PAN_ILFORD: typicky jsi na hrane php pameti, tzn se podivat a zrusit pluginy, ktere nemusis mit. nekdy byva dost narocna i sablona sama o sobe. hosting s tim nic moc neudela, rsp. ti max muzou nabidnout vyssi hostingovy tarif
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nebo se tam něco zacyklilo
    PULKA
    PULKA --- ---
    PAN_ILFORD: Máš tam nějaký proces, který trvá moc dlouho/nemá dost paměti. Takže nejčastěji záleží na pluginech a věcech, co dělají podobných operacích (třeba vytváření zálohy).
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Dle vašeho názoru, nakolik můžu na svojí straně ovlivnit Gateway Timeout (504) a nakolik se musí snažit hosting? Mám s tim především problém při hlášení do admina. Tu je třeba refresh, tu dva.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    budu rad za protlaceni, taky mi to tu chybi, jinak se lidi budou ptat ve wordpressu, coz tu nechcem :) diky
    [MRTVY_KENNY @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FERRENC: jako obecne tohle ti resi aliasy domeny, tzn jedna domena ukazuje na stejny obsah jako druha
    ale na urovni systemu webu, si s tim musi umet poradit system = kdyz vidi, ze prichazis z .sk, tak naservirovat slovensky jazyk. toto u WP jazykove pluginy umi, jak je to na Wixu nevim, co jsem vygooglil, tak umi (mozna?) jen subdomeny. tzn si nastavit, ze domena.sk se presmerovava na sk.domena.cz

k tomu wixu asi zkusim udelat auditko, taky mi to chybi a trosku se do tomu zacinam venovat..
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj, dokážete mi, prosím, poradit s lokalizací url? Máme web na Wixu (Sry tedy trochu za OT:) ), ale potřebuji, aby se pro jazykovou verzi SK změnila i domena.cz na domena.sk, ale web jsem používal z té CZ domény. Lze tedy nějak zobrazovat v prohlížeči jinou url, než na jaké web běží? Nění na to nějaký tool? Díky moc.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    PULKA: primarne to bude prezentacni web, takze prave kvuli seo atd, bych JAM stack vyradil (ok vyhledavace uz umi jakz takz indexovat]

a taky bych se nerad spolehal na dostupnost API, proto to ukladat k sobe, takze mozna otazka jestli se nevykaslat na WP, kde jsme brali nejvetsi vyhodu, ze muze front naklikat kolega v oxygenbuilderu :)

a treba carousel a tyhle blbosti se tam daji taky jednoduse resit
    PULKA
    PULKA --- ---
    REFLEX: A musíš mít ty údaje normálně v DB? Bude to měnit? Skoro mi přijde, že je to spíš dobrej projekt pro jamstackovej přístup, než se s tím drbat ve WP.

Pokud je na stránkách něco dalšího (stránky, blog, firemní obsah etc), tak bych asi podle potřeby indexace zvolila možnost udělat jen tenhle kus tak trochu zvlášť buď to potřebuješ jako DB, kde ti jde o hledání, ale ne až tak indexaci a spol., tak normálně reactí/javascriptová appka, která bere data od nich. Pokud si nechceš hrát s javascriptem, tak jít cestou vlastního routingu a ty data si nějak cachovat. Případně stáhnout jednou za čas json a někam si ho odlifrovat a načíst...

Klidně s tím píchnu, ale mám čas až v druhý půlce září.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj,

klient má rest api s různými entitami (film, herec, novinka..) (mají intranetovou databázi)

A my jim budeme dělat WP web, kde bude stránka o filmu, o herci atd. a v každé té stránce bude obsah z toho API.

Takže musíme vytvořit nějaký skript na synchronizaci těchto dat, který bude pouštět cronjob

1) je dobré na to použí ACF?
    2) nějaký nápad
    3) nemáte na vytvoření toho skriptu někdo volnou kapacitu?
    GREGI
    GREGI --- ---
    MRTVY_KENNY: uz vyreseny. tvurci sablony meli dole servery a snazilo se to neco stahnout ale nemelo co... jak to nahodili tak se to rozjelo... dik kazdopadne:)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    GREGI: uz je to asi pase, ale jak to popisujes, nemuzes to mit zavirovane?
    pokud nepomaha presunuti pluginu z wp-plugins a porad se to nenacita, tak bych se podival na verzi WP (wp-includes/version.php) a normalne ji premlaskl distribuci stejne verze.
    PULKA
    PULKA --- ---
    JUNIOR: Z WooCommerce to ma WPify, jinak na to urcite bude nejaka knihovna, možná Smartemailing apod. bude mít vlastní řešení.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    KALIF_WH: případně plugin local pickup plus přímo od WooCommerce, pokud je na to budget..
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JUNIOR: mas pravdu uz mi to nemysli, hledal sem tam zatim nejakou komplikaci
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    KALIF_WH: Si jich tam můžeš přidat kolik chceš ne ?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JUNIOR: tak tohle je v pohode kdyz mam jednu pobocku, ale ja sem potreboval vymyslet, jak mit moznost si vybrat treba z 15ti ruznych a nejak mi to zatim neseplo.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Ahoj, neřešil prosím někdy někdo skloňování jmen v emailech, existuje na to vůbec nějaká (klidně placená) služba ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam