• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MRTVY_KENNY:
    HARDCABB: dík

mé google-fu je po ránu velmi oslabené. jaká je nejlepší praxe pro případ, kdy bych si chtěl vytvořit základní instalaci wordpressu i s pluginama ať nemusim pokaždý všechno nahrávat znova?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: ale u html5 mas tagy typu SECTION, nebo ARTICLE a v ramci tech muzes mit imho celou autonomni strukturu tagu.

kazdopad to je spis dotaz sem, ja se seo nijak extra detailne nezabyvam [SEO alebo ako optimalizovat (rady, napady, tipy)]
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    imho by hlavicka H1 obsahovat nemela, pokud je tim myslen teda nazev webu, stejnej napric vsema strankama. H1 by dycky mel bejt unikatni titulek stranky.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Řešíte, jestli použít na single stránce H1, když ho obsahuje už hlavička? Nebo titulek stránky do H2?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    osobne bych doporucil zmenu sablony nez opravovat menu ktery v mobilnim zobrazeni ma velikost asi 3mm na vysku(tedy je neklikatelny a necitelny)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Ten web bude prostě jen online verze vesnický nástěnky a hosting s doménou poskytl zadara jeden z jejích obyvatel. Takže neřešim. Jen jsem chtěl aby to nebylo úplně hnusný i v mobilu. Jinak je to fakt primitivní záležitost. Ale díky taky. Co jsem potřeboval vyřešit je vyřešený.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ten web je hostovanej nekde v ugande nebo kde(hosting me zajima)? je to bud pomaly, pripadne vycerpany prostredky serveru. (muzu nabidnout misto kldine zdarma, kdyz to vidim)

samodomo upravy css bych doporucil nepouzivat ani coby last-resort. usetrite si spoustu starosti do budoucna. a pokud po tech starostech touzite, udelejte si child theme
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KOOTCHA: Vypada to ze tam je fakt nejakej bug no. Ja si vzdycky otevru web, pak si s nim hraju a testuju pres vyvojarsky nastroje v prohlizeci a zmeny co se osvedci aplikuju do css stylu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    REDSNAKE: A ono to nakonec fakt pomohlo jen zmenšit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    REDSNAKE: Zkusim. Teď to má nějakou tristní odezvu. Ten hosting je asi dost blbej. Smazal jsem tu ten link a s tim stylem mobilního menu si pohraju. Myslel jsem, že to prostě bude blokem/zalomenim těch jednotlivejch položek, protože když klinu na tu nejkratší z nich, srovná se celý menu do požadovaný podoby. A nastavit do zalomení aby to fungovalo se mi právě nepodařilo. Zmenšit menu může být cesta, akorát už ho pak asi nikdo nepřečte. Ale díky za tipy.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KOOTCHA: a co v style.css?ver=20190507
    #access, .entry-meta, .entry-utility, .navigation, .widget-area {
    -webkit-text-size-adjust: 120%;
    }

na

#access, .entry-meta, .entry-utility, .navigation, .widget-area {
    -webkit-text-size-adjust: 100%;
    }
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    REDSNAKE: No.. díky. Sice to nic nerozbilo, ale ani nevylepšilo. :) Je to pořád stejný.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    zkusil bych v css souboru style.css?ver=20190507
    změnit
    #access a {
    color: #aaa;
    display: block;
    line-height: 38px;
    padding: 0 10px;
    text-decoration: none;
    }

na

#access a {
    color: #aaa;
    display: inline;
    line-height: 38px;
    padding: 0 10px;
    text-decoration: none;
    }

Ale je to první řešení které mi zafungovalo ve výojářských nástrojích a je možné, že to rozbije jiné věci na webu, musíš to otestovat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KOOTCHA: lepší by bylo mít přímo odkaz stránek kde se dá mrknout rovnou na css styly. Z obrázku hádám, že máš malou šířku pro menu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    V šabloně twenty ten se mi v mobilu menu takhle blbě rozskočí. Poradíte prosim jelitu amatérovi jak dosáhnout kýženýho stavu? (druhej obrázek)
    Díky.

TENZO
    TENZO --- ---
    HARDCABB: Dekuju moc! Az budes v Olomouci mas u mne panaka:)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    TENZO: zrejme jeste musis nastavit 'order' na 'ASC', tedy:

add_filter( 'pre_get_posts' , 'my_change_order' );
    function my_change_order( $query ) {
    	if($query->is_archive) {
    		$query->set( 'orderby', 'title' );
    		$query->set( 'order', 'ASC' );
    	}

return $query;
    }
    TENZO
    TENZO --- ---
    Muzu poprosit o radu? Na webu bych potreboval radit prispevky podle abecedy v jednotlivych kategoriich. Pouzil jsem toto:

add_filter( 'pre_get_posts' , 'my_change_order' );
    function my_change_order( $query ) {
    if($query->is_archive)
    $query->set( 'orderby', 'title' );
    return $query;
    }

Jenze ty prispevky se radi od Z do A
    Jak prosim vyresit aby to bylo naopak?

Dekuji
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    kvuli casovymu vytizeni jsem musel odreknout kseft pro sympaticky Yoga studio v Praze vedeny holkama ze zahranici a slibil jsem, ze za sebe zkusim najit nahradu. ohledne realizace jsem se tady ptal na radu nejakej cas zpatky: [HARDCABB @ wordpress]

vyslo mi z toho, ze nejlepsi bude koupit plugin typu MemberPress, LearnDash, AccessAlly a ten pak ohnout pomoci filtru.

• v kostce jde o subscription/paywall web, kam navstevnik prijde a muze si za nejaky drobny nastavit subscription pres Stripe, kde pak dostane pristup k archivu videi
    • videa jsou hostovany/embedovany na Vimeo a budou mit filtrovatelny meta informace typu lektor, delka, obtiznost, atd.
    • je potreba nabidnout nejakej trial, kterej nicmene umozni zcela nelimitovanej pristup k obsahu
    • moznost prodavat hromadnej pristup, aby mohla firma o 100 zamestnancich mohla koupit a zridit vsem pristup
    • kupony se slevou (pripadne odlozeni platby v subscription), doporuc kamarada a podobne - to bude zrejme jedina plne custom vec na tom webu

je s nima fajn domluva, na WordPressu teoreticky netrvaj, ale myslim ze lepsi platformu pro jejich pozadavky vybrat nejde. kontakt rad predam v poste.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Critical Vulnerabilty Detected in WooCommerce - What You Need to Know
    https://woocommerce.com/posts/critical-vulnerability-detected-july-2021/
    KIE
    KIE --- ---
    CYBERWOLF: wedos, ale mam dojem že ssl v cene už mají, jen jsem byl linej to nastavovat, protože jsem si myslel, že bude jednodussí rozbehnout WP bez ssl nez se s nim nastavovat. Což se mi opravdu povidlo:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam