• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PAN_ILFORD: to mi zní spíš že potřebuješ flex a prohodit pořadí, ale z toho popisu mám fakt dost nejasnou představu co vlastně chceš. Možná by ti poradili líp tady: [CSS - Cascading Style Sheets]
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    KALIF_WH: tak. Dejme tomu parent Div A obsahuje Div B, a já bych rád uměl posadit spodek B, ať už je hodnota jeho Y jakákoliv, na Y-nula Divu A.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PAN_ILFORD: nad ve smyslu y souradnice ?
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Dá se zařídit absolutním pozicováním, aby si dceřiný prvek sedl přesně nad rodičovský prvek a bylo to responzivní? Řešení s negativním marginem responzivní není.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PULKA: tohle byla taková updatovací kaskáda. Nevim už přesně sestavu, ale v podstatě potřebujeme updatovat X. Aby to fungovalo, tak se musí ještě updatovat X, Y, Z a aby si to rozumělo, tak i ten WCML. Takže to spíš nechám jak je a budu doufat, že to spraví dřív, než se z těch halířů účetní oběsí nebo berňák vytasí zajišťovací příkaz.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: Aaa, nový release.... Tak držím palce (a asi bych zkusila rollback na starou verzi, jestli ti jela)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PULKA: vypadá to na bug ve Woocommerce Multiligual. Nebo se mi to přinejmenším podařilo s chlapíkem ze supportu podařilo zreplikovat. Takže uvidíme, co s tím vymyslí.

... a ačkoliv to teda vlastně dobře dopadlo, tak jsem s tím strávil celý odpoledne, výsledek nikde, padá na mě splín a je mi blbě.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZABIAS: Podle toho, co umíš zařídit a podle toho, který se stránky se ti přetěžujou. Nevidím do toho, ale obecně se spousta věcí vyplatí řešit mimo hosting. Jak jsem psala, třeba Cloudflare nebo podobná vrstva ti může pomoct, ale fakt musíš nejdřív vědět kdo (bot, hacker...?) a kde ti přetěžuje stránky, bez toho se prostě neposuneš. Pokud tomu nerozumíš a nechceš se v tom vrtat, zaplať si konzultaci. Nikdo to neodhalí bez toho, aby viděl logy, server apod. Doporučím třeba kolegu Vláďu Smitku z https://webcheck.cz/ - určitě by byl schopný se ti na to podívat a třeba pomoci s nastavením.

CYBERWOLF: A nastavení desetinných míst máš stejný? Nemohl jsi ujet kolečkem v nastavení? Jinak zatím o ničem nevím, ale měli někde v repozitáři dost rozsáhlej článek o tom, jak jejich zaokrouhlování funguje, není tam update?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    PULKA: co myslíš lepším zabezpečením ? Na WP nebo hostingu ?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Po aktualizaci se ve woocommerce nějak změnilo zaokrouhlování u cen dopravy (počítání DPH). Vypadá to, že se počítá s méně desetinnými místy než dřív a tak to občas o halíř ujede. Prostě z té ceny bez DPH se to nějak spočítá a výsledná cena je o halíř míň, než by měla být.

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je to jenom u mě, nebo v celým baráku, případně jestli se to dá nějak rozumně srovnat?
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZABIAS: Tak si sezen ten log a podle nej se zarid - lepsi zabezpeceni, omezeni nejakych adres... Velkou cast z toho nejspis vyresi cloudflare nebo blokace na hostingu, ale musis vedet, co se ti na webu deje.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    PULKA: mám jen toto info (žádnej log jsem nedostal) u některych webu mam wordfance jinak nezabezpečeno (ale to padaj i ty a tamty) jsem u active24 , server VMS .
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZABIAS: Odkud jsou ty pristupy? Kam se snazi dostat? Jaky tam mas zabezpeci? Kde mas hosting?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Tak mě napadá nemůže to dělat automatická aktualizace pluginu ?(yoast)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Zdrc prosím o pomoc. Mám x wordpress instalací na nich jetpack plugin a ten my hlásí :

Your site appears to be down
    www.potapeni-dovolena.cz did not load when Jetpack Monitor last checked on it.

What's happening?
    Your site is responding intermittently, or extremely slowly. This can indicate an overloaded, under-powered, or misconfigured server. Your site is probably loading for some users, but not for everyone.

Error reference: 178238083/intermittent

Na hostingu mi řekli: ​z logu je patrné, že od úterý vzrostl počet přístupů, čímž narostla i zátěž serveru. Nejvíce server zatěžuje MySQL, která vyčerpala RAM a následně došlo k restartu webserveru Apache.

Je to normální ? Jak se s tím vypořádat ? a neříkejte mi optimalizovat ručně všechny databáze :) (na to fakt nemám)
    Existuje třeba nějaký plugin ? Nebo je snad WordPress tak špatněj ? Bych čekal že to má vyřešený.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: Toolset umi ccelkem zjednodusit mnozstvi dotazu do DB a poslat ti vsechny related posty rovnou, je to celkem fajn, na velky web (az mne to prekvapilo), jinak vlastni select a nejaka rozumna logika za tim would do :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PULKA: toho jsem se bál. Takže si udělám vlastní našeptávač a bude. Dík
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: Standardni neni, nejpokrocilejsi na tyhle "post relationships" je Toolset (placeny, ale fakt cool), umi to trochu i ACF a asi neco dalsiho, meli jsme o tom na WordCampu Praha 2019 prednasku od Daria z Chorvatska, ale na mobilu nemam uplne jak to hledat, ale melo by to byt na youtube.cz/naswp
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mám custom type post, několik druhů a chci je propojit. Konkrténě mám hráče a chci je přiřazovat do zápasů (a pak jim ještě přidávat skóre). Je nějaký standardní způsob jak to udělat? Třeba jako když vybírám co přidám do menu, nebo tak něco. Uměl bych to u taxonomií, ale s postem si nějak nevím rady.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REDSNAKE: Shoptet nebo podobné platformy tě taky můžou vypnout, když se jim zrovna bude chtít. Tady by se dalo říct, proč by to jako dělali, když neprodáváš žádný šméčko, faktury platíš a tak vůbec. Jenže ono se třeba může ukázat, že ty věci co prodáváš jsou třeba rasistický, nastoupí na tebe družstvo internetových mstitelů a Shoptet bude stát před rozhodnutím, jestli se držet vlastních pravidel a nechat se od nich jebat horem dolem, nebo tě hodit přes palubu a vypadat dobře. Je slušná šance, že se rozhodne pragmaticky. Ne že by se ti to s vlastním shopem na hostingu stát nemohlo, ale je přinejmenším daleko snazší se z takového nájezdu vzpamatovat (nahraješ na jiný hosting).

A jakkoliv tohle může znít šíleně (protože to docela šílené je) tak ve světě na západ od nás je to sílící trend a nejspíš si to v následující pětiletce střihnem i u nás.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam