• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PULKA: s wedosem mam nakonec blbe zkusenosti. kdysi jsem je obhajoval, ale nemam problem se sluzbama, ale ty wordpressy jedou proste silene pomalu. v adminu stejny web po presunu na onebit nebo active24 jede uplne jinak (lepe). tzn jsem plno klientu migroval. typicky ty s woocommerce a wpml.

ale wedos ma i support chat, jen je trosku zasity. tzn ne jen forum (pokud se neco nezmenilo)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Spravuju wordpressy ne WP hostingu i Active24 a obojí je dobrý. Pokud to má být náročnější web (třeba větší eshop), doporučil bych spíš Active24, umí dodat větší výkon. Jinak je to fuk.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    no uprimne - otazka jestli se web vejde do 128MB pameti, a i s "premiovymi wp" sluzbami je lite verze relativne draha a limitovana.
    dale je tam zpoplatneni cachovani, coz mi v dnesni dobe prijde pro wp must-have.
    btw kdyztak bych mel v poste asi alternativu.

a kdyz uz tu mluvite o profi reseni ceskeho webu, nedavejte to na hosting ale na VPS.
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    PULKA:
    STRATOFORTRESS:
    KALIF_WH:
    Vybral jsem ten wp hosting - děkuju vám :)
    STRATOFORTRESS
    STRATOFORTRESS --- ---
    FEEDER: Vyhral WP Hosting a Active24.
    PULKA
    PULKA --- ---
    STRATOFORTRESS: Za mně jo. Active24 mi přijde ještě trochu retro administrací, ale zase tam platíš za doménu, u specializovaných hostingů jako WP Hostingu za instalaci (což mi vypadlo a asi to může být podstatný rozdíl).
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    STRATOFORTRESS: To hodne zalezi na tom, co tam chces provozovat (kapacitne, typove, navstevnosti ...) a jakou sluzbu si od nich vezmes, nekde treba nejde mit dvoji db coz se obcas hodi. atd. active pouzivame v praci vps servery a jsou super, skvela a flexibilni podpora a celkem srozumitelne prostredi administrace. WP hosting sem mel na par soukromych vecech a taky jsem byl spokojeny. Forpsi uz nechci videt.
    STRATOFORTRESS
    STRATOFORTRESS --- ---
    PULKA: Takze WP hosting je lepsi a levnejsi na profi reseni ceskeho webu aktualne nez active24 ?
    PULKA
    PULKA --- ---
    FEEDER: Co ti tam pobezi, jaka navstevnost? Jak casto chces resit neco s podporou? Za mne ne Forpsi (a kdyz jo, tak tam jmenovite hodit Linux server, myslim, ze ho porad nemaji default), Endora vzdycky vymysli kraviny, nevidela jsem web, kde bych se u nich nedrbala s hostingem. Jinak mi to prijde jedno, jenom na Wedosu zaplatis za https (pokud si nevyresis treba pres cloudflare) a nema zalohy, a misto podpory forum, jinak muze byt OK. Klientum obvykle radim WP hosting nebo Vas hosting, maji to vyladeny pro WordPress, super podporu a znam majitele. Ale asi je to subjektivni. Zbytek je takovej ok, ale nic spesl tam myslim nemaji.
    STRATOFORTRESS
    STRATOFORTRESS --- ---
    FEEDER: nejlepsi byl www.active24.cz na ceske weby, nicmene jsem se dival a velmi to zlevnilo, takze i treba forpsi stoji ted 50 kc na mesic, drive jeste pred par lety to stalo 500 na mesic...

domeny typu .online atd. za 20 kc na rok akce, cz domena za stovku na rok ted.
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    zdar, jakej byste mi poradili českej hosting pro wordpress? zatím zvažuju wedos, blueboard, savana a wp-hosting... nebo některej z nich nebrat? chci to na dva celkem jednoduchý weby... děkuji
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: O zpětným řešení moc nevím - přejmenovat, zaktualizovat ve všech URL v DB. Opruz. Pro řešení při nahrání (což já třeba klientům dávám per default) stačí použít tenhle filtr:

sanitize_file_name | Hook | WordPress Developer Resources
    https://developer.wordpress.org/reference/hooks/sanitize_file_name/

add_filter('sanitize_file_name', function($filename){
    return preg_replace("/\s+/", "-", strtolower(remove_accents($filename)));
    });
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Dá se nějakým rozumným způsobem změnit názvy v url obrázků? Potřebuju z nich odstranit diakritiku. V Mallu s ní totiž neumějí pracovat.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Zkus Polylang, zdarma a dle me pro tvoje pouziti plne dostacujici
    STRATOFORTRESS
    STRATOFORTRESS --- ---
    ahoj, jaky jazykovy plugin (zrejme nevyhnutelne placeny) byste z prvni ruky vybrali arbitrarne pro obycejny jednoduchy dvojjazycny web s loginem uzivatele a kalendarem uvnitr ? (tj. jazykovy plugin pasuje na sablonu, kalendar, pripadne plugin kalendare, a na plugin uzivatel users-members, jednim tlacitkem vlajecky jazyku bezchybne preskakuje vsechny prvky na webu mezi dvema jazykovymi verzemi).

diky !
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ten toret plugin je tam celou dobu i s tim fixem z 2017
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    PULKA: Chybu mi to v debugeru nehlasilo, ale mam trochu podezreni, ze se tam neco s necim pere vpodstate 99% produktu je variantnich s cca 3mi nekolikanasobnymi moznostmi vyberu. na ten github fix uz jsem koukal. Jeste jsem zkousel povypinavat pluginy jestli se to nepere s necim konkretnim, ale bez uspechu.
    PULKA
    PULKA --- ---
    KALIF_WH: Nějaká chyba? Případně tenhle fix tam máš? https://github.com/Musilda/toret-price-bez-dph/issues/1 Moc udrovaný to není, kdyžtak pošta, asi se to bude dát pořešit třeba za půlhoďku práce.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Nemate prosim nekdo overeny zpusob, jak na woocommerce eshopu zobrazovat cenu s dani i bez dane pouzival jsem toret custom prices a nejak prestal spravne fungovat. Diky
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    TRESEN: Aha, já teď ještě jednou koukám do toho zdrojáku https://artikl.org/ a vidím, že to běží na WP 2.9.1, což je nějaká hodně prehistorická verze z 2010. Stejně tak i to AIOSEO je totálně zastaralý, což je evidentně důvod, proč tyhle funkce v pluginu nejsou (v tý době se takovýhle věci snad ještě ani neřešily)..

Obávám se tedy, že bez nějakých aktualizací si na podobný funkce nasáhnete. Otázka je ale, jestli by web aktualizaci toho AIOSEO na novější verze přežil ve zdraví... Obecně je docela tricky hrabat se v takhle zastaralym systému, takže pokud na to máte budget, docela bych doporučil si u někoho zkušenýho poptat aktualizaci celýho WP.

Kdybych to ale dělal já (a nebyla tam možnost updatu WP), zkusil bych: 1) zazálohovat komplet web 2) updatnout AIOSEO na poslední verzi 3) pokud by to web přežil, tak cajk... pokud by to zlobilo, vrátil bych AIOSEO pomocí
    WP Rollback zpět na aktuální verzi (1.6.10)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam