• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    PULKA: Když to vezmu od začátku, tak uživatel vyplní formulář. Na základě vložených hodnot se mu vygeneruje výsledek a ten se pod unikáním ID uloží do DB.... Uživatel má pak mít možnost zaplatit Stripem a po úspěšný platbě dostat na mail URL, na kterým najde výsledek... Do toho URL je ale právě potřeba propašovat nějaký identifikátor, který bude vztažený k tomu dříve uloženýmu ID.
    PULKA
    PULKA --- ---
    KORINKOWICZ: Možná mi to uniklo, ale co přesně to má byt za URL, kterou chces kam přesně propašovat?
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: Jak resis ten consent? Complianz je třeba kompatibilní s PixelYourSite. Tam kde to mám čistím, volám přes GTM anebo třeba mám vlastní implementaci CookieConsent Oresta Bídy, řeknu tomu, kdy se má načíst a nazdar.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Řeším (furt) GDPR cookie opt-in a došlo na facebook pixel. Facebook umožňuje na pixelu zablokovat posílání událostí když není souhlas (viz.: https://developers.facebook.com/docs/meta-pixel/implementation/gdpr ). Bohužel oficiální Facebook pixel plugin je na hovno, stejně jako vše co facebook dělá, takže tam tuhle možnost nemá, nemá tam ani žádný filtr a prvotní vložení pixelu a init vkládá jednou funkcí, takže se to tam prostě mezi to nedá vložit ani za zlatý prase. A dokonce se ani nedá vypnout vložení toho počátečního kódu, aniž by se to všechno posralo.

Takže mě napadlo nechat ho to tam vložit a pak nějak výstup z wp_head přefiltrovat a ten facebookem vložený kód nahradit tím správným. Jenže... jde to vůbec udělat?

Případně kdyby někoho napadlo méně dementní řešení než je tohle, jsem jedno ucho.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Řeším situaci, kdy je návštěvníkovi webu vygenerováno unikátní URL, a to by se mu pak mělo po zaplacení kartou poslat na mail.

Jako platební platební řešení bude Stripe a trochu jsem doufal, že to URL bude možné nějak propašovat třeba aspoň do faktury, ale i to to se zdá jako unreal.

Máte prosím někdo nápad, jak tohle řešit? Tak jako tak asi budu používat nějakej plugin pro integraci Stripu, ale zatím jsem nenašel nic, co by umožňovalo pracovat s custom proměnnou (nezávislou na produktu)...

Možná by něco takovýho uměl WooCommerce? Nebo máte jiný doporučení?
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Chci si předělat web celkem se mi líbí (nic lepšího sem vlastně nenašel) tadle šablona https://foto10.themesawesome.com/ ale nemá dobré hodnocení ani updejty už se nedělají + by se mi tam líbilo mít pod tím ještě nějaký texty + IG feed ale to šablona neumí :( , tak bych klidně ten design nějak obšlehl nemáte prosím někdo typ na nějaký plugin co by to uměl (titulní stránku) případně nějaký builder to by to uměl.

Díky

REFLEX
    REFLEX --- ---
    TRZNICE: ono to je ze pouzivaji cookies, ale kdyz pred to das GTM a nastavis consent mode tak pak jo
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    REDSNAKE: muzu tam pridat, ze bude zobrazovat i ukrajinskou vlajecku, hadam ze to bude brzy povinny na vsech webech :V
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    REDSNAKE: btw kdyz si nastavis GA spravne, tak zadny osobni udaje sbirat nebudou a zadnej cookie consent nepotrebujes
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    REDSNAKE: ja na to plugin delal, i s reset views ultra feature haha. Kdyby ti nestacil ten outdated
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    predradit CDN (zdarma cloludflare) a tam jsou statistiky pristupu ktery +- odpovidaji.. bfu si stejne neumi odfiltrovat boty tak jak tak, pro prehled trendu dobry
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CYBERWOLF: Potřebuju aby to byl schopný interpretovat BFU kterému dám práva.

Prubnu https://cs.wordpress.org/plugins/post-views-counter/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REDSNAKE: na hloupé počítadlo by ti nejlépe posloužila analýza access logu ze serveru. Plugin to nebude, spíš nástroje, co přežvýkají logy ze serveru (které na hostingu bývají běžně dostupné) a spočítají requesty na jednotlivé url. Těch nástrojů je spousta, jde spíš o to vybrat si nějaký vyhovující. Je dokonce možné, že ti hosting takové statistiky už nabízí.

KEPASO: Contact Form 7 nemusí být na frontendu, aby mohl posílat spam. Vypni ho, nebo radši úplně odstraň.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    Ahoj, na jednom webu jsem měl kontaktní formulář bez reCAPTCHI, a protože chodilo hodně SPAMu, rozhodl jsem se ho zatím odstranit z frontendu (v databázi pluginu Contact Form 7 jsem je nechal). Jenže SPAM chodí pořád dál. Jak je to možný? Tušíte?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

nemáte prosím tip na nějaký plugin který by zajišťoval sledování návštěvnosti jednotlivých stránek webu? Samozřejmě znám google analytics, ale požadavkem je, aby to nesbíralo žádné data o uživatelích, my se tak vyhnuli jakékoliv cookies lištičce a celkově je GA kanon na vrabce.

Ideálně něco co jen agreguje nějaké hloupé počítadlo zobrazení jednotlivých stránek. Nepotřebujem geografické údaje, ani údaje o prohlížečích, nic takového...

Díky!
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Transposh:)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    CYBER: Prezentace vypada pekne, ale asi chci prekladat vic nez jeden jazyk a neplatit za to ranec, na osobni blogisek kanon na brabce.
    Doby kdy strojovy preklady byly free jsou asi ty tam..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kdysi v dobach drevnich kdy WP zacinal jsem mel nejaky plugin co prekladal automaticky z google translatoru a ty stranky cachoval jako staticky html. Hledam ted neco podobnyho, ale nenachazim. Bud je to placeny, nebo se mi to nepodarilo rozchodit a prislo mi to zbytecne slozity ( Lingotek Translation )
    Ten drivejsi plugin byl ze zaskrtnu jazyky co chci prekladat, save a bylo :)
    Najdu i v dnesni dobe ?

Mam jen osobni blogisek, neresim velky objemy .. ale chci aby to translator prelozil do X jazyku a nemusel jsem to delat rucne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam