• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Dá se nějak rozumně udělat woocommerce multisite, kde každá site bude jiná jazyková verze (tj. v každé verzi má produkt jiné id - sklad bych synchronizoval napříč verzemi přes SKU), aby se objednávky sypaly na jedno místo (tj. site 1)? Potřebuju ze single site shopu s WPML udělat mutlisite a současně potřebuju zachovat číselnou řadu faktur a tohle se zdá na první pohled jako dobrý nápad...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    JOHNBOY: neresim. to jsou obecna doporuceni
    urcite bys mel mit nejaky cachovaci plugin, to je pravda, trebas WP Super Cache
    to druhe uz je vyssi level, tam ta rada dava smysl, pokud mas dedikovany server (nebo teda nejmin hosting s Redisem, coz nebyva urcite standard), a ano, pak ti to pojede jak z praku a neni co resit. tzn asi zalezi na budgetu a ucelu. podle me tohle 98% webu nema.
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    Ok. Zkusim Storefront. Diky za pokopnuti.
    JOHNBOY
    JOHNBOY --- ---
    Ahoj,

u nekolika webu mi WP hlasi tohle

1. Měli byste použít trvalou mezipaměť objektů
    2. Mezipaměť stránek nebyla zjištěna a doba odezvy serveru je pomalá

jak to resite? nejaky plugin? diky
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    CYBERWOLF: Přesně tak, vyjít ze Storefront a ohnout si to k obrazu svému, vše ostatní se blbě udržuje.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIRIKK: podle mých zkušeností jediná šablona, kterou má smysl použít s woocommerce, je storefront. Se vším ostatním co jsem kdy zkoušel byly jenom problémy.
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    Máte typ na nějakou dobrou šablonu/šablony, které používáte? Ideálně s podporou woocommerce a placené.
    PULKA
    PULKA --- ---
    TRESEN: Musis tam dostat og:image meta tag, takze nejaky plugin (bud primo na metatagy nebo na seo celkove) nebo si to dopis sam.
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    Jak na starý wordpress, aby se ve sdílení na FB propisovaly odkazy s obrázkem? Kdo to ví, nechť odpoví! :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    REFLEX: Oba jsou imho fajn. Duplicator funguje tak, že do prázdný složky na serveru nahraješ jeho soubory, vyplníš údaje a pak se ti tam zběhne ten duplikovaný WP. Zatímco All in one WP Migration ti udělá kopii do existující instalace. Duplicator umí případně jen zálohu DB, že soubory si nahraješ sám přes FTP a projdeš jenom instalací, což ti ošéfuje URL etc.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: a pak se ti může stát, že budeš mít blbě odkazy v contentu stránek.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    HARDCABB: to je vicmin to same, co ten Duplicator udela za tebe, vyplivne ti instalacku, kam pak jen nasekas udaje a zbytek udela sam.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    ja bych teda rucne prekopiroval soubory, ve wp_options pak rucne zmenil prvni dva radky na novou URL, prihlasil se do adminu, nainstaloval Better Search Replace plugin a vsude nahradil starou URL za novou
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    REFLEX: ten jsem už roky neviděl, tak nemám srovnání. U duplicatoru taky dávám wp-uploads zvlášť, ale je to spíš proto, že nemám PRO verzi a pak nenarážím na limity a taky se s tím balíčkem líp pracuje, když to nemá GB. Jinak Duplicator má různé způsoby, jak balíčky sestavuje, které fungují různě dobře na různých serverech. Chce to vyzkoušet ale ještě se mi nestalo, že by něco prostě zabalit nebo nainstalovat nešlo a pokryje to všechno sraní, co se stěhováním wordpressů je.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    CYBERWOLF: je lepsi nez https://wordpress.org/plugins/all-in-one-wp-migration/ ?

Tam mame na runzych serverech problem s tim, ze ma problem zpracovat vetsi soubory, takze musime obrazky rucne atd.
    JOHNBOY
    JOHNBOY --- ---
    ahoj, jak prehodit web na wp, ktery bezi aktualne na subdomene na ostrou domenu? nejake easy overene reseni? diky
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    A co český hosting? Máte někdo zkušenost jak to šlape/nešlape tam?
    SM3
    SM3 --- ---
    Mám pracovní web na Wordpressu, naprosto jednoduchý - jedna strana s pár větami, chtěl bych udělat menu, pár záložek a zapracovat na SEO, obsahem si to už naplním. Pokud jste někdo schopný / ochotný pomoc, tak pošta. Ideálně na fakturu.
    Díky!
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: web běží na tld kterou neregistrují. Normálně se dá udělat, že máš DNS vedené někde jinde a na server to jenom nasměruješ, ale u WS to nejde. Neptej se mě proč. Takže v dané chvíli je stav takový, že web běží na Active24 než to na WS "doprogramují" a já hledám jinej hosting :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam