• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    PULKA
    PULKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ahoj, myslim, ze v novy verzi zmenili spoustu textu. O prekladu nevim, ale muzes pomoct s ceskym prekladem rovniu tady: https://translate.wordpress.org/locale/cs/default/wp-plugins/woocommerce/ myslim si, ze nikde jinde nebude ;)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    kde seženu aktuální emailové šablony pro Woocommerce v češtině?
    Díky!
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    tady vic infa, jenom me hrozne rozesmala ta hlaska

4,000,000 WordPress Sites Using Really Simple Security Free and Pro Versions Affected by Critical Authentication Bypass Vulnerability
    https://www.wordfence.com/blog/2024/11/really-simple-security-vulnerability/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Critical Problems:

* The Plugin "Really Simple Security" needs an upgrade (9.1.0 -> 9.1.2).

Update includes security-related fixes.
    Vulnerability Severity: 9.8/10.0 (Critical)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Dělam teď web ve WP a includuju obsah přes Insert Page, udělal jsem si tak několik button menu, abych měl jejich zdroje na jednom místě a na desktopu se mi to normálně zobrazuje, ale na mobilu (Andorid, iPhone nemamú se mi menu nezobrazí, přitom v responsive mobile menu mam zašktrlý zašktrlý, aby se mi nic neschovávalo... když mam menu přímo ve stránce, tak je to ok, dělá to ten insert page... jo a stránky includuju ve free Elementoru. Nemůže to bejt tim, že ten Insert Page používám z WP widgetů a ne z Elementor widgetů? Dík moc.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: jinými slovy, nějaký php soubor jede
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MRTVY_KENNY: nahrál jsem tam ten duplicator package a normálně ho nainstaloval, ale wordpress byl furt dojebanej. Nakonec jsem prostě komplet smazal adresář, znova to nainstaloval a pak se to chytlo. Ale vůbec netuším, co to takhle rozházelo a nenapadá mě jak to zjistit.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CYBERWOLF: to je spis zalezitost serveru, ne? kdyz tam das nejaky php soubor a do nej cokoliv, treba phpinfo(), tak ti to jede?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Lokální kopie wordpresu mi najednou začala vracet The connection was reset při pokusu otevřít jakoukoliv stránku. Frontend, admin, všechno jedno. Nepomohl restart. Nepomohlo nahrání kopie z ostrého (duplicator). Ostatní lokální věci zjevně fungují. V error logu nic.

Setkali jste se někdy s podobným úkazem? Pomohlo na to něco?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PULKA: nevím jestli freeWP je to pravé, ale asi hlavně projde rebrandem, když už se teď nově ani WP nesmí používat, protože značka.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CYBERWOLF: Novej fork uz existuje - freewp.com. Ale myslim si, ze krome par tisic lidi, co to masráo a prestali prispivat, se to spis neprojevuje. Vsichni moci, Mattogi to projde a show pojede dal. Nejaky lidi to ACF dokonce prejou a rikaji, ze to melo byt soucasti jadra a free davno (jako jo, ale nemusleo se to krast).

Myslim si, ze paralelni free repo je taky otazka casu, ale porad by to bohuzel fungovalo jenom pro pluginy, co maji velkou zakladnu (a ty to zvladnou i bez toho), protoze bys musel udelat tunu marketingu :/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HARDCABB: aspi (aka Automatizovaný systém právních informací) repress zní dobře
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    ja se chystam si prostrelit hlavu, nicmene

nejakej pokus o "fork" a decentralizaci WP ekosystemu, aby nebyl zavislej ciste na wp.org, uz je: https://aspirepress.org/
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    To už skoro vypadá, že by stálo za to buď forknout Wordpress (a říkat tomu třeba Nopress), postavit paralelní repo na pluginy, nebo rovnou přejít na Drupal (a nebo si prostřelit hlavu).
    PULKA
    PULKA --- ---
    KIE: Jj, patek vecer naseho casu byl bourlivej. Prevzali ho vcetne slugu, takze nejde o zadny fork. A nejhorsi na tom je, ze kdo se ozve, toho vykopnou z pristupu k dotorg, takze vetsina velkych jmen mlci.
    KIE
    KIE --- ---
    PULKA: včera mi přišel mail z ACF:

Hi .....,

We are reaching out to you promptly and directly to address Matt Mullenweg’s unprecedented and appalling actions on Oct 12th to forcibly appropriate the Advanced Custom Fields (ACF) plugin and .org listing. The potential impact of Mr. Mullenweg’s improper action is that millions of existing installations of ACF will be updated with code that is unapproved and untrusted by the experts on the ACF team at WP Engine. We want to highlight how you can immediately reduce your exposure and risk now, and ensure you are using the genuine ACF.

If your website is hosted on WP Engine or Flywheel or you are an ACF PRO customer – you are not impacted and do not need to take any action.

If you have a website that is NOT managed on WP Engine or Flywheel AND are using the free version of ACF, in order to protect our valued users and ensure you have access to updates approved by the ACF team, we recommend you follow the one-time instructions outlined in this installation guide.

You can also follow the same process if your site has already been upgraded to the modified “Secure Custom Fields” plugin, to get back to a genuine version of ACF, and should not experience any loss of configuration or data while doing so before there is further change to the ACF code.

For a more in-depth overview of what has happened with the free ACF plugin and WordPress.org, you can read this post here.

The WordPress community has trusted ACF for over a decade and the expert stewards of ACF will continue to support and enhance the capabilities that our users love and trust. We are dedicated to continuing our efforts in helping you build incredible websites with ACF!
    The ACF Team
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mno, ten závěr je takový svazácký...
    "V takových situacích je třeba naordinovat pacientovi striktní léčbu: komunitní převzetí, naprosté oddělení od diktátora, stanovení jednotných pravidel a jejich stoprocentní dodržování bez výjimek"
    PULKA
    PULKA --- ---
    FORELLI: Jj, to je hodne dobry clanek. Zatim to ale spis nabira na obratkach :/
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Matt Mullenweg ovládá WordPress Foundation a tlačí na konkurenci - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/matt-mullenweg-ovlada-wordpress-foundation-a-tlaci-na-konkurenci/
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    čuzs, doufám že se daří ! :) dlouho sem se vás na nic nezeptal marně par hodin brouzdám a zjišťuji jak na to a nedaří se mi tak jestli byste byli tak hodní a případně mi osvětlili či poradili.

Mám web na Astra šabloně a elementor pro , mám galerie elementor pro ale mám pocit že obrazky v nich se neindexují vyhledavači, minimálně nejsou v YOAST seo sitemapě vidět.

Jak na to aby se mi fotografie indexovaly do vyhledavačů i když jsou v elementoru galerie ?
    Řešíte to nějak ?

Dks za případné info a pomoc Mějte se báječně ! :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam