• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MCKIDNEYnyx :: trziste :: reseni problemu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NYX: No to jsem právě myslel tím, že je to spousta kodování. On by stačil snapshot/duplikace v momentě kdy přiřadíš referenci. Nicméně celé to odladit je práce na pár hodin a v tuto chvíli nevím jestli to za to stojí.
    NYX
    NYX --- ---
    MCKIDNEY: to bys pak ale musel zakazat i inzeraty upravovat. aspon od okamziku, kdy za nej prijde nejaka reference - coz by ale byl problem treba u inzeratu na vic veci apod.

    verzovat by se dalo, ale je to moc prace a navic by to mohlo vest ke zmatkum.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NYX: Jako neodstraní to ten fenomén. Ten tu bude vždycky.

    Ale problém dneska je to, že to co lidi napíší nemá žádné pozadí. Já můžu napsat do odpovědi co chci, ale aby to mělo nějakou váhu, tak potřebuji mít referenci, která není dána mnou.

    Už nikdo nemůže psát ty fráze, ten člověk mě okradl a je to hrozná svině k inzerátu za 200,- Pak je každému jasné, že je to debil.
    NYX
    NYX --- ---
    MCKIDNEY: kdyz bude reference "zaplatil jsem a zbozi neprislo", k cemu ti je prirazeny inzerat? v nejhorsim si dotycny proste pocka, nez bude "obet" neco prodavat...coz asi bude, jinak by ji reference netrapily
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    No řešení je to co jsem psal dříve.

    Inzeráty nejde smazat, pouze prohlásit za prodaný/neaktivní a reference musí mít přiřazený alespoň jeden inzerát.

    V tu chvíli znamená, že zbudou jenom komentáře, ale ke každému bude existovat reference a odpověď majitele, pak každý má reálnou možnost zdiskreditovat danou referenci.

    Problém je, že to vyžaduje celkem slušné množství kodování z NYX strany a není to tak důležité.
    NYX
    NYX --- ---
    GREVE: no ja mam pocit, ze tady neni problem v nepochopeni :)

    je samozrejme mozne to navazat na konkretni predmety v trzisti a povolit udelit reference jen kdyz mezi uzivateli probehne nejaka transakce, ale jak tohle zajistit?
    napadlo me v posledni dobe leda udelat trziste uplne anonymni, kdy by zajemci mohli (taky anonymne) psat inzerujicimu, on by z nich (at uz na zaklade poradi, komentaru apod.) vybral konkretniho cloveka / lidi a teprve v te chvili by se ukazalo id + by bylo mozne dat referenci.

    ale i to se da obejit, kdy treba dotycny do inzeratu da cislo/mail s tim, ze tady moc neni a at se mu lide ozyvaji tam...nebo neco podobneho udela zajemce. a pak jeden druheho ojebe a nebude mozne na to upozornit.

    a samozrejme to bude cele opruz, ktery bude zdrzovat...

    tyhle problemove reference se v posledni dobe mnozi, tak bych s tim rad neco udelal, ale nejake rozumne reseni me moc nenapada...
    GREVE
    GREVE --- ---
    NYX: No, nic extra efektivního mě teď nenapadá. Spíš asi prevence, aby nebylo tak jednoduchý ten komentář vložit, aby to člověka raději dvakrát upozornilo, k čemu ty komenáře slouží. Ale těžko říct, jestli by to pomohlo proti opravdu hloupým jedincům.
    NYX
    NYX --- ---
    GREVE: nejaky navrh reseni?

    predem rikam, ze admini nemaji cas ani moznosti overovat pravdivost referenci, takze pokud mozno nejake reseni, ktere tohle nevyzaduje :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Opravdu se nedá nic dělat s nesmyslným udělováním komentářů? "Obchoduju" tady na Nyxu celkem často a občas se objeví méně inteligentní jedinec, který mi dá negativní komentář jen proto, že se mu nelíbí můj inzerát a tak podobně. Dneska zase. Už mě to fakt štve.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Děkuji moc, opravdu se to povedlo. Zkusila jsem to přes Operu a prošlo mi to.
    NYX
    NYX --- ---
    SOLEI: mas nainstalovany flash? zkus to v jinem prohlizeci. jinak me nic nenapada.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Chtěla bych se zeptat proč mi u dvou ze tří mých inzerátů nejdou nahrát fotografie.
    Přijde mi že můj inzerát je tímto způsobem nějak neplatný, protože mi dokonce ani nepřišla možnost k aktualizaci po dvou týdnech. Myslela jsem si, že jsem při zadávání inzerátu udělala někde chybu a tak jsem dala odstranit inzerát a vytvořila nový, ale přesto se mi to nepovedlo. Kde dělám chybu?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ESPION: Správce tržiště je v tuto chvíli jen ÏD NYX. tohle je nevhoné chování a podle mě přímo porušuje o čem reference proběhla. Odebrat referenci může jen ID NYX.

    Prozatím bych jako odpověď na jeho referenci napsal, že žádný obchod neproběhl a jeho reference je neplatná.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Chtěla bych se zeptat na tržiště - když zmáčknu aktualizovat tak můj inzerát není znovu na začátku daného tržiště.
    nechci porušovat pravidla a inzerát vystavovat znovu.
    ale ráda bych aby se všem ukázal znovu na začátku jako všechny nově zadané věci - zvlášť když jsem nyní výrazně snížila cenu.

    Předem díky za rady.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ESPION: tak aspoň to hovno v obálce
    ESPION
    ESPION --- ---
    FEMMEFATAL: Nic s tim neudelame :( Napis o ni do diskuze co pise DELVIT, rozumnej clovek si to najde.
    ESPION
    ESPION --- ---
    PRAASHEK: Ty jsi to vubec nopochopil, nemam chut mu davat lzive hodnoceni, nebudu se snizovat na jeho uroven.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    náhodou existuje fajn metoda - všichni kumpáni můžou těmto individuím udělit negativní hodnocení (ideálně "distribuoval/chtěl koupit dětské/geronto/hellokitty porno, vyhrožoval cizí rodině, hraje otřesně na housle a zneuctil kamaráda, který mu kdys vyhrožoval mačetou), dále pokud někdo zná totožnost, jest dobrý nápad doruční hořící obálky s hovnem do vlastních rukou
    FEMMEFATAL
    FEMMEFATAL --- ---
    ESPION: mám obdobnou zkušenost s jednou zvláštní slečnou, která ani o danou věc nestála, obchod udělat nechtěla a přesto negativ udělila. Také jsem se chtěla zeptat, zda se dá z mého pohledu zcela nesmyslně udělený negativ smazat. takže asi také učiním tak. bohužel jiná cesta proupozornmění na lidi, co hodnocení zneužívají, asi není.
    ESPION
    ESPION --- ---
    DELVIT: Diky, udelal jsem tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam