• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_KRTEKDEVĚT ŽIVOTŮ
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ENKATT: Já jsem právě objednala na jaře tu síť Trixie, protože byla ve slevě. A až do kotěte bylo všechno v pohodě. A ty máš tu olivovou, jak jsem dávala odkaz? Nebo černou Trixie?
    Ono to Prevítu snad časem přestane bavit kousat, doufám:)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    ZLAJA: tak presne tuhle mam. jenze u me nejsou kotata nikdy
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    popisek:
    je to pohled shora v řezu.
    ty dva černý čtverce jsou boky rámu. to černý kolem nich je ta síť chycená tím hnědým šroubem k rámu. taky je to srana směrem k oknu.
    to červený jsou šrouby kterým ram drží ve zdi to modrý na tom je podložka s průměrem takovým aby byl o kousek menší než je šířka dřeva ze kterého je rám. to zajistí že se ani nehne i v případě že by rám praskl :)

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ISCH: síť natáhneš na rám "kolem", tám přišroubuješ skrz takže ta síť bude i přimáčknutá.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZLAJA: Ani jsme vrtačku nepotřebovali, do dřeva šly hezky našroubovat ty samozavrtávací háčky, co přišli se sítí.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZLAJA: Jo a jinak jsme taky v památkové oblasti na ípáku a řešením, jak nevrtat do fasády bylo, že přítel s mým otcem svařili z roxoru rám a ten jsme na 4 místech připevnili zvenčí do dřevěného rámu okna. (v okně se to po vyndání jen přetře barvou a ničemu ty 4 dirky neublíží) A síť je natažena v tom svařeném rámu. Mám někde v mobilu fotku, tak klidně hodím.
    ISCH
    ISCH --- ---
    RAINBOF: Pokud to vezmu rovnicí:
    Enerigie + čas + finance potřebné k tomu, abych to sama udělala, s ohledem na to, že budu muset z práce dotáhnout vrtačku, scháněn věcí...
    Udělám spíš DIY večeři a ... A přihodím ještě něco a holt zenužiju svoje technicky založené harašítko.
    add RAINBOF - Šrouby jo, ale co ten rám a síť jako taková?
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ENKATT: Hele, já jsem zrovna včera síť Trixie ze zoohitu reklamovala. Prevíta jí za dvě noci stihla prokousat na 4 místech. Vzali to bez problémů, ani nechtěli, abych jim jí posílala zpět a vrátili mi peníze. A poslali jako doporučení s kladným hodnocením tuhle: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/site/342512
    zatím v okně máme natažené klasické králičí pletivo a čekáme, až Prevíta povyroste a přestane to kousat. Pak asi zase nějakou pořídím.
    Čímž nechci strašit, Treat se toho ani nedotkla a síť byla super. Jen prostě má-li doma někdo divoký kotě, tak asi trochu hlídat, zda to nekouše..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ISCH: to zvládneš... je to jednoduchý. změř si to a nafoť pořádně okno řeknu ti co dál :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    RAINBOF: Dobře, vzdávám to, že jsem netechnickej typ, budu muset ulovit nějakýho otroka, co to vyrobí.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ISCH: to s tim nemá co dělat. šroub "do sřihu" udrží řádově stovky kilo tak 3+3 šrouby zboku a 1+1 nahoře udrží i bernardýna s kočkou na zádech v rozběhu.
    ISCH
    ISCH --- ---
    RAINBOF: No... Když si vezmu, jak vypadá náš barák... A taky budu muset i tu síť jako takovou dimenzovat na to, že to musí v nouzi přibrzdit i psa..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ISCH: pokud uděláš rám, tak do zdi hmoždinky + šrouby. chemická kotva nemá smysl pokud to nejsou garážový vrata
    ISCH
    ISCH --- ---
    RAINBOF: Jste furt na Václaváku? Tak transparentní síť... Uvažuju, že by to šlo na okno přidělat chemickou kotvou (udělat ráma ten a pak upevňovat). Ale nevím, kdo by to z toho sundaval :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    RAINBOF: Řeším stejnej problém. Tuším výrobu rámu, kterej upevním před, naférovku do zdi. Ale vzhledem ke všemu to vidím až na příští léto.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ISCH: to nemůžu do václaváku by se památkáři osypali.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    IVANA_KRTEK: jasně, Hermelína v roli asistentky :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    LANTHAL: je, ja se hlasim, prosim :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    já mam špalety a mam zvenku děsně tenkej rám okna takže koukam jak to upevnim. mezi okna nemůžu otevíraj se dovnitř...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    mám takovou poznámku k sítím - mám asi měsíc nový plastový okna, k nim rovnou dodaný vyndavací sítě proti hmyzu - rám, v něm napnutá síť, na rámu jsou takové ploché háčky, kterýma se to přichytává k rámu okna (dá se to tedy kdykoliv sundat). Už od výrobce je u těch sítí fotka, jak na nich visí kočka :), mám to zatím testované jen na koťatech, dospělá se mi na to ještě nepověsila. Ta síť má takovou světle šedou barvu, že skoro neni poznat, že tam je.
    rám mám cca 75x125cm, cena byla necelé pětikilo za jednu (tedy v rámci celé výměny oken)
    Kdybyste někdo chtěl, dám kontakt na tu firmu, nejspíš je lze objednat i zvlášť (samozřejmě k plastovejm oknům, na špaletky to nejde).

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam