• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ORKA_2G4UMEETFACTORY
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    SLOVAKOFEST / hudba



    Festival slovenských kapel NEJEN pro Slováky v Praze a okolí. Ska, punk, rock, kyselica, halušky, fujara zkrátka útok bratislavským talířem na hradčanské panorama začíná v 20 hod a jede až do rána, protože my narozdíl od ostatních pražských klubů VE DVANÁCT KONČIT NEMUSÍME:)

    MeetFactory připravila večer s výběrem současné Slovenské poprockové scény, na které vás s pobavením zve. Patří mezi ně bezpochyby skupina HEX , která svými netradičními skladbami obohacuje více jak 20 roků bratislavský kulturní život. Recesistická kapela KARPINA, které není jen tak něco svaté, často nachází svoje kontroverzní náměty v sexu, smrti nebo v politické scéně Slovenska. Hudební žánr této párty večera bude od 19:00 večer rozveselovat také dirty SKA partička s dámou se saxofonem, SKA PRA ŠUPINA. Nežné texty a vtipné ska rytmy vystřídá energická punk- rocková sestavička pod taktovkou slečny za bicími, správně nasraných knížat LORD ALEX.

    vstupné: 250 / prodej na místě

    http://www.facebook.com/event.php?eid=118518758170912&ref=mf
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Ahoj,

    sháním lidi, kteří studují univerzity v Praze, kteří by mi pomohli s propagací MeetFactory. Pokud byste měli zájem, napiště mi prosím do pošty. Nejde o nic velkého, jen bych se potřeboval zorientovat za pomocí insiderů na školách. Odměna v podobě volných vstupů apod. jistá:)

    díky
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    meetfactory » Blog Archive » FUCK BUTTONS / hudba
    http://meetfactory.cz/lang/en-us/1943/fuck-buttons-hudba/
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    FUCK BUTTONS v MF 3.5.

    V pondělí 3.5. prověří aglická dvojka z Bristolu FUCK BUTTONS kvalitu zpracování nosných zdí v MeetFactory. Svoje elektronické variace budou moct rozjet v plné síle naší nové aparatury v dotažené akustice music hall. Lze jenom doufat, že tentokrát nebude padat víc než jen tradiční omítka ze stěn, které po každé větší akci v posledním měsíci nametu půllopatku. Konzert začíná v 20 hod a končí až se nám zachce, protože u nás v MeetFactory sousedy kraválem rozhodně neobtěžujeme, tralala:)

    http://www.youtube.com/watch?v=g9M_muaczXA&feature=related

    http://www.myspace.com/fuckbuttons

    http://musicserver.cz/clanek/29671/Fuck-Buttons-v-kvetnu-zautoci-na-Prahu/

    EL_CUBO
    EL_CUBO --- ---
    trailer dokumentu o LUNCHMEAT Festivalu, ktery se 12-13/3/2010 konal na pude MeetFactory..

    http://vimeo.com/10611615


    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    ...a je tady opět HANDA GOTE, jedna z nejexperimentálnějších věcí u nás v MF. Minulý Rain Dance se podle ohlasů hodně libil, takže můžu vřele doporučit. Žádný čajový dýchánek pro účetní v důchodu, ale česká verze islandské Eyjafjallajökull smršti.

    Handa Gote - Rain dance / divadlo

    připravili: Dörner, Procházka, Smolík

    22. 4., 20:00




    Rain dance je absurdní temná groteska spojující klišé zábavního průmyslu se skepsí pomalu rostoucí v celé západní kultuře, kde si zbloudilí démoni starého světa v nové době nevědí rady stejně jako její obyvatelé.

    vstupné: 100 / 150

    http://meetfactory.cz/lang/en-us/822/handa-gote-rain-dance/
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    DEBBIE: Mám radost, že nás bedlivě sledujete. Současná podoba fasády MF by měla nějakou dobu zůstat tak jak je, a časem by se měl dům proměnit znovu a ještě více. Zeptám se Davida Černého a přihodim přesný info.

    Růžová nám sluší, a tak se jí budeme v budoucnu držet. Další půjde na řadu náš konzum (což je nyní tedy spíš už bar), který bude zevnitř růžový jak plyšem vykládaný pokojík pro panenky. Jsem zvědavej na barmany, jak jim to v tom růžovém odlesku bude slušet:)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    DEBBIE: Take by me to zajimalo :)
    EFHA
    EFHA --- ---
    takhle ty linky nahore nefungujou :)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    dnes večer:

    divadlo/ BENJAMENTA 19.4.2010 20:00

    http://meetfactory.cz/lang/en-us/1629/benjamenta-divadlo/

    Walserův hrdina je opakem kánonu revoltujícího hrdiny, Jana von Gunten odchází do školy Benjamenta protože chce být funkční součástí společnosti. Řád, který jí škola nabízí, je uzavřeným systémem příkazů, který udržují jen samy sebe. Pro Janu je to první setkání s nesmyslností systémů, ve kterých se převrátil jejich původní smysl. Walser ukazuje tragičnost a bezvýchodnost člověka bez osobních ambicí, člověka, který chce být jen dobrým „pomocníkem”.



    Po předstvení si můžete ještě dlouho povídat v naší nové kavárně, na baru nebo venku v teplém večeru na lavičkách. Do osmi hodin je otevřena naše menší galerie Kostka s hravou hravoučkou výstavou Práce Matěje Al-Aliho.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    DAWYT: Dík, ihned napravím
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    Ahoj, nechci prudit, ale proč není link meetfactory v úvodu diskuze nebo aspon na nástěnce?

    např. když se chci podívat jestli jsem prošvihnul tohle LUKOYE: pač tam není datum,tak musim na google:)
    CURLYLOCK
    CURLYLOCK --- ---
    Cao, zitra v MeetFactory vystoupi mj. super berlinska kapela Brain Theft!
    www.braintheft / www.meetfactory.cz / http://www.youtube.com/watch?v=plhY_SRLn1k /
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Příjdte se podívat na divadlo. Máme v MF nový bar otevřený dokud to lidi baví, tudíž nikdo nemusí spěchat domů a může si večer prohlédnout i galerii, kterou můžu nechat otevřenou. Máme tam pěkně teplo, jelikož ještě nikdo nepřiškrtil kohoutky topení, takže před venkovní sibérií deště a větru jsme výborně chráněni. Kafe, káva, limonáda, čaj, rum bum!!!

    a to ani nemluvim o zašívárně v bývalém konzumu. Hledal bych dlouho vhodnější místo na večerní dostaveníčko, než v přítmí na polštářích hned vedle tlumeného světla elektrického topení:D

    ...singles si daj pivko...
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    divadlo/ Tim Crouch- ENGLAND 15.4.2010 20:00

    Představení England organicky propojuje děj hry s unikátním prostorem MeetFactory. Během představení se divák dostane do několika částí naší továrny a bude si moct zažít netradiční zážitek z tohoto místa ve spojenj s divadelním představením. Hra je tak skvělá, pokud jste v MeetFactory ještě nikdy nebyli a zajímá vás příběh naší instituce.

    England se, vedle otázky umění a jeho hodnoty pro naše životy, zabývá otázkou transplantací, přesídlení. Jde o mnohavrstevnatý příběh jedné věci uvnitř jiné: příběh cizího srdce v cizím těle, cizí kultury v kultuře jiné země, divadla v galerii, postavy uvnitř herce, inscenace uvnitř samotného divadelního publika.

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Dnes večer:

    WWW/ konzert

    Label Bigg Boss vás všechny zve na speciální koncert kapely WWW v koncertním složení Sifon, Milesa a DJ Brainythug , který se odehraje v MeetFactory hall. WWW je jedním z nejzajímavějších domácích hudebních projektů a to nejen díky postapokalyptickým beatům a úderným textům.

    http://www.myspace.com/neurobeat

    prodej lístků na místě 170,-

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    MeetFactory 7. 4., 20:00

    Film klub a Artcam / Ženy za kamerou

    Persepolis (Francie, USA 2007, rež. Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud, 95 min)

    Film vznikl podle autorčina vůbec prvního íránského komiksu, který autobiograficky zachycuje dospívání v porevolučním Íránu. Na historické události se tak díváme pohledem dospívající dívky, do jejíhož vnitřního světa pronikáme i skrze čistě osobní témata. Film sklidil mimořádný ohlas jak na festivalu v Cannes, tak později v běžné distribuci. Film byl nominován na Zlatý Glóbus a na Oscara za nejlepší animovaný film.

    projekce z dvd, v originálním znění s českými titulky

    vstupné: 50,-

    http://meetfactory.cz/lang/cz-cs/1745/film-klub-a-artcam-zeny-za-kamerou/

    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Zahajovací výstavu v novém prostoru KOSTKA v MeetFactory Matěje Al-Aliho můžete společně s výstavou našich residentů vidět každý den od 15-20 hodin. A v případě KOSTKY nejen vidět, ale i ošahat, přelézt, vytáhnout, zatáhnout a třeba nafotit jako Míša Vojtková s přáteli na velikonoční neděli. Moc jí děkujeme za poslaný video:) Pokud by někoho lákalo něco podobného, tak naše stránky jsou vám plně k dispozici. Těšíme se

    http://www.youtube.com/watch?v=XuKlMJ1VOsE
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---


    VERNISÁŽ VÝSTAVY REZIDENTŮ V MEETFACTORY+ MATĚJ AL-ALI (KOSTKA)+ ANTENA "ATELIER PERFORMANCE"

    Výstava “Residents” (2.4.2010 až 14.4.2010) je součástí rezidenčního programu pro umělce v MeetFactory v Praze. Pět umělců a umělkyň Ajit Chauhan, Manon Awst, Benjamin Walther, Lucia Tkáčová a Anetta Mona Chisa pracovali tři měsíce v nezávislém kulturním centru na svých aktuálních projektech.

    English version: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/06767/Paper_2.4.2010_ENG_CZ.pdf_22.64KB.html

    Manon Awst a Benjamin Walther se věnují tvorbě objektů a site specific instalacím, ve kterých jemně, pomocí inteligentní hry s materiály a proporcemi, posouvají významy známých předmětům. Tvary, které se objevují v každodenním životě (plastikové tašky, podlaha, rám dveří) jsou předělávány tak, aby se zpětně vyjevil jejich přehlížený původ.

    Ajit Chauhan pracoval na sériích kreseb organických struktur. Jeho obrazy můžou vypadat jako archivní tisky, jsou však jedinečné a “nakreslené” razítkem. Kompozice vykazují určité podobné rastry, které vznikají precizní a trpělivou autorovou činností. Spontánní a racionální jsou dva póly Ajitovho uměleckého slovníku.

    Lucia Tkáčová a Anetta Mona Chisa dlouhodobě spolupracují na provokativních hrách, kterými zpochybňují sociální, rodové a sexuální předsudky. Jejich práce nesou silnou dávku ironie a pohybují se na ostré hraně mezi exhibicionizmem a odvážným fyzickým i společenským nasazením. Ve svých video performancích komentují uměleckou komunitu se svojí bizarní strukturou a hierarchií. Berou na sebe dvojroli hereček a autentických uměleckých superstár.


    Matěj Al-Ali představí svůj site specific projekt “Nechme to na potom” v nově otevřeném výstavním prostoru – Cube/Kostka. Jeho předchozí aktivity se týkají tématu “PRÁCE” jako metafory pro nekončící hledání smyslu lidských činností. Matěj si na sebe vymýšlí zdánlivě nesmyslné úkoly, které pak sám kutilsky provádí. Videozáznamy a fotodokumentace jsou extrakty toho, co může zůstat pokud se naplní tvůrcovi vize. Matějovi videa a instalace jsou ironická, vtipná, otevřená k interakci s publikem, ale zároveň zůstavují vůči divákům vlídná a laskavá.


    Kit Reisch a Julita Wójcik jsou další dva aktuální rezidenti MeetFactory. Jejich práci v procesu je možné vidět v jejích ateliérech mezi sedmou a devátou hodinou dne 2.4.2010.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam