• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BOHOURCenTrio, CentroNet - Vysokorychlostni pripojeni k internetu
    SMRTAKVYMAZ
    SMRTAKVYMAZ --- ---
    BOHOUR: mě se dl dělá například z edisku 6 mega za vteřinu, ul okolo 1 mega. jinak je k tomu myslím i kabelovka a pevná linka, vše i s netem za 800kč
    B3NNY
    B3NNY --- ---
    TAMTU: K napojení Modřan do sítě by mělo dojít v posledním týdnu v dubnu,nicméně vše je závislé na souhlasech majitelů objektů (družstev, společenství vlastníků jednotek). Všichni majitelé byli touto nabídkou osloveni a v současném období probíhá uzavírání smluv smluv o umístění telekomunikačního vedení a zařízení v objektech. Pošli mi do pošty adresu a zjistím konkrétní stav.
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    B3NNY: hehe no jedno kafe s rumem a pak uz jen samotnyho ruma :/ na cestu...
    B3NNY
    B3NNY --- ---
    BOHOUR: jestli si dal jen jedno,tak to tatka nebyl... .)

    TAMTU: víkend mám zabitej v práci,zjistim a nejpozdeji v pondeli behem dne sem dam nfo o tech Modranech
    VACLAV
    VACLAV --- ---
    mohl by mi dat nekdo kontakt na nekoho kompenetniho o moznostech rozsireni UPC na praze 8? hodne lidi by melo zajem a je tu i par firem... a hlavne na technicky podpore mi na tuto otazku odpovedeli ze ted tam internet neni moznej a podruhy ze to preposlali nekomu ale uz je to taky dva tydny...
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    mě by zajímaly nějaké konkrétnější informace o rozšiřování Centronetu do Modřan.
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    B3NNY: super diky ,,nedela instalacniho technika ?? sem tu mel takovy parecek,,mlady kluk a starsi sefik co si dal kafe s rumem mazak :/
    B3NNY
    B3NNY --- ---
    Táta u této firmy pracuje;pokud bude zájem,rád mu podstoupím dotazy. Pošta bude jistější.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Já s UPC byl (až na upload) taky celkem spokojený, co se týká spolehlivosti, ale když už to teda vypadlo, tak klidně na 2 dny než se člověku s nimi povedlo spojit a opravili to. Krom toho prostě Centrio za stejnou (nebo maličko menší) cenu 3x rychlejší down a 20x up, no.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    divim se negativnim reakcim na UPC, ja od nich mam vsechno (tv, pevnou, net) a nemuzu si stezovat (stabilita,opravy,komunikace, rychlost)

    oproti ADSL od O2 zazrak :D to sem mel 2 mesice a never more
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    no UPC, take jsem tam byl odesel jsme z duvodu nekomunikace spolecnosti se svetem. U UPC mi vadil maly UL. Slevy jsem si tam take dohadoval, stacilo pohrozit vypovedi a nejprve bylo asi 16 % myslim a kdyz si stejne chtel dat vypoved, tak 33%. asi nejake nepsane pravidlo, kdyz jsem se na to z legrace ptal na lince, pry nic takoveho neexistuje :)

    ohledne instalace centria. po objednani doslo k telefonickemu kontaktu po par dnech, instalace domluvena na druhy den. Instalace probehla bez problemu, klucina nastavoval max neco dole na switchi a to nevim jestli. privedl konec kabelu a prdni to ko routru a tim to haslo.

    aktualni stav:

    ychlost downloadu 24922 kbps
    3115.26 kB/s
    Rychlost uploadu 12987 kbps
    1623.38 kB/s
    Teoreticky lze stáhnout 10952 MB za hodinu, 256 GB za den a 7680 GB za měsíc
    Minimální odezva * 26 ms
    Maximální odezva 82 ms
    Průměrná odezva 48.40 ms

    Ten UL pokulhava no, ale staci.

    z FTP mi to lita 2 mega
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Mám od Centria 30mbit internet asi 10 měsíců a zatím bez výhrad. Tohle jsem psal v květnu loňského roku na jednu diskusi:

    UPC jsem používal asi 2 roky, spolehlivost celkem ušla, rychlost 10mbit download a 1,5mbit upload. Cena byla 570,- Kč / měsíc.

    Centrio mám asi týden, stabilita připojení je kolem 50 procent (měřeno na rychlost.cz), 30mbit download, 30mbit upload (kolísá plus minut 2mbity). Cena je 499,- Kč / měsíc.

    Výhody:
    UPC je velká společnost, očekával bych tedy že stabilní. Při několika výpadcích mi poradili na mail během 2 dnů, nebo mi volali. Několikrát navýšili rychlost připojení (původně jsem měl 5mbit/s).

    Centrio má kancelář na Lužinách, možnost osobního kontaktu. Jejich linka je vedená do domu optickým kabelem. Donesli vlastní switch, odpadá tím nutnost používání routeru při připojení více počítačů. Navíc bez kabelového modemu, který se občas zasekává a dlouho se startuje, switch reaguje okamžitě.

    Nevýhody:
    UPC je poměrně drahé, ALE! poté co jsem jim dal výpověď, volali mi a přemlouvali mě, abych u nich zůstal a postupně mi naslibovali téměř až poloviční cenu oproti stávající (!).

    Centrio má pokrytí jen na Praze 13 (ovšem majitel je poměrně velká firma Centronet a. s.), nutná je také nová instalace do Vašeho bytu (jedna díra skrz zeď z chodby a položení asi 10m kabelu, celkem práce zruba na hodinu i s konfigurováním).

    Celkově shrnuto - Centrio při základním ceníku nabízí za nižší cenu 3x rychlejší download a 20x rychlejší upload. Nainstalovat dráty přišli ovšem až asi po měsíci, důvod je že prý nestíhají. Pokud jste s kvalitou stávajícího připojení přes UPC spokojeni a nejste spokojeni s cenou, můžete si zkusit vyjednat lepší podmínky podáním výpovědi z důvodu ceny.

    Od té doby se asi změnily ceny a rychlosti u UPC, ale co jsem napsal tenkrát o Centriu platí stále. Ovšem před chvílí jsem spustil opět test na rychlost.cz a download byl 19, upload 14 a stabilita 37 procent. Ovšem ovlivňuje to hodně faktorů, no. Velká Ohrada, Přecechtělova.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    BOHOUR: luziny, bellusova
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    ESTEN: super muzu se zeptat na lokalitu ?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    jsem u nich pres rok, zcela bez problemu.
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    zdar, hele ja jsem se toho taky bal, jelikoz jsem cetl i nejaka fora, ale nevim co je na tom pravdy. ovsem ja jsem u nich od konce unora a vypadek celklem dlouhy byl, ale jeden.

    12.3 od pul 4 rano do 11 rano.

    jelikoz jsem mel malo kreditu volal jsem sice na infolinku, ale po 2 minutach pisnicky jsem to vzdal a zaslal info pres formular. chvilku to trvalo, ale dokonce se mi pak i ozval technik, ze se omlouva a ze by to jiz melo byt OK. a to uz to asi 30 minut frcelo.

    monitoruju si server na monitoring-serveru, takze o vypadcich vim :)
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    Bydlim v Modranech a zvazuju prechod od UPC. Chtel jsem se zeptat jak je to s kvalitou sluzeb, hlavne internetu. Maji vypadky, a pokud ano, jak casto? Nebude to stejne jako kdyz kdysi davno UPC zacinalo a downtime se casto pohyboval nad 50% ? :)
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    OK dik za info. jak ti bezi internet ? me trosku pokulhava UL za DL.
    CRAZYHEAD
    CRAZYHEAD --- ---
    mám doma přes centrio internet i televizi. zatím celkem šlape. bydlím na lužinách
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    Zalozil jsem ho, jelikoz jsem nedavno resil vypadek a na linku se nedovolal a spamoval v auditku UPC jestli nekdo neco nevi. Jelikoz par lidi prelezlo od UPC k centriu.

    takze bych velice rad nalezl nekoho, kdo take vyuziva toto pripojeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam