• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    WERT: ty předběžný opatření se nevztahují na českou republiku, u nás je podobnej postup mimo právo.
    WERT
    WERT --- ---
    jak si mam vysvetlit emailing od DATARTu kterej jsem ted obdrzel vs. clanek kterej jsem docetl pred 10ti minutama??? :DDD

    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MALER: Ty mas nejaky rozumny zdroj cisel, ja obcas akorat nekde vidim nejaky predikce?
    MALER
    MALER --- ---
    RUTHAN: Pro statistiku si sahni na prodejni vysledky Apple a vem do ruky kalkulacku.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Nemáte někdo nějakou statistiku prodeje iPadu 2, kolik se toho prodalo? Příapdně nějaký rozumný benchmarky, rozdílnosti výkonu?
    ORTIGA
    ORTIGA --- ---
    Takže ještě jednou. Jsou tu iOS freelanceři potenciálně najmutelný na konkrétní projekty?
    DENISS
    DENISS --- ---
    po iPadi app jsme udelali Malyho boha i na iPhone, snad se bude libit
    Malý bůh - Pod paprsky Zářícího pro iPhone
    http://itunes.apple.com/cz/app/id436113178?mt=8
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Zajímavé...

    iPhone and iPad Apps Marketing: Secrets to Selling Your iPhone and iPad Apps » Free Graphics Resource - Vector - 3D - Stock Photo - After Effect - Wallpaper - Photoshop
    http://gfxshack.com/books-magazines/81133-iphone-and-ipad-apps-marketing-secrets-to-selling-your-iphone-and-ipad-apps.html
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    KARYSLAV: Nastesti si myslim, ze budu mit spoustu dulezitejsich feature nez tohle, v daleko vetsim hernim businessu se casto na optimalizace kasle a hry na PC, ktere je xkrat rychlejsi se nedelaji s lepsima texturama a modelama.

    KOM: Nerikam, je to nejaka flawless uvaha, ale pokud tomu dodavatel platformy neumi jit naproti, tak proc bych mel ja maly vyvojar.
    Pokud se nepletu, tak poradny emulatory jsou taky jen 3rd party.
    ORTIGA
    ORTIGA --- ---
    Do Sinfinu sháníme iOS vývojáře, výhodou jsou openFrameworks.

    Nabízíme práci na zajímavých a netradičních projektech, příjemné prostředí, dlouhodobou spolupráci a odpovídající ohodnocení. Požadujeme zájem o obor, pečlivost, spolehlivost a ochotu učit se nové věci. Vhodné pro studenty, DPP/OSVČ.

    Společně se stručným CV zašlete i ukázky realizovaných prací.

    nyx pošta, nebo filip@sinfin.cz
    http://www.sinfin.cz
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REDGUY: taky mi z toho vyplývá optimalizace na ipad1, a sám jsem to tak udělal.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    KOM:
    KARYSLAV: No, na druhou stranu, povazte ze nevite co za aplikaci dela, ani jake zdroje ma (at uz penezni nebo lidske). Samozrejme, teoreticky je idealni udelat suprdurp aplikaci finetunovanou jak na iPad1 tak na iPad2 (na kterem bude navic extra doublerainbow), ale na to proste ne vzdycky jsou prostredky. Prinos optimalizace pro iPad2 muze byt minimalni (podle druhu aplikace) a v tom pripade je rozhodnuti usetrit tim ze budu jako vyvojovej cil mit iPad1 zcela pochopitelne. Navic, usetrenou praci na iPad2 verzi muze venovat na optimalizaci iPad1 verze.
    KOM
    KOM --- ---
    RUTHAN: Zamerit se na vyvoj apps pouze pro iPad 1 je taky uplna blbost...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    RUTHAN: no to je dost fail úvaha, ty jako nechceš aby ta apliakce byla kupovaná? Ti v tom nějak kulhá logika ne? Jestliže chceš vydělat co nejvíc, tak si na tom snad dáš co nejvíc záležet a ne.. "tak já vám to teda udělám, ale jako nemysletesi že se u toho přetrhnu!" to mi přijde jako přístup, podle kterýho to nemusíš vůbec dělat. Tušíš vůbec kolik je "vývojářů" v tédle oblasti? Takhle nevím jestli budeš mít aspoň na tu vodu a sůl.. Jestli to bereš takhle tak rovnou vyvíjej pro Android :-D
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tohle by dle neho nazoru mel mit zajem resit samotny Apple, protoze ve vysledku to znamena, ja koupim iPad1 a optimalizace pro dvojku nebudou.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    REDGUY: Naprostý souhlas. Ale alespoň přibližně by to určitě naladit šlo. Pořešit procesor, grafiku, vytížit sběrnice... Neříkám, že je to easy - já bych raději pořídil iPad jedničku z Aukra, než abych to programoval :) Ale alespoň teoretická cesta to je ;)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LOJZA: Tezko, hlavne proto ze imho neni mozne rict "Kdyz sezeru 20% vykonu CPU, bude iPad2 stejne rychlej jako iPad1". Rozdil v rychlosti je ruznej podle toho co se deje, bude to jiny pri 3D, jiny pri pocitani, jiny pri kresleni UI atd.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    RUTHAN: Ujetá myšlenka... co v aplikaci spustit samostatný thread a nechat ho dělat nějaké náročnější operace nezávisle na běhu ostatních threadů? Takže by v podstatě ubral výkon tak, aby ses dostal na benchmark iPadu jedničky. (Což by samozřejmě chtělo odladit, kolik je ta zátěž, jaký algoritmus tomu předhodit a tak... Ale cesta by to možná byla...)
    MALER
    MALER --- ---
    RUTHAN: spomalovadlo - jedine na jailbreaknutym stroji. Jealbreaknuty stroj - nedobre prostredi pro testovani aplikace (IMHO INRI AFAIK)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MALER: Skoda, myslim, ze napsat nejaky spomalovadlo by nemuselo bejt tak tezky a 50 dolaru by za nej asi lidi radi dali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam