• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    Let's send Apple to bottomless perdition, there to dwell.

    Vše o tomto ďábelském stroji. Objective-c, c++/c, Arm asm, NEON asm.
    Cocoa, OpenGL ES & Apple Extensions.

    "Veselé" historky z natáčení, aneb
    jak se to dá ještě udělat, aby nám to apple nezakázal.
    Privátní api a funkce, které bysme z něho chtěli.

    Grafici vítaní.

    Prosím lidi, co založili firmu, nebo se živí jako freelancer ať se podělí o své zkušenosti s ostatními.


    Aplikace v Appstore od lidí z nyxu:

    První vlaštovka:

    ALIJEN: aplikace Výplata -- http://itunes.apple.com/cz/app/id353881293?mt=8

    Posílejte odkazy na appstore do pošty nebo sem. Díky
    rozbalit záhlaví
    OOPS
    OOPS --- ---
    VFISA: Cilem bylo vypustit hru bez sebemensich kompromisu, stejne tak jak vypada na PC a nejvetsi vyzvou byla pamet, iPad 1 realne umoznuje aplikaci vyuzivat neco kolem 115 MB RAM, ale idealni je drzet se kolem 80-90 MB. Hra byla puvodne navrzena pro PC vice nez 3 roky zpet, v dobe kdy tablety neexistovaly a je napechovana neuveritelnym mnozstvim animaci (zdroje maji kolem 1 GB), navic hra bude k dispozici pro Android ve velmi brzke dobe (bez nutnosti prepisovani do jineho jazyka). Navic novy AIR 3.0 umoznuje nativni extenze, cili rozsirit aplikaci o jakykoliv nativni kod v C, Obj-C, C++ a Java (pro Android) v pripade kde je potreba nejakou specifickou vec dane platformy.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    VFISA: exactly :-) :-/ coz me pekne sere, ale chapu ze by to znamenalo to uplne prepsat..


    OOPS: by me zajimaly cisla prodeju, docela tomu fandim a bych rad videl kolik se oficialne komercne rozdistribuuje (versus kolik instalaci se hlasi v GameCenter oproti placenejm..).
    VFISA
    VFISA --- ---
    OOPS: to jakoze to bylo udelany nejakym konvertorem z flashe, proto to facha jenom na iPad2?
    OOPS
    OOPS --- ---
    Tak neco na cem jsem se podilel: Machinarium for iPad 2

    Machinarium for iPad on the iTunes App Store
    http://itunes.apple.com/us/app/machinarium/id459189186?mt=8&ign-mpt=uo%3D2

    (druha nejstahovanejsi hra v US App Store hned po Angry Birds, GAME OF THE WEEK promoted by Apple, prvni jako app i game v rade jinych zemi jako Rusko, Francie, CR, Nemecko...) ... hra je kompletne ve Flashi, Android verze pro tablety bude co by dup, uz je temer ready (slo jen o mensi upravu rozliseni).
    R6_
    R6_ --- ---
    RUTHAN: ja vim, ale v nekterem z tech profilu vidis i % ostatnich / vsech prosecu co bezi - nevim, jestli to neni energy profiling.... ( mohu se mylit a spatne si pamatovat... )
    ten limit jedine empiricky per device; na 1st iPhone to bylo neco okolo 30-50 MB a pak to system killnul nebo se fon restartoval komplet
    ted nevim, uz dlouho jsem to nepotreboval..
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    R6_: Profiling vlastni aplikace, jsme jeste dali, ale spis mi slo o to, kolik zerou cizi. A jestli je nejaky limit pameti kolik muzeme pouzit my, jak vlastne funguje ten multitasking.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já sem dneska Galaxy Pada viděl v práci a šasí má celkem pěkný, ale ten feel grafického rozhraní je strašný. Vysloveně mi vadí jak se animace "škubou". Kolega to prý nevidí, ale mě to "škube" za oči. Zlatý iPad :)
    R6_
    R6_ --- ---
    RUTHAN: zkus pustit / attach nektery (svuj) proces pod instrumentama, jeden z tech profilu umi profilovat zatizeni celeho systemu, jetsli se tedy nepletu / nechce sa mi to spoustet ) /
    MALER
    MALER --- ---
    KARYSLAV: Jelikoz skoro zadna aplikace na pozadi defacto nebezi, tak takova aplikace ani nema valneho smyslu. IMHO jediny rozumny zpusob je to jailbreaknout a pres SSHacko to TOPovat.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    RUTHAN: seznam co zere ktera aplikace bude v ios 5 (pokud se nepletu)
    RUTHAN: doporucil bych strejdu googla
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    BTW jsou i nejaky cesky stranky lidi co vyviji na na Prkno a jaky doporucite zahranicni, Unity je des je tam strasne moc lidi, ktery umi fakt minimum.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tak dalsi technicky dotazy, pokud tady nekdo resi.

    Nebyl by nejaky task manager, kde by bylo videt kolik, ktera iPad aplikace zere procaku a pameti?
    Dalsi co hledam je nejaky benchmark SSD disku v iPadech.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOM: nojo ja obcas zapominam a to se pohybuju ve stejnym prostredi. Zakazka, casu plna prdel.. zakaznik nic nedela… Jakmile se zacne blizit termin dodelani, zacne vyvijet aktivitu a uz tyden pred uzaverkou posle podklady, a pak strasne nadava ze jako se vztekame ze to nebude v terminu.. Omg proste.. lidi :-)

    Imho i pravni oddeleni bude jen jedna interpretace a dycky je to na soudci. Ale dle osobniho pocitu by to meli nechat byt na pokoji..
    KOM
    KOM --- ---
    KARYSLAV: Uz jsem pozadal, aby to predali pravnikum. Ale ty nez neco zjisti a ty videa chteji mit do konce tydne hotovy... Takze asi tak, klasika :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOM: to uz je otazka zaloby a vykladu soudu.

    Pokud si fotku zhotovis svoji, mas to cistsi, nez kdyz ji slohnes z tiskovky applu/tech internetu/googlu.

    S tema tlacitkama bych asi radeji neexperimentoval nevim.. To na to nemate nekoho kdo muze udelat pravni analyzu? Kdyz jde o takovou vec, v radech stovek tisic?
    KOM
    KOM --- ---
    KARYSLAV: Jde mi o to, ze delam video screencast jedne bankovni iphone app. Bez toho abych tam dal skutecny iPhone to bude vypadat strasne. Bohuzel jelikoz se jedna o banku, tak to musi byt opravdu podchyceny. Proto muj dotaz. Nasel jsem par clanku, ve kterych dosli k verdiktu, ze je to vlasnte dost osemetny a nikdo nic nevi... Na jednu stranu rikali, ze propagujes produkt a ne iPhone, ale ze i tak to neni jednoznacny.

    A kdyz si ten iPhone sam nakreslim, popripade vezmu nejaky hotovy PSD, tak je to stejny problem? A kdyz ten iPhone trosku poupravim? Dam pryc home tlacitko, tlacitka po stranach atd?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MALER: Papirove ta karta nevypada spatne, ale realny vykon co z toho leze, je tak 5x mensi nez jsme cekali.
    Na nejakou primitivni hru, ala Real racing 2 HD, kde je plocha silnice, nejaky maly bordel kolem ni a 1 detailni auto a pak mene detailnich aut (krabic) to jeste jak takz staci, ale to je vpodstate ta nejjednodusi aplikace 3D grafiky, pominuli nejakou adventuru.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MALER: Tak z jeste jsem nevidel to Citadel demo, hral jsem jen infinity blade a tam ty sceny jsou fakt titerny (2 panaci, sud a pohled namireny nekam do blizke zdi) a polycount tezko odhadovat, ale nic extra.
    MALER
    MALER --- ---
    RUTHAN: Do 3D nedelam, jediny co k tomu dokazu rict jako user, ze kdyz jsem si prohlizel takovy ty ruzny dema (Unreal engine?), tak me prekvapil jak dobre to vypada na to, ale je to delany velice "ochcavacim" zpusobem - jednoduchy modely kde se to dohanelo dobrejma texturama, prislo mi.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOM: neni to jenom iphonu ale vsech produktu apple, a kdyz si das trosku prace, a navstivis Apple press center, a podivas se na licenci tech fotek k tomu, tak se dovis, jak je to s fotkama.

    Jestlize fotografie zachycuje predmet, ktery se da jednoznacne identifikovat, a je pouzita ke komercnim ucelum, majitel ochranejch zznamek na ten predmet ma pravo na odmenu a mel by vyslovit souhlas (tak nejak imho to je).

    Rekl bych ze prakticky vzato se na to v ceskych reklamnich vodach docela sere. Ale praktickou zkusenost nemam ani negativni ani pozitivni. Vetsinou se to bralo tak, ze kdyz delas applu reklamu, nikdo te zalovat nebude. Problem by asi nastal ve chvili diskutabilni souvislosti s necim, co se jim nebude libit.. Ale u nas je to pravo jiny nez ve zbytku EU, viz ze u nas se ty Samsungy prodavat muzou, a jinde ne..

    Zpatky k pointe, co se tyce samotnejch fotek na apple webu, je to apsany v jejich presscentru. Sam sem to zkoumal kdyz se ho chtel nekde pouzit. Tvoje vlastni fotka apple zarizeni, ma vlastne taky problem, pokud z ni jde poznat (tzn je videt ochranny logo a jedinecnej design). Problem je hlavne ve chvili, kdy to davas do souvislosti s necim, jako je doplnkove vybaveni.. Kdybys to mel pouzity v soutezi o Iphone, tak to nebude takovej problem, jako pri prodeji neoriginalniho necertifikovanyho obalu.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    VFISA: Myslis Angry bots?, pokud me nic moc par modelu, dohlednost nic. Zkouseli jsme na to prat aspon ten tropical island marne, ale vzhledem k tomu co to ukazovalo s jednodusim terenem, tak by to asi byla pekna sekanice.
    KOM
    KOM --- ---
    Resil jste nekdo licenci fotky iPhonu? Ted jsem se zdesenim dozvedel, ze je to dost osemetny tema a nikdo poradne nevi, jestli se to smi nebo nesmi pouzivat pro komercni ucely. Tedy mit jakoukoliv fotku/ilustraci iphonu a neco prodavat... Vite o tom neco nekdo vic?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam