• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    Let's send Apple to bottomless perdition, there to dwell.

    Vše o tomto ďábelském stroji. Objective-c, c++/c, Arm asm, NEON asm.
    Cocoa, OpenGL ES & Apple Extensions.

    "Veselé" historky z natáčení, aneb
    jak se to dá ještě udělat, aby nám to apple nezakázal.
    Privátní api a funkce, které bysme z něho chtěli.

    Grafici vítaní.

    Prosím lidi, co založili firmu, nebo se živí jako freelancer ať se podělí o své zkušenosti s ostatními.


    Aplikace v Appstore od lidí z nyxu:

    První vlaštovka:

    ALIJEN: aplikace Výplata -- http://itunes.apple.com/cz/app/id353881293?mt=8

    Posílejte odkazy na appstore do pošty nebo sem. Díky
    rozbalit záhlaví
    TIGU
    TIGU --- ---
    FLYBOJ: Online služba na to není. Virtualizovat si to můžeš, ale budeš muset řešit hackintosh, což nikomu nezávidím. Auditko tu k tomu je. Vyměnit grafiku by teoreticky mělo jít i přímo na PC. Záleží ovšem jak je ta hra napsaná. Pokud ti někdo pošle app, tak se to bude chovat jako složka, kterou můžeš normálně utevřít a pravděpodobně i editovat. Jen bude asi třeba dát pozor na zakončení řádků, kódování, etc.

    A raději nebudu řešit proč, co a jak. Potkal jsem podobný přístup v několika CZ firmách, tak už se tomu ani moc nedivím. Viz brandování FireFoxu dekompilováním EXE.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    TIGU: Evidentne jsi porozumnel dotazu. Capslock opravdu neni nutny, nechci "flejmovat".


    Abych tedy napsal presne to, co bych potreboval. Mam hru(build) pro iphone/ipad - ta je jiz na appstore, chtel bych ji ale 1:1 vymenit grafiku a podivat se, jestli ve hre neni nejaky graficky neduh. Pokud se Vas muzu zeptat, znate nejake reseni, at jiz cloud nebo offline, ktere by mi umoznilo se na PC na tu hru podivat? Ano, je pro mne jednodussi si na jeden tyden poridit Mac virtualne, nez ho kupovat.
    Idealni by bylo nejake online reseni = uploadnu hru a v browseru se mi virtualne pusti. Neni pro mne problem zaplatit kratkodobou licenci na cokoliv, nepotrebuju ani vykon - vim, ze ta hra jiz bezi ok, ale hw Mac jako takovy bych nadale nevyuzil.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    TIGU: souhlas - delat to jakkoli jinak nez na macu je vetsinou extremne pracnejsi a nevede to k cili. Kouipit maca mini z II. ruky je spravna cesta!
    TIGU
    TIGU --- ---
    "developuje"? My nerozumí řeč tvoji kmenu.

    Jinak Mac OS X příliš ochotně na virtuálech neběží. Rozhodně tím porušíš licenční smlouvu (odstavec o Apple labeled HW). Existují možnosti jak VYVÍJET na iPad a iPhone i jinak než přes Mac OS X, ale většinou ty výsledky nejsou ideální.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Mam dotaz: developuje tu nekdo na PC pres vmware pripadne jinak? Mate zkusenosti?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    PETUL_KA: Spis uzivatele, ja vas recyklaci tolik nefandim.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    omlouvam se za offtopic, ale hadam, ze tento link doceni prave developeri :)
    App Store - Fish Fillets Next Generation
    http://itunes.apple.com/cz/app/id475427132?ls=1&mt=8
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    TIGU
    TIGU --- ---
    RUTHAN: Nebo web app s vyuzitim jQTouch
    PHATE
    PHATE --- ---
    RUTHAN: www.appcelerator.com viz diskuse nize
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Zatim, jsem resil jen hry, ale pokud byste delali nejakou jednoduchou aplikaci trocha formularu, textu, grafiky a odesilani dat na server a zpatky, ktera by mela jed na iOS, Adroidu a Widlich, v cem byste to delali.

    Zvlast nebo pres nejaky multiplatformovy middleware, ala Unity pro hry?
    PHATE
    PHATE --- ---
    ROTTWEILER: jen podotykam, ze je ted aplikace jeste trosku jinde. v appstore je tusim verze 2.1, jen web se neaktualizoval, protoze se to cele bude rebrandovat na noveho majitele atlantiku.
    PHATE
    PHATE --- ---
    ROTTWEILER: imho vse zalezi na tom jak to udelas. i nativni aplikace muze byt totalne zprasena. mame mezi lidmi dve opravdu velke datacentricke aplikace a nejsou s nimi problemy. web jedne je tu http://iphone.atlantik.cz/, abys vedel, o cem mluvim.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PHATE: Ano, na základní aplikace to ujde, ale díru s tím člověk neudělá. Wunderlist pro iPad je hrozný a trpím při jeho používání. Wunderlist pro Android byl taky hrůza dokud ho nepředělali do nativní aplikace. Osobně bych Titanium nikomu nedoporučil.

    Plynule běhá a paměť nebobtná, ale to UX...
    PHATE
    PHATE --- ---
    ROTTWEILER: dovolil bych si nesouhlasit - tedy alespon v pripade iOS (s androidem nemam prilis zkusenosti, abych mohl soudit). je treba dodrzovat par drobnosti, ktere jsou vice nez zasadni a pak vse beha dobre (plynule), chova se to jak ma, nebobtna pamet (otestovano v xcodim profileru). samozrejme vysledny produkt nedosahuje kvalit nativni aplikace, ale je velmi srovnatelny. samozrejme titanium neni (a ani nemuze) byt vhodne pro vsechny typy aplikaci, nicmene na data centricke projekty je idealni.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PHATE: Spíš jsem chtěl říct, že vytvořena aplikace v tom není nikterak dobré kvality.
    REEFER
    REEFER --- ---
    to me ale celkem tesi slyset.
    PHATE
    PHATE --- ---
    REEFER: ne je to o tom, ze dostali milion a pak 1.2 milionu dolaru investice a uz nemusi setrit naklady a svazovat si ruce titaniem. neber me spatne, myslim si, ze titanium je mezi podobnymi resenimi daleko nejlepsi, ale kvalitativne dosahne tak na 80% nativni aplikace. jeho hlavni silou je opravdu jednoduchy a velmi efektivni vyvoj.
    REEFER
    REEFER --- ---
    a je to v rozporu s titaniem?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    REEFER: Wunderlist už předělává všechny své aplikace do nativních.
    REEFER
    REEFER --- ---
    vcera jsem resil, ze mam tema zadany na klasicky "formularovou" aplikacku na iOS.. jsem flashar a jasne ze my prvni asociace vedou k flexu, ale ono to proste nema ten feel... nedava to pocitit tu plynulou lehkost iOS aplikace... koukal jsem na PhoneGap, ale trpi podle mne tim samym - jejich featured aplikace proste je UIWebView pouzdro a neni to smuus.. nakonec to asi budu delat v Titanium+ ale stve me to - Adobe me stale presvedcuje, ze je vhodny, ale proste neni.

    do toho mi kluci jako MATHEW_ER a PHATE z flash klubu tvrdi, ze na multiplatformnost muzu zapomenout, ze je to jenom takovej marketingovej trik... mate s appceleratorem zkusenosti? pro mne je krasny ekzamplik Wunderlist - tam se zda, ze vse jede, jak ma a moje aplikace bude taky vicemene naskinovanej formularovnik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam