• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Zdravím pánové. S kamarádem jsme se domluvili, že začneme kódovat iOS. Oba zvládáme na slušné úrovni céčko. Já budu dělat grafiku, kolega programovat. Mohli byste mě prosím někam nasměrovat? xCode mám, dev účet ne. Dá se ta grafika dělat v PS? Formát je PNG? Je nutnost dev účet?

    Budu radši, když mě odkážete na nějaký lepší stránky (klidně v AJ), protože chápu, že jsem se právě zeptal na něco, co by se dalo rozepsat do diplomky.

    Díky. :)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    MATESISKO: Dik, uz se stalo, ale nelibilo se mi, ze ten Xcode chce i vyssi verzi OS, obejit to jde, ale je to natolik otravny, ze se to casove nevyplati pokud deployujes casteji.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    RUTHAN: Tahle hlaska se opravdu zobrazuje, kdyz mas neaktualni verzi XCode. Jestli to jde nejak osrat, netusim. Spis bych updatoval
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Netusite, nekdo jestli umi Xcode 4.5.2 deployovat na iOS 7.1 zarizeni ? Dev profily jsou podle me ok, ale zarizeni porad neni dostupny jako target pro deploy, je tam je zluta ikona a jedina hlaska co tam je, je tahle:
    "Xcode cannot find the software image to install this version"

    Je tam sice moznost stahnout iOS 7 SDK, kterz ten mam v Software images, ale nic se zda se nezmenilo.

    Muzu Xcode upgradovat, ale problem je, ze jestli je nutna 5, tak potrebuju upgradovat i OS na Liona coz je voprus.
    QUITE
    QUITE --- ---
    Pro vývoj neotřelé hry hledáme do týmu nezávislého iOS developera.
    Pokud ovládáte Cocoa a vás baví projekty typu Honim si triko, či Badatelé, čeká vás úspěch, sláva a chlebíčky.
    Další informace na mira@honimsitriko.cz.
    PS: AppParade vyhrajem. ;)
    AILAS
    AILAS --- ---
    MRTVY_KENNY: I člověk který ví která bije se pořád učí.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MATHEW_ER: ten termin je jen pro ios a je tam >50.

    ale pokud to chce nekdo vzit a zkusit vysvetlit zadavateli, ze je to malo a/nebo moc brzo, tak muze, ja v tom osobne nijak nefiguruju, jen jsem se do toho navezl prislibem pred casem a prijde mi fer se nejmin pokusit nekoho sehnat, kdyz takhle vycouvam.

    AILAS: tak to nemyslim, tam jsou dulezite ty terminy a na nejake tapani nebude cas, takze citim, ze by to mel delat clovek, ktery uz vi, ktera bije.. byt na to cas, tak se do toho zakousnu.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MRTVY_KENNY: Hele já dělám mezi jinými jeden projekt už 3 roky. Pořád se to kontinuálně vyvíjí. A musím říct na tom se člověk asi nejvíc naučí. Už jsem to 2x přepisoval. Teda podruhé kvůli iOS 7 což mne celkem naštvalo, protože je tam pár hacků - je to in house a na AppStore to nepůjde.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    MRTVY_KENNY: no ja nevim, grafika, backend a dva frontendy za 50k jeste s timhle terminem, to bych sel radsi rovnat zbozi do regalu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    AILAS: no, ja to prislibil nejak pred pul rokem a myslel si, ze se to na tom projektu naucim, pac casu bude dost, ale teprv ted se to rozhybalo a v takovem casovem horizontu si s tim netroufam experimentovat, abych zjistil tyden pred deadlinem, ze mi to v appstoru rejectnou, nebo se v prubehu dostanu do nejake slepe ulicky.. navic na to budou zrejme navazovat nejake dalsi poptavky rozsireni a do budoucna to muze byt velmi zajimava zakazka, ovsem nesmi to nekdo zbastlit tak, ze to pak bude muset cele prepisovat (coz by se s myma zkusenostma mohlo klidne stat).

    navic jak rikam, se mi tu casove svezly dalsi dva vetsi projekty, ktere uz mely byt hotove loni a patlam je jeste dnes s ne uplne jasnym koncem.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MRTVY_KENNY: Škoda kdybych neměl vedle práce taky další 2 tak bych to vzal. Opožděné jsou klasika. Něco napíšeš, pak týden čekáš a pak se to změní :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    mel jsem to programovat, jenze se vymackli se zadanim na me moznosti ponekud pozde (delam to po vecerech a paralelne mi dobihaji jine taky opozdene projekty), takze shanim nahradu kterou presmeruju na zadavatele..
    [ OFFERING WORKNABÍZÍM PRÁCI: IOS/Android developer pro appku ]
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ALIJEN: jo a testery na brigadu :)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ALIJEN: A proč rovnou neděláte všechno sami?
    ALIJEN
    ALIJEN --- ---
    ROTTWEILER: Jj core veci si drzime doma.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ALIJEN: Jak vy to tam vůbec máte? Spoustu aplikací vám dělá Inmite a přesto máte svoje vývojové oddělení?
    ALIJEN
    ALIJEN --- ---
    To jsem zapomnel napsat no. Praha.
    TIGU
    TIGU --- ---
    ALIJEN: Do Prahy, což? V Brně nic nemáte?
    ALIJEN
    ALIJEN --- ---
    Hledame Senior iOS developery do Seznam.cz mobilniho tymu. Neni tady nekdo kdo by mel zajem?
    OUPA
    OUPA --- ---
    Ono taky asi neni tak uplne podstatne, odkud presne prijde platba od Apple. Ona totiz smlouva je postavena tak, ze tvymi zakazniky jsou skutecne az ti koncovi odberatele, ne Apple samotny, ktery je pouze meziclankem, ktery vybere prachy a vezme si svuj podil, neresi vsak zadne mistni dane (vyjma USA). Pokud tedy ma subjekt odvadet DPH, tak pouze z te casti prodeju, ktere se uskutecnenily na uzemi EU - v reportech z iTC to lze dobre dohledat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam