ROTTWEILER: Já se s tebou nehádám - to je jak se školením. Máš dvoudení školení pro jednu osobu a dáš za to 6-15 klacků - je to jednorázový a když u toho usneš, máš smolíka. Někteří školitelé ještě poskytují x týdnů podporu. Já měl za poslední 2 týdný 2 takováto in-house školení (placeno firmou). Když to porovnám s tímto videokurzem, cena za hodinu videokurzu vychází mnomem míň (a kvalitou jedno z těch dvou školení dokonce výrazně přesahuje). Ano, je to video, které už jen "streamují" zákazníkům a poskutují podporu, a zodpovídají dotazy. Nicméně je to velic kvalitně udělaný materiál, který prochází opravdu vše, co je potřeba pro to, abys z nuly začal psát použitelné aplikace s minimem počátečního odpadu. Video i in-house školení samozřejmě lze nahradit knihou. Ta lze nahradit dokomentací, nebo jiným zdrojem - třeba internetovými tutoritály na Youtube, nebo na webu (často zdarma). Jenže i tam je často problém s kvalitou. Neříkám, že by si každý měl to video projít - tvrdím, že jsem riskl jeho nákup s výraznou slevou v bundlu před nějakám časem a že se mi líbí tak, že nemám problém ho doporučit absolutním začátečníkům - jsou tam pěkně vysvětleny návyky, postupy a hlavně vysvětleno proč a jak. Je to up-to-date - iOS 7, ARC, etc ... prostě momentálně ideání zdroj.
Tohle nelze generalizovat - mám ještě jedno video které jsem dostal "zdarma" k jednomu balíčku a které se také věnuje iOS 7 a ačkoliv dovede lidi rychle ke kýženému výsledku (jednoduchá app na stroru), neučí žádné návyky, nevysvětluje proč a co dělá a výsledná app, kterou "hází na store" bych já osobně hodil tak možná do koše - ideálně dlouhým klackem ...
Sečteno a podtrženo - pokud Spaulding shlédne tento kurz, udělá si všechna cvičení (která nejsou těžká), dostane se velice rychle na obstojnou úroveň, kterou pak může velice dobře rozšiřovat přes applí dev videa, dokumentaci a google. Pokud má základy C, pak s tím nebude mít nejmenší problém.