• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAPiPod, iPhone, iPad Development
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    MADBANANA: Nemam s tim osobni zkusenost ale podle dokumentace by to melo byt trivialni:
    Transferring and Deleting Apps
    https://developer.apple.com/...ceptual/iTunesConnect_Guide/Chapters/TransferringAndDeletingApps.html
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Ahoj, potřebuji převést ajfoní appku na AppStore z jednoho Apple ID na druhé. Důvod je, že appka byla vedena pod firmou, která appku vyvíjela, ale teď klient chce mít appku pod svým účtem, ale nepřijít o linky na aplikaci, uživatele atd. Po rychlém gůglení jsem nabyl dojmu, že na to má Apple přímo nějaký proces, ale pokud jste to už někdo dělal, byl bych rád za report, jak to funguje :) Díky
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Tohle je dotaz spis sem: [ iPod + iTunes ]
    Jsi v programatorske diskuzi :)
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    Ahoj, prosím o radu: dcera má ipod nano 7.generaci a chce nějak vyřešit reproduktory. U BT se bojí toho, že se rychle vybije baterie u ipodu. Existuje nějaké řešení externích repro, které by ideálně i dobíjely ipod? Nebo je cesta přes dock-in? Je vůbec nějaký?
    Díky předem
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    LWEEK: No ja netvrdim, ze v Apple pracuji blbci, jen bych si troufl tvrdit, ze IB nepouzivaji :)

    Je to hrozne pomale, kdyz v tom pisu layout na iPad, tak se mi nevleze na celou obrazovku, a nekolikrat jsme se nemohli z konfliktu vymotat, nebo to naopak bez problemu proslo ale layout byl kompletne jiny. Tohle se u kodu nemuze stat.

    A stejne tak, jako se da prasit kod, da se i prasit Storyboard
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MATESISKO: No to já zas mám stejný pocit z UI napsaný v kodu. Totiž zkus si přijít k nějakému cizímu projektu který je napsaný čistě v kodu. A nedejbože ten člověk nepoužívá autolayout, takže si všechno počítá sám. To sem zažil a je to víc než peklo. Je to na to vzít, zahodit a napsat znovu. Dnešní Storyboardy se dají v pohodě verzovat. Dokonce občas když chci nějaký objekt změnit a nechci kvůli tomu přepisovat constrainty, tak si šáhnu do XMLka, upravím co potřebuju a Storyboard znovu natáhnu. Nemyslete si, že je Apple až tak blbý, že by si myslel, že na jedné apce pracuje jen jeden člověk.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Minuly tyden jsem objevil ameriku (priznacne je, ze vyroci objeveni pripada na 12.10.) a zacal pouzivat fastlane.tools. Kdo neznate, vrele doporucuju a urcite bych to hodil na nastenku https://fastlane.tools
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Prisel jsem do projektu, ktery byl naklikany v jednom IB souboru. Museli jsme ho nejdrive rozdelit na nekolik mensich a ted to prepisujeme postupne do kodu. Clovek na IB potrebuje Mac Pro a dalsiho zamestnance, ktery bude resit jenom konflikty :D
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak Xcode a IB jsou v pohodě. Když si na to člověk zvykne, tak se tomu sem tam chyba dá odpustit. Ale těžko se odpouští když nefunguje správně autolayout v iOS. To je potom boj a je potom na investorovi jak moc je trpělivý a jaký ma budget. Celkově to ale potom vrhá špatné světlo na programátora, který za to ale nemůže.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MATESISKO: Mne se chce brečet i bez appcode. :-)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Kdyz to srovnam s AppCode, chce se mi az brecet :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    On někdo používá IB? :-)
    TIGU
    TIGU --- ---
    LWEEK: Já zažil XCode v hodně nízkých verzích - ještě byl oddělený Interface designer. Občas to nešlo zkompilovat, restart XCode pomohl. Když jsi chtěl něco v Interface změnit a nechat si vygenerovat outlety, etc, tak to byl oser. Pak to sjednotili a jako supr - spousta chyb zmizela, ale spousta z nich vznikla. Strašně to leakovalo a dost to i padalo. Zhruba stejně jako Aperture - jen to nezpůsobovalo Kernel panic :P ano, je tam hafo chyb a hafo nedodělků - většina z nich zavedena refaktoringem, nebo tím, že na to nemají kapacity, ale opravdu to teď není nejhorší.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    TIGU: Chápu tvůj optimismus, ale nemáš pravdu. Aktuálně je tam chyb mnohem víc a jsou mnohem fundamentálnější. Hodně jich bylo zavlečeno s iOS 7. Chyby jsou například v autolayoutu, ale i v komponentách jako je třeba date picker. A druhá věc je, že se Apple nesnaží usnadnit práci, takže iOS do dnes nemá třeba autoparser z JSONu do datamodelu. Já vím, že na to existuje hromada komponent od třetích stran, ale třeba Android to má defaultně v sobě a hrozně moc to pomáhá streamlinovat komunikaci mezi API a apkama. Takže kdyby se Apple ráčil místo kravin implementovat základní funkcionalitu, bylo by to docela fajn (jenže to nevydělává peníze, na tom se reklama postavit nedá).
    TIGU
    TIGU --- ---
    LWEEK: Ty chby tam byly vždy - jen byla menší uživatelská základna a lidi se v tom míň rýpali. Každopádně stále lepší než konkurence ...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    DREEK: Ono to občas nefunguje. Restart Xcode pomůže. Popravdě v poslední době narážím v iOS a Xcode na takové množství chyb, že mám skoro chuť se na to vysrat a jít péct rohlíky. Apple by měl konečně vyčlenit nějakou workforce na opravu těhle problémů. Probůh je to nejbohatší firma na světě co se tváří jako největší luxus, tak by mohli konečně začít uklízet ty hovna co se jim válí po chodbách.
    DREEK
    DREEK --- ---
    Ahoj, mam mensi problem v Xcode 7.
    Do hlavniho view vlozim button a pretazenim buttonu do ViewControlleru vytvorim radek @IBOutlet weak var Button: UIButton!.
    Nalevo od cisla radku se zobrazuje maly puntik. V drivejsich verzi mi fungovalo, ze po najeti/kliknuti na ten maly puntik se oznacil prirazeny objekt ve view, v mem pripade by to mel byt ten button.
    Zda se, ze v Xcode 7 to nefunguje nebo to mam nekde vypnute. :(
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak se mi povedlo částečně vyřešit ten problém. Udělal sem to v podstatě jak navrhnul MATESISKO. Tedy celé sem to zabalil do view ve kterém to pozicuju. Ale mám ještě jiný problém ... právě s multitaskingem na iOS 9. Jde o to, že na iphonu zobrazuju ten detail jako PUSH obrazovku a na iPADU mám vlastní modal. Jenže bych potřeboval aby to byl adaptabilní. Aby v případě, že si uživatel apku zobrazí ve splitu se zobrazila stejně jako na iPhonu v navigation stacku. Apple do adaptability vložil hodně, ale zatím to vypadá že s tímhle případem nepočítali. Tak nevím jestli si napsat vlastní Seque který bude skrývat nebo zobrazovat navigační lištu a nějak zajistí to aby se newipeoutla předchozí obrazovka (aka černá vdova). Už mě z toho trochu teče mozek ven ušima. :)
    FTN
    FTN --- ---
    MATESISKO: Dobrý. Tak pomohl tvrdej restart. :)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    FTN: Nevim o tom, ze by to slo vypnout. Na iOS 9.0.1 s tim nemam problem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam