• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NEVIEM: ty ovocity kveiky vypadaji super, to si musim zapamatovat na pristi leto :-)
    Jeste shanim neco neutralniho, jako je ta Lutra
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    CERMI_FOX: skus pozriet aj kveik yeastery, ti maju 4 strainy vratane voss. 5 g na 25 litrov. A su super. Kupit sa daju na svojepivo.sk alebo pivozdomu.sk. A kwd kvasis pri 36 tak mas prekvasene za den, dva. Nediv sa 🙂
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NEVIEM: voss, jine jsem v cesku nenasel. Chtel bych nekde sehnat Lutra nebo Hornindal, ale z ciziny to vyjde draho, navic Hornindal se dela jen tekuty :(

Teplotu mam na 36
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    CERMI_FOX: ake kveik? aka teplota? ja mam kveiky od kveik yeastery pri 30 - 40 c do 3 - 4 dni aj s coldcrashom ready to drink
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    poprvý jsem zakvasil Kveik kvasnicema (vím, trochu pozdě, doufal jsem, že teplo ještě týden vydrží) a začly bublat asi za hodinu. A zrychlujou. To je normální takováhle rychlost? :-)

Hustotu bohužel nevím, ispindel jako vždy funguje skvěle na stole a ve vodě, ale po ponoření do mladiny se záhadně vždycky rozbije akcelerometr
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    v zaplave diy varicu me bavi tahle dvojka /prevazne kuliva medovinam /
    tak treba to nekoho taky oslovi...
    Beer, The Universe and Everything - But with Beer - Let's Talk
    https://www.youtube.com/watch?v=nQJGSP1EfOg
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Semena v tom nebyly
    BLANA
    BLANA --- ---
    X_RATED_IDIOT: Hm. Tak ja predpokladam, ze v tom divokym chmelu jsou ted uz semena, ne?
    to ze se tu samci slechtenyho chmele nesmi pěstovat (maj matersky kytky a sadej se rizky).. Neznamena, ze ten divoky samce nema? Jak by se to jinak mnozilo?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    aposled sem skubal divokej chmel meziradotinem a cernosicema
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: díky za zprávu. Tenhle vypadá docela pěkně, už jsem měl i horší kousky a nakonec to bylo dobrý :) Trochu blbý je, že je to takhle hned u silnice
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Tak něco tam je, akorát je to u silnice a buď ještě neni zralej, nebo je naprd. Když jsem rozdrbal hlávku, nebyl tam skoro žádnej pyl a nic moc z toho nevonělo

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Mužeš si udělat výlet do voděradskejch bučin
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: dík, pokusím se
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Je to na kraji vyžlovky, kouknu se ti, jestli to ale má vůbec cenu
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: oukej, udělaj si o víkend výlet do kostelce nčl a načesej si, plot tam neni :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: jenom trochu, už něco mám, jen jsem si říkal, že ještě načešu. Pokud ten sad není bez rizika volně přístupný, že bych si to načesal až půjdu zrovna kolem, tak to neřeš - podmínkou receptu je, že se divoký chmel češe na výletech a nechci prudit kvůli pár hlávkám :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: tak mi teď otec povidal, jestli prej nepotřebuju chmel, že nám roste v sadu :)) kouknu se tam, ale nejdřív v pátek. Šišky prej má, ale nevim, kolik ho tam je. Kolik ho potřebuješ? Kýbl? A nevim, jestli poznám, jestli už se dá otrhat
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DUDEL: pokud něco, tak jim mohly dát zabrat ty jarní mrazíky. Jinak bych neřekl, že letos bylo nějak extrémně teplo ve srovnání s předchozími roky
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DUDEL: na šlechtěnej asi ne, nebo to aspoň u loun minulej tejden nevypadalo, u holledau taky dobrý :) ale nevim, jak to maj se zalejvánim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam