• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THEO_PHILVaříme PIVO aneb jak se ušetřit gambáče
    Rady a návody jak uvařit pivo v amatérských podmínkách...
    rozbalit záhlaví
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HELIUM: no jo, prostě moc rozpálený hrnec.
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    CYBERWOLF: jsem zmatenej, vysoka teplota chmelovaru? pripeklo se to az tam
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HELIUM: mě to zní jako moc vysoká teplota, ale se spešl hrnci nemám zkušenost.
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    panove, poprvejsem varil v AIO hrnci (brewster dominator) a mam v tom asi nejakou chybku ...
    na dne se mi pri vareni usadil jemnej kal, a prekvalive se pri chmelovaru pripekl. takze misto svetlounky desitky mam karamelovou. Jako je to dobry, ale cil to nebyl.
    Otazka je, co delam spatne. pri vareni v hrnci se mi to nikdy nestalo.

napadaj metyhle moznosti:
    nemichat dilo pri vareni, aby se vic curbesu pochytalo do mlata ( jenze jsem to michal kvuli tomu, ze se mi to utemovalo, a mlato nepropoustelo mladinu dospod hrnce )
    nebo pred chmelovarem to proste slejt, a vycistit.ale to uz je skoro na urovni pracnosti hrnce a dvoukyblovyho filtru, a byl bych zpatky kde jsembyl predtim.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Ta lednice holt neni nafukovací
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: mě baví to experimentování a takhle můžu experimentovat častěji
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: musim říct, že máš můj obdiv, vařit 8-10 litrů várky, to bych se na to vybodl :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DUDEL: máš pravdu. Já si vedu jenom množství mladiny, do kterého se snažím trefit (dává mi to lepší výsledky, než plánovat množství vody), respektive kolik mi vyšlo, ale tenhle údaj jsem v těch receptech zapomněl uvést. Takže doplním, díky za upozornění
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    CYBERWOLF: akoze super pekne rozpisane recepty ale trosku si zabudol na dost podstatnu surovinu a to je voda :)))
    lebo mnozstvo sladu a chmelu mi moc nepomoze ked neviem kolko vody treba :-D
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    Mate niekto doma BrewZillu?
    potreboval by som konzultaciu od niekoho kto ma skusenosti... :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Konečně jsem se dostal k tomu dát nějaké recepty na web. Ještě to budu trochu česat a receptů je tam teprve pár, ale časem budou přibývat další. Berte a vychutnávejte:
    Domácí pivo
    https://onge.cz/Digit%C3%A1ln%C3%AD_zahrada/Dom%C3%A1c%C3%AD_pivo/
    UZEL
    UZEL --- ---
    byl jsem v pivovaru muflon, a příjemně si pokecal se sladkem, říkal, že shani řidiče/obchoďáka, kdyby to někoho zajímalo....víc infa nemam
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BLANA: hm mám poslední troje, tak to je bída, to je na várku a půl a další už za plný. 04 nemusim, moje pivo prokvašujou míň, než 05. 05 mi končej na 1009, 04 na 1015. A i ty estery mám radši z 05. Ale to mám vyzkoušený jen z jedný půlený várky :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BLANA: ty co mám v lednici to tak maj taky
    BLANA
    BLANA --- ---
    X_RATED_IDIOT: to je super! Ty 04 mam dost ráda.. A tim, ze jsem si overila, ze i po rocni expiraci jedou.. Jdu nakupovat! Skoda tech 05 :D
    BLANA
    BLANA --- ---
    CYBERWOLF: bylo to tak, jaks psal prvně.. 18-25°C
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    X_RATED_IDIOT: tak jako pořád jsou to stejný kvasinky (stejný kmen), jejich vlastnosti by se takovýmhle způsobem měnit neměly
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: to nemusí bejt aktuální, kouknu večer do lednice
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    A taky tam maj obrázek těch kvasinek s rozsahem teplot jaký si pamatuju:
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CYBERWOLF: já nakupuju hlavně tam a tohle je na úvodní stránce :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam