• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ANNA: Náhodička... Zrovna dneska cestou do práce jsem tak přemejšlela, nakolik je ten kterej vrcholnej politik skutečně taková kreatura, a nakolik je to jeho mediální obraz.
    ANNA
    ANNA --- ---
    tyjo, tohle mě docela zaráží... přijde mi, že se asi daří psát agitky pod rouškou článků a lidi si toho ani moc nevšimnou.

"Vystěhování by mi možná vadilo, záleželo by ale na nabídce těžařů. Když bych si mohl vybudovat existenci někde jinde a možná v lepším..." zní trochu jinak než "Za dobrou cenu od těžařů bych se vystěhoval".

zaráží mě, že reagujete na Paroubka, ale nepozastavíte se nad tzv. pravicovými názory, které místo referenda chtějí, aby si celou záležitost rozhodly soukromé firmy.
    myslím, že lidi se lehce nechají ovlivnit a podle toho pak výsledek referenda může vypadat, ale furt je to alespoň kulhavá varianta, kterak se podílet na rozhodování o půdě pod vlastním zadkem.
    pravice argumentuje dokola potřebou konkurence na trhu, myslím, že už jsme měli možnost si udělat obrázek, co že je to ta konkurence. několik globálních molochů, kteří v ČR mají akorát jednu z mnoha poboček a podle toho se taky snaží, si rozdělí poměrně vyrovnaně svá korýtka, rozdíly mezi nimi budou minimální. o spokojenost zákazníků jistě nepůjde v první řadě, imho nakonec skoro jediný, kdo má se zákazníky co do činění, jsou prodavači, dealeři a telefonisti veigelové, jejichž reálná moc něco měnit je takřka nulová.
    ale pak je debil Paroubek, protože se prostě PR umně daří žonglovat s pojmy a míněním zmatených, blbých lidí.
    obviňovat z populismu jen jednoho politika/jednu stranu je směšné. je to jedna z mála věcí, co imho patří k současné politice jako hlavní bod toho, co politici "pro lid" dělají.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ale nejde jen o toho Pablba... jde o principy a o vesnici a o politiku devastace zeme, lidí, dědictví lidí, přírody.... to je megamulti otázka...

léta se ví, že by se mělo"pracovat ne na zvyšování spotřeby a těžby energií, ale o vyvíjení technologií, které by ji šetřily.... a nějak to jakože nejde, nekde to vázne....
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: :-))))
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: paroubek sbírá body:-) dobře mu tak.
    Já tuhle koukal na billboard, kde říká, že zruší ranní kocovinu. Docela mě zamrazilo, kryž jsem si uvědomil, že svoji asi ne...
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    iDnes má novou rubriku...možná stojí za to o tom vědět.....

http://zpravy.idnes.cz/ocima-ctenaru.asp?idc=100421144
    LALINA
    LALINA --- ---
    včera pri té bohoslužbě se prosilo... za čistý vzduch, vodu, za moře... a v tý chvíli jsem si vzpomněla na ten igelit v mořích a už jsem to nevydržela a slzy jako hráchy...celý to pro mě bylo dost těžký... najednou jsem si natvrdo a neúprosně uvedomila, že i já jsem součástí systému, kterej tohle dopustil, že i můj životní styl se na tom podílí... ta tíha "hříchu".. to bylo strašný...a ten pocit bezmoci, protože nedokážu z toho odejít.... a tak mi jen zbejvá dělat aspon neco, co dokážu a říkat: Bože, odpusť mi.....
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: nechci tam klikat, mohl bys prosím dát sem celý? nebo mě do pšty?
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: k tomu více sopek- repast [ SKAFF @ Vedeli jste, ze...? ] :-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: Až bude po volbách a paní ministryně (snad) nebude veřejnou činitelkou, mohl by si ji někdo najít a uplatnit kyrgyzskou metodu.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SCHWEPZ: Díky, pohled ornitologa velmi uvítám!

Sorry za částečné odbočení od tématu, ale: Když se shodli na Fischerovi jako "úřednickém" premiérovi, bylo vidět, jak si mnou ruce, že tam nastrčili statistika, kterej je více méně poslechne ve všem. Už tehdy jsem říkala, že je všechny přečurá. Došlo na moje slova, protože F. se nikomu nezodpovídá, nejsa zvolen, takže teď může dělat průlomový kroky - což je neviditelnější právě v energetický koncepci. Právě tam přes spoustu věcí od první půlky 90. let nejel vlak, ať vládla pravice nebo levice. Těžební limity, ČEZ atd. Ale nechci to tu rozmazávat, jenom ta Bízková a její kousky že do toho pěkně zapadají.

HOBORG: Ano, velmi podobná zkušenost. Navíc matka pracuje v domě, jehož zahrada sousedí s Petřínem, krmí celou zimu a velmi si lebedí, co všechno tam vídá za ptactvo ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: doufám, že Dusík si ted rve vlasy
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    me to s ptakama v Praze prijde dobry. rad je pozoruju na balkone a v zime prikrmujem tak mam trosku prehled o nasem okoli :) vrabcaky jsem zatim nevidel, ale sykorek je hodne - hlavne konadry ale i modrinky, kosaci, samozrejme holubi ale neni jich nastesti tolik, muj oblibenej zvonek zeleny, a pak jeden vetsi svetlejsi ptak kteryho se mi jeste nepodarilo identifikovat, ale vypada trosku jako sojka.
    navic mi pod balkonem behaj v noci jezci :) celkove mi to pripada ze se to ve mestech lepsi, treba se dockame i nejakyho navratu hejn vrabcu :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    IDENTITY: pár příspěvků dole máš odkaz pro stažení mp3, Cílek jako vždy podnětný a zajímavý. Na ty vrabce a další se zeptám známého ornitologa, nechci střílet od boku, páč pokud to člověk nepozoruje systematicky a na více místech města, tak ta výpověď je slabá.

Rozprášení klimatické sekce Ministerstva životního prostředí – reakce ekologických organizací:

Vojtěch Kotecký z Hnutí DUHA řekl:
    „Česká energetika je přisátá na uhelné doly, ropovody a plynovody. Ministerstvo životního prostředí bylo jedinou součástí celé vlády, kdo s tím něco dělal a oponoval plánům ČEZ. Rozprášit příslušnou sekci ministerstva kvůli sporu o jedinou uhelnou elektrárnu je mírně řečeno nerozumné.“

Jan Rovenský z Greenpeace dodal:
    "Není žádným tajemstvím, že náměstek Kuták a jeho sekce byli na ministerstvu hlavními kritiky záměru použít v Prunéřově zastaralou a neúčinnou technologii. Bízková použila nejsnadnější a zároveň nejméně důstojný způsob, jak se vypořádat s nesouhlasem, totiž umlčet jeho nositele. Dalším stylovým krokem paní ministryně by mohly být třeba prověrky loajality zaměstnanců ministerstva k ČEZu."

Jan Šrytr z Ekologického právního servisu uvedl:
    „Lze jen těžko uvěřit tomu, že ministryně Bízková takto otevřeně potvrdila spekulace o své náklonnosti ke svému bývalému zaměstnavateli. Kdo jiný může ze zrušení sekce ochrany klimatu a ovzduší na MŽP profitovat, než ČEZ? Dnešní krok ministryně je tak další z řady zcela nestandardních zásahů do procesu projednávání Prunéřova, jehož očekávaný výsledek bude možno jen těžko považovat za zákonný.Po dnešku se zdá být potvrzené, že ČEZ ve své snaze o odstranění kritiků svých plánů uspěl a další z ministerstev se ocitlo plně v jeho rukou.“
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SCHWEPZ: Ad vrabci: ano, jsem z Prahy, dokonce bydlím v širším centru, dalo by se říct. Ostatně dle mých informací (opět laických, nemohu předložit důkaz) byl drastický úbytek vrabců způsoben drastickým přemnožením holubů. Nadbytek holubů se začal aspoň částečně řešit (poštolky ve městech apod.), díky čemuž to vrabci úplně nezabalili a snaží se dál.

A Cílka jsem včera zaspala :-( Takže rádio na přání...
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    LALINA: Strašná dvojka. Hlupec a blbka, oba dva k tomu s ambicemi. Copak asi vznikne z toho jejich dítěte? To by se mělo sledovat.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tady někde jsou, kdopak je objeví? ;-)
    http://lalina4.rajce.idnes.cz/2010_04_20_cilek/
    LALINA
    LALINA --- ---
    jedna bulvární: byl tam Bursík s Kateřinou Jaques a s miminkem..
    LALINA
    LALINA --- ---
    poslouchám, že zatím o sopkách to, co říkal i v Salvátorovi...

ale napřed povídal o krajině biblické... potom taky o egypte, kde byl nedávno....
    já to zítra napíšu, tedko se na to nemuzu soustředit a dělam 3 veci najednou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam