• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: tyjo, tuhle zenskou si musel nekdo vymyslet...je možný, že takový lidi FAKT žijou?? ... chudák....
    ANNA
    ANNA --- ---
    z trochu "jiného" šálku, nicméně mi přijde, že se nabízí spousta souvislostí.
    http://ona.idnes.cz/penize-jsou-jedinym-smyslem-meho-zivota-tvrdi-ceska-milionarka-pwc-/ona_ony.asp?c=A100419_103133_ona_ony_ves
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ECLECTICA: Ano, jakkoli k Havlovi bych výhrady měla, tohle bych mohla z fleku podepsat.
    JAGA
    JAGA --- ---
    ECLECTICA: Úžasný!!! Musím přiznat, že já už volební programy politických stran vůbec nečtu, nejvýš někdy mrknu v novinách do takových těch srovnávacích tabulek, jak co řeší, ale pravda je, že spousta věcí pokládaných za důležité pro mě důležitá není - jako zrovna růst HDP. Nebo ta zaměstnanost a práce pro práci - jasně, on neexistuje jen klasický frustrovaný nezaměstnaný, ale existují taky alternativy, lidi pracující dobrovolně, nebo částečně soběstační, protože si toho hodně vypěstují a různé ěvci si zajišťují v rámci své komunity, a tak podobně.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ECLECTICA: je to SUEPR . dej to prosím do obrany občana.
    JAGA
    JAGA --- ---
    Na české Wikipedii se píše, že datum Dne Země bylo zvoleno podle Leninových narozek, ale to je asi nějaká (pravičácky-betonářská) provokace. Anglická Wikipedie:
    It was founded by U.S. Senator Gaylord Nelson as an environmental teach-in held on April 22, 1970.[1] Earth Day is celebrated in spring in the Northern Hemisphere and autumn in the Southern Hemisphere.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: a ze me se zase stává pravicovej nácek:-))))))

to se můžeme dobře doplnovat .-)))

ale spíš bych řekla konzervativní, nez pravicovej, pravicový je moc o politice, ale ja jsem tak nejak pro tradiční životní styl... tedy s tradičními hodnotami...ahm.... no radsi koncim, at se do toho nezamotám...
    LALINA
    LALINA --- ---
    TAMARIX: to je teda fakt .-)) prominte, tohle jsem sem fakt tahat nechtěla....
    ANNA
    ANNA --- ---
    TAMARIX: jo, ze mě se třeba stává levicový nácek, takže jde o velmi pohyblivé kategorie.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ANNA: Je to hraní se slovíčkama místo toho, aby se koukalo na konkrétní příčiny a následky.. Ne všechny levicový strany jsou komunistický a ne všechny pravicový strany jsou náckové..
    ANNA
    ANNA --- ---
    levicový je najednou kdeco, co není primárně o rozumném (čti bezskrupulózním) využívání zdrojů. stejně tak, jak je vidět aspoň z článku o politice níže, je česká levice pro těžbu uhlí, země nezemě.

dyť je to dneska jedna z kouzelnejch formulek, jak někoho znemožnit, když ho nazveme komoušem a levičákem. (viz. kampaň proti odpůrcům vybudování radaru v Brdech, kdy na ně vytáhli, že je sponzoruje Rusko.) "objímáš strom, jsi špion KGB."
    a fakt nechápu, jak jsou tu lidi posraný z levičáků, jako by s nima snad měli nějakou zkušenost... jestli si lidi myslí, že tzv. levičáctví = bývalý režim, tak mi, prosím, kupte letenku někam do pryč, protože tohle moje nervy neunesou.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LALINA: By mě zajímalo, jak si představuješ takový levicový, pravicový a středový Den Země.. Schválně! ;-)

Ono nemáš levici jako levici.. Kdybys to vzala do detailů, tak hippies a pankáči byli ve své podstatě levičáci a jak to ve Východním bloku bylo děsně protirežimní.. Feministky, černoši to samý..

Jak zpívá Mňága v jedné písničce: "Jdeme špatnou cestou, tak se nemá cenu hádat jestli vpravo nebo vlevo, jestli východ nebo západ...". Tož tak.
    LALINA
    LALINA --- ---
    TAMARIX: nojo, já už jsem si to v domácím klubu tak trochu utřídila v hlavě .-))) nakonec jsem došla k záveru, že jaký si to kdo uděla, takový to má...
    můj Den zeme levicový není .-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LALINA: ?????? Ježišmarjá osobo, co to sem taháš?! Nekoukej se nalevo ani napravo a ber to čistě selským rozumem. Proti Mezinárodnímu dni Země přece nemůže nikdo nic namítat i kdyby to vymyslel já nevím kdo.

A propos - nejvymakanější ochranu přírody, potažmo divočiny, měli v Německu za Hitlera. Ono vůbec celý nacistiský hnutí provázaný s různýma kultama a okultismem mělo blízko i k antroposofii (Rudolf Steiner, valdorfské školy, biodynamické zemědělství,..), divokosti přírody apod. Jednoznačně doporučuji k této problematice knihu "Zvířata ve Třetí říši" ( http://scienceworld.cz/biologie/ochrana-prirody-a-holocaust-nad-knihou-zvirata-ve-treti-risi-2644 ).

Každá myšlenka je zneužitelná, taky dost záleží na kontextu.. Takže fakt to nejde nějak vytřídit podle toho, jestli je to "doprava" nabo "doleva".
    ANNA
    ANNA --- ---
    lesní zákon v celém znění zde: http://lesnizakon.cz/
    ANNA
    ANNA --- ---
    dále:

6. Jsem majitelem menšího lesa. Jaké základní povinnosti má vlastník lesa? Kdo mi poradí jak zalesňovat a kde seženu další odborné informace?
    Základní povinnosti vlastníka jsou vyjmenovány v lesním zákoně č. 289/95 Sb. Vlastník lesa je zejména povinen hospodařit v lese tak, aby byly zachovány veškeré funkce lesa, aby byl zachován genofond lesních dřevin a aby nebyly poškozovány zájmy jiných vlastníků lesa. Každý vlastník musí mít svého odborného lesního hospodáře (OLH), pokud není kvalifikován, aby tuto funkci mohl ve svém lese vykonávat sám. OLH vlastníku lesa poradí se všemi potřebnými odbornými otázkami. Pokud si majitel lesa o výměře do 50 ha nevybere OLH sám, bude mu tuto činnost vykonávat příslušný zaměstnanec (revírník) Lesů České republiky, s. p., a to bezplatně.

z http://www.lesycr.cz/cs/faq.ep/
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem se ted dočetla, že Den země je vlastne levičáckej výmysl... tak s tím asi končím:-/ to jsem fakt nevedela.
    ANNA
    ANNA --- ---
    PATISLAV: hele nevim, jak je to přesně s povinnostmi, když jsi soukromý vlastník, ale asi to nebude nic horkého.

krom toho něco podobného se děje snad v Krkonoších, kde skupují les a chtějí ho přeměnit na prales. nevím, jestli tam chodí třeba odstraňovat nějakou nežádoucí náletovou flóru, ale víceméně jde právě o to, nechat prostor bez lidských zásahů.

"Podobným způsobem je obsah vlastnického práva definován i v aktuálně platném a účinném českém občanském zákoníku (zákon č. 40/1964 Sb., ve znění pozdějších předpisů). Vlastnické právo zahrnuje:

právo věc držet (ius possidendi)
    právo věc užívat a požívat její plody a užitky (ius utendi et fruendi)
    právo s věcí nakládat (ius disponendi)

V moderních i tradičních právních systémech však může být takový absolutní rozsah vlastnictví omezen veřejnoprávními předpisy, např. pokud je určitá věc zvláštními předpisy chráněna jako kulturní památka, má vlastník povinnost ji udržovat v náležitém stavu a za její úmyslné poškození, zničení či zašantrocení může být každý, tedy i vlastník, postižen prostředky správního či trestního práva.

S vlastnictvím mohou být spojena i další práva, která obecně spadají pod právo s věcí nakládat, například[1]

právo věc opustit
    právo věc neužívat
    právo věc zcizit (t. j. prodat, darovat, vyměnit, odkázat atd.)

S vlastnictvím je tradičně spjata také povinnost a omezení („vlastnictví zavazuje“). Principiálně je nepřípustné užívat vlastní věc nebo s ní nakládat takovým způsobem, který narušuje nebo ohrožuje oprávněné zájmy jiných osob nebo veřejný zájem; tyto zájmy mohou být v jednotlivých právních systémech a tradicích pojímány a vymezeny velmi rozdílně, v krajních případech může regulace vést k paušální eliminaci některých vlastnických práv vlastníka či až k zákazu vlastnění některých typů věcí (zbraně, ideologicky nebo morálně závadné publikace či umělecká díla, drogy, výrobní prostředky, jedy či léčiva atd.) S vlastnictvím bývá spojena také povinnost věc hlídat a zabezpečit (například odpovědnost za škodu způsobenou vlastněným zvířetem, chátrající budovou, povinnost zabezpečit vozidlo, zbraň či nebezpečnou látku proti zneužití neoprávněnou osobou, povinnost dodržet ve své budově či na svém pozemku protipožární a ekologické normy a atd.). S majetkem ovlivňujícím ráz krajiny nebo sídelního útvaru mohou být spojena omezení i povinnosti (povinnost udržovat objekt či pozemek v řádném stavu, zákaz provádět úpravy narušující hodnotu krajiny nebo sídelního útvaru). V některých případech dokonce z vlastnictví určité věci vyplývá povinnost ve vztahu k cizímu majetku (například povinnost zajistit schůdnost chodníku přilehlého k vlastněné nemovitosti, do roku 2009 platná i v Česku)..."

a http://lesprace.silvarium.cz/content/view/566/58/
    K lesu jako předmětu vlastnictví

LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: kup to, nebo to koupej čínani:-/

jojo vytěžený...naše země je vytěžená... jak nahoře, tak dole, pod zemi... a kde není, tam brzo bude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam