• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody
    LALINA
    LALINA --- ---
    taky si říkám, že možná překvapivě žádné..... žádná velká katastrofa... komunální ovšem , to by byl průšvih.... Ale lidi jsou vybíraví... Zelení musí nabídnout opravdu osobnosti, jen barvu lidi asi volit nebudou.... a v parlamentních volbách už vůbec...
    ekologie a křestanství tedy ve společnosti propadlo........ je to signál pro sociology, voliče nebo pro ekology a křestany? já myslím, že primárně pro ekology a křestany... musí se obrodit, transformovat, znovuzrodit, aby to melo fazonu pro 21. stoleti.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: čemu říkáš "nereálný pohled" ?
    je reálné a příčetné, když se hodlá zničit vesnice a kus zeme pro uhlí, který má jít i na elektriku, přičemž kompenzace budou tak veliké, že z toho vlastne nebude žádný zisk? to je reálnost? nebo co?
    KOKES
    KOKES --- ---
    PATISLAV: Žádné?
    Např. PRE si prosadilo svoji verzi Prunéřova, přestože byli Zelení ve vládě a protestovali.
    Samozřejmě signál je to špatný, lidi je zřejmě vnímají hodně jako extremisty. I já jim zazlívám nereálný pohled např. na energetiku ČR. Zelené čeká ještě dlouhá cesta...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: stále budou působit v regionech a krajích. na podzim jsou komunální volby. tam se řeší konkrétní projekty a problematika. já je budu volit dále, Liška je pro mne "politik 21.století" - také jsem velmi spokojen s prací brněnských zelených.
    ANNA
    ANNA --- ---
    PATISLAV: prodejní zelení zbohatnou, až jim tržní vyžírky zacpou hubu, zbytek se bude moct leda hádat bez šance na zásadnější změnu?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Tak zelení mají pečíno. Jaké to podle vás může mít důsledky na životní prostředí u nás?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Museli strašit, aby se s tím vůbec něco začalo dělat, jo? :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    já četla nekde v Metru, že 3 miliony litrů...
    KOKES
    KOKES --- ---
    linkovat z novinek byla kravina. ach jo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: nebyly to 3 mega tun?
    KOKES
    KOKES --- ---
    http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/201617-unik-ropy-se-podarilo-zastavit-vyteklo-az-148-milionu-litru.html
    prý denně vytékalo ne 800 000 tun ropy, ale jen 3 tuny...
    Tak buď měli novináři velký oči, nebo se to už zamazává:-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Sorry za zmatení, mám na mysli letošní volby (ten minulý čas tam je proto, že někdo bude hlasovat zde až poté, co už hodil svůj hlas do urny). Jdu to změnit.
    LALINA
    LALINA --- ---
    já je volila asi dvakrát nebo trikrát..letos už ale ne, co mám kliknout?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Zkuste anketu ze záhlaví. Zajímalo by mě, kolik lidí z tohohle klubu je volí.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: se máš, to tam za ním jezdíš na víkendy? se máš...
    KOKES
    KOKES --- ---
    IMHO ideální by bylo, kdyby se při každým požáru rychle položily betonové desky a tím se vytvořila přístupová cesta kamkoliv. Po požáru se desky zase odvezou a nemusí se kupovat tři drahá terénní auta za 100milionů a místní pepíci mají práci a nemusí se stěhovat do měst.

Dělám si srandu.
    Mám na Srní bráchu, zeptám se, jak to vypadá v praxi.
    LOONA
    LOONA --- ---
    ;o) to je třeba. Tady je ještě video-reportáž. Ale neviděla jsem. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209411000100603-udalosti/obsah/79647-projekt-bezpecna-sumava/
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOONA: to by mohlo. Juj, to se mi ulevilo:-))
    LOONA
    LOONA --- ---
    A nemůže to být tohle? http://denik.obce.cz/go/clanek.asp?id=6430290

"Vedení jejího resortu tak bude působit na ministerstvo vnitra, aby vytvořilo podmínky pro vyhlášení výzvy v integrovaném operačním programu, jež by umožnila podat a zrealizovat projekt bezpečná Šumava. Jedním z jeho dílčích cílů je v parku vytvořit do konce příštího roku tři funkční jednotky sboru dobrovolných hasičů. "Budou sídlit ve třech logistických centrech Prášily, Modrava a Stožec. Dotace by přispěla na vybudování technického zázemí a proškolení lidí. Náklady se odhadují na asi 100 milionů, nakoupí se třeba tři terénní hasičské speciály, které budou moci jezdit i do bezzásahových území parku," uvedl ředitel."
    LALINA
    LALINA --- ---
    dneska jsem se na iDnes - nebo v E15? - dočetla, že budou projednávat a v život uvádět projekt "Bezpečná Šumava" .. to asi vysušej slatě, vyženou divokou zvěř, vyhubí komáry a všeude nadělají betonové cesty pro pěší:-[[[[
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam