• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SCHWEPZ: Kde ses to dočetl?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ufff....právě jsem se dočetl, že se ministerstvo životního prostředí (dle návrhu ODS) sloučí s ministerstvem zemědělství a tento "moloch" povede "blb z horní-dolní" Vodrážka, bývalý obchodní manažer a typicky "jalový" politik. To může být smrtící například pro lesy v republice (tendr pro obří korporace, jimž je jedno, jak les bude za deset let vypadat), pro šumavu, nebo pro chystané ochranné pásma a rezervace.

LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: ČEZ JE MAFIE...a už se tím ani moc netají, zřejmě už překročila bod, kdy byla ještě zranitelná....
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: tohle mě taky žere. podle toho, co sem tam prosákne, čez musí být hrozná mafie.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SCHWEPZ: Nemám co dodat.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    zkuste si odmyslet knížete a zbude strana recyklovaných lidovců. ti by se imho ani do sněmovny nedostali. stejně jako věci veřejné bez johna - ten má aureolu "bojovníka proti nešvarům" z pořadů TV Nova. to je dost tristní.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LALINA: Za senilního blbečka ho rozhodně nemám.
    LALINA
    LALINA --- ---
    IDENTITY: nedelejte z knížete senilního blbečka...on to ví
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PATISLAV: Nebo umře z toho, až to zjistí.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    IDENTITY: nebo až umře :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SCHWEPZ: Ono těch klišé je víc... A netýkaj se jenom zelených. Já třeba docela zírám na to, kolik lidí se nechalo opít knížetem (což chápu, mně je taky sympatickej), ale zapomnělo přitom na jednoho z nejzkorumpovanějších a nejšpinavějších politiků, kterej stojí knížeti za zády. Pořád se bojím, že až čestný muž šlechtic zjistí, s kým má skutečně tu pochybnou čest, radši charakterně půjde od válu :-/
    Sorry za o.t.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: svatá pravda. nojo. Sakra, to mě žere:-/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KOKES: hlavně je v mediích zkreslován. Oni neříkají "nechceme jádro", ale "pojďme ušetřit energii, vyvážíme jí 30procent a dalších 30procent se dá ušetřit "běžnými" opatřeními". To potvrdila i PAčesova komise. Jak říká LIška - vliv energetické lobby je obrovský - za Grosse jeho BMW parkovalo před ČEZem jednou do týdne.

Když za bolševika začli stavět Temelín, argumentovali tím, že se sníží těžba uhlí. Dnes se komplet výkon Temelína vyváží do zemí, kde si umí lépe vldánout a jedná se o prolomení těžebních limitů. Zelení říkají "jádro ano, ale až jako poslední možnost a pojďme diskutovat jeho konsekvence". Není to tak, že zelení brání rozvoji energetiky, jen kladou "nepříjemné otázky" a žádají "chytrá řešení" - hlavně dlouhodobá. Vím, že stavba dalšé bloku potrvá léta - proto je třeba začít diskutovat. Pačesova komise byl dorbý začátek. Hnutí duha si nechalo od expertů na KArlově univerzitě vypracovat vědecký report kolik a kde se dá ušetřit. Málo se o tom mluví, slovo dostávají lidé z ČEZu, co straší nedostatek elektřiny, když celou třetinu co vyrobíme, vyvážíme. Šéf ČEZu pak shrábne plat v řádech milionů a dořeší nuance na jachtě s ministrem průmyslu a premiérem (toskánsko). Je to prostě složitější, než klišé, co se o SZ nesou medii.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOKES: mám vždycky trochu problém s použitím slova "populismus" u názorů, které jdou proti přesvědčení většiny národa.
    KOKES
    KOKES --- ---
    Já myslím, že nereálný je jejich pohled na jadernou energetiku. Že je populistický.
    LALINA
    LALINA --- ---
    taky si říkám, že možná překvapivě žádné..... žádná velká katastrofa... komunální ovšem , to by byl průšvih.... Ale lidi jsou vybíraví... Zelení musí nabídnout opravdu osobnosti, jen barvu lidi asi volit nebudou.... a v parlamentních volbách už vůbec...
    ekologie a křestanství tedy ve společnosti propadlo........ je to signál pro sociology, voliče nebo pro ekology a křestany? já myslím, že primárně pro ekology a křestany... musí se obrodit, transformovat, znovuzrodit, aby to melo fazonu pro 21. stoleti.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: čemu říkáš "nereálný pohled" ?
    je reálné a příčetné, když se hodlá zničit vesnice a kus zeme pro uhlí, který má jít i na elektriku, přičemž kompenzace budou tak veliké, že z toho vlastne nebude žádný zisk? to je reálnost? nebo co?
    KOKES
    KOKES --- ---
    PATISLAV: Žádné?
    Např. PRE si prosadilo svoji verzi Prunéřova, přestože byli Zelení ve vládě a protestovali.
    Samozřejmě signál je to špatný, lidi je zřejmě vnímají hodně jako extremisty. I já jim zazlívám nereálný pohled např. na energetiku ČR. Zelené čeká ještě dlouhá cesta...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: stále budou působit v regionech a krajích. na podzim jsou komunální volby. tam se řeší konkrétní projekty a problematika. já je budu volit dále, Liška je pro mne "politik 21.století" - také jsem velmi spokojen s prací brněnských zelených.
    ANNA
    ANNA --- ---
    PATISLAV: prodejní zelení zbohatnou, až jim tržní vyžírky zacpou hubu, zbytek se bude moct leda hádat bez šance na zásadnější změnu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam