• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: s chutěma se dá docela kreativně pracovat, Pati, človek není otrokem chutových pohárků:-)) Říkám pracovat, ne je potlačovat a umrtvovat - to je cesta do slepý uličky.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: žije, ale je mladej..mladý telo toleruje hodně, ale potom ti to spočítá všechno najednou (většinou, jsou i vyjímky, kterejm říkám ropáci:-))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOKES: můj brácha má teorii: "když mi něco chutná, tak to znamená, že to tělo potřebuje". Zatím žije :D
    KOKES
    KOKES --- ---
    PATISLAV: ale ty nejíš proto, aby ti chutnalo, ale aby sis obnovil tělo, které ti má sloužit celý život:-P
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JUNIPETRUS: já bych vynechával maso hrozně rád, ale kromě sladkých jídel, sojového masa, smažených sýrů a namazaného chleba mi žádný další bezmasý pokrm nechutná. A výše uvedené nejde jíst pořád (kromě toho chleba, ale ten bez šunky taky stojí za prd :D).
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TUILE: a co tohle http://www.krutarealita.estranky.cz/stranka/jatka--zabijeni-na-bezicim-pasu ?
    o tom by taky mohla byt vystava.
    Nekteri pak treba ulevi svemu svedomi, kdyz jeden den v tydnu vynechaji maso..
    TUILE
    TUILE --- ---
    V roce 2001 se v Národním muzeu v Praze uskutečnila výstava, která vzbudila zasloužený zájem veřejnosti i médií nejen u nás, ale i v zahraničí. Výstava zachycovala utrpení ptáků na stožárech elektrického vedení. Její kontroverzní pojetí šokovalo návštěvníky i odbornou veřejnost. ( http://www.svetloproprahu.cz/svetlo-pro-prahu01.php )

V nový budově Národního muzea probíhá do 3.10. výstava Světlo pro Prahu po deseti letech.

Každý první pondělí v měsíci je vstup do NM zadarmo.
    LALINA
    LALINA --- ---
    na odlehčení:

chlapík je souzen za to, že ubil a snědl kondora a v závěrečné řeči se hájí tím, že byl doopravdy v krajní nouzi asi týden chodil nic nejedl a byl už zcela vyčerpán a že vlastně ani neví jak se mu to povedlo toho velkého ptáka utlouct neb už byl na prahu smrti. . .a přeci jen, že důležitější je život člověka než zvířete. . .senát mu dá za pravdu a když je řízení ukončeno předseda senátu známý gurmet přijde za tim chlapíkem a ptá se ho jak ten kondor teda vlastně chutnal. . .chlapík chvilku přemýšlí a řiká: " no jak bych vám to tak přiblížil. . . .no něco mezi sovou pálenou a orlem skalnim. . ."
    KOKES
    KOKES --- ---
    TAMARIX: Ono je to celý dobrý v souvislostech:
    Soubor opatření ministerstva průmyslu podle dosavadních informací obsahuje například návrh, aby se z veřejného registru toxických látek vyňaly některé firmy a látky. Ekologové také informovali, že změny mají umožnit vlastníkům silnic bez zábran kácet aleje. Celkově má soubor zahrnout zrušení či změkčení 96 ekologických norem, řekl nedávno šéf zelených Ondřej Liška. Ministerstvo návrh předloží v pondělí vládě.

Hlavně odkud vítr fouká: MPO si ale stojí za tím, že zjednodušit ekologickou legislativu má smysl. "Jedná se o analytický materiál (návrh na zjednodušeni ekologické legislativy), jehož zpracování ministru průmyslu a obchodu uložila vláda svým jednomyslným rozhodnutím v prosinci loňského roku. Materiál má za cíl srovnání podmínek pro české podnikatele s podmínkami v ostatních státech EU
    LALINA
    LALINA --- ---
    ztvolili jsme si svoje zákonodárce, víme, kam se obracet s reklamacemi a stížnostmi (?) ;-))
    ANNA
    ANNA --- ---
    TAMARIX: ty bláho.

"MPO také navrhlo upravit některé paragrafy v zákonech týkajících se ochrany rostlin, živočichů a krajiny. "Znění těchto paragrafů je pro podnikatelskou činnost, jak pro stavební, tak pro báňskou, nepřijatelné, poněvadž dává do rukou úředníků či ekologů pravomoci zastavit již schválenou stavbu nebo činnost, a to bez zodpovědnosti za případné ztráty, které podnikatelským subjektům tímto svým rozhodnutím způsobí," stojí ve zprávě MPO."

pak by nebylo na soukromé vrtulníčky, jachtičky a golfíčky.

já už si jen říkám, jak takovýhle zvěrstva (teda spíš developerstva) můžou vůbec procházet... vždyť je jasný, že z toho bude profitovat jen malá skupina "vyvolených".
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Vláda schválila návrh MPO na zjednodušení ekologické legislativy
    http://www.ekolist.cz/zprava.shtml?x=2232145

Když se daří, tak se daří..
    Úplně je na tom vidět, že už jim je jasným jakým směrem se to po sestavení nové vlády bude ubírat, tak jim nedělá problém už teď rozhodovat..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KOKES: Však taky rozhodně nemyslím politiky, ale lidi, který se profesně dlouho pohybují v ochryně ŽP a zemědělství a jsou považovány za kapacity ve svých oborech..
    KOKES
    KOKES --- ---
    TAMARIX: tak politici už dávno nejsou odborníci....ani jeden.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SCHWEPZ: Mě to skoro rozbrečelo.. :-( Fakt sviňárna na druhou.. Tohle si přece nemůžou jen tak rozhodnout, když tomu prd rozumí.. To by měli spíš odborníci ekologové a odborníci zemědělci.. Takhle se nebude ani jedno dělat pořádně a pravděpodobně se bude nadržovat zemědělství.. Je jasný, že i prolamování limitů v Jiřetíně apod. bude mnohem snažší a nějaké Ministerstvo zemědělství a životního prostředí nebude mít žádnou váhu už kvůli tomu názvu a pocitu, že to ŽP je tam jenom jakýsi ocásek.. Myslím, že se proti tomu bude bouřit řada kapacit, už jenom, když si člověk vezme různé příspěvkové organizace pod těma resortama.. Ty taky nějak zkrouhnou? ČIŽP, AOPK??? A taky jak píšeš, co na Šumava?? Kdo bude mít větší poslední slovo - lesáci nebo ochranáři? Počet zaměstnanců tím podle mě nemůžou vůbec nějak snížit, protože každý si tam prostě dělá to svoje, co je třeba a takový ty neodborný činnosti (ekonomický úsek apod.) by stejně asi museli mít nějaké oddělené sekce, aby to všechno stíhali za dva úřády (byť v jednom).. Fakt jsem moc zvědavá, jak se k tomu kdo postaví..
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: ODS to dobře strká, co?:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: tak to je nejhorší zpráva dneška...ten debil by mel vymáznout z politiky vůvec..jako Bém a langr...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SCHWEPZ: Kde ses to dočetl?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ufff....právě jsem se dočetl, že se ministerstvo životního prostředí (dle návrhu ODS) sloučí s ministerstvem zemědělství a tento "moloch" povede "blb z horní-dolní" Vodrážka, bývalý obchodní manažer a typicky "jalový" politik. To může být smrtící například pro lesy v republice (tendr pro obří korporace, jimž je jedno, jak les bude za deset let vypadat), pro šumavu, nebo pro chystané ochranné pásma a rezervace.

LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: ČEZ JE MAFIE...a už se tím ani moc netají, zřejmě už překročila bod, kdy byla ještě zranitelná....
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: tohle mě taky žere. podle toho, co sem tam prosákne, čez musí být hrozná mafie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam