• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: nějak nechápu, co teda vlastně ti rybáři mají z toho, že si ten kus břehu pronajmou...
    LALINA
    LALINA --- ---
    tohle je taky pořádná sebranka, ti rybáři....
    to najímání a vyhazování lidí, to je něco, čeho se bála moje mamí po revoluci: že když ted bude ten kapitalismus, nebudeme moct chodit do lesa, na louky, k řekám a rybníkům jako dřív, protože si to někdo koupí a bude to jenom jeho...

http://zpravy.idnes.cz/rybari-obsazuji-brehy-labe-a-delaji-jako-kdyby-jim-patrily-pm9-/domaci.asp?c=A100714_1416620_domaci_itu
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOKES: :o)))
    KOKES
    KOKES --- ---
    přesně tak, třeba takový knihovník ze Zeměplochy je zářný příklad:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: už se vozí:-)))))
    nene, já byla státní zaměstnanec coby archivářka ve státním výrobním podniku. Po převratě jsem v a.s.
    a knihovníci a podobní nejsou žádní úředníci, kteří o něčem rozhodují nebo skrze které jdou nějaký peníze. Naopak jsou to ti, kdo musejí na svoje služby lidem u státu pořád žebrat a škemrat...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Mezinárodní rok astronomie skončil, letošek Organizace spojených národů vyhlásila mezinárodním rokem biodiverzity. Chce upozornit na úbytek biologických druhů a ničení ekosystémů, na nichž je lidstvo bezprostředně závislé.
    http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-technika/veda/z-vesmiru-zpet-na-zemi-rok-2010-patri-biodiverzite_154109.html
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: hele, nepracovala jsi taky jako (neco jako) knihovnice (tedy statni zamestnanec)?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LALINA: a stále budeš mít aspoň z poloviny pravdu :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ANNA: je to fuj a politicky nekorektní:-))) jelikož jsem pouhá soukromá osoba, můžu si dovolit literární zkratku:-))
    i s tím, že se na mě někdo, kdo to vzal doslova, povozí:-)))
    ANNA
    ANNA --- ---
    LALINA: a házení špíny a generalizace je ok?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: státní úředníci jsou Jánošíci největší
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: v tomhle jsem spíš pesimista. Podle toho, co vidím v okolních zemích, jsou lidé chamtiví všude, ale v čr (hlavně pokud jde o státní správu) je to na úrovni Ruska/Turecka. Furt je tu nějak to dědictví komunismu, kdo vyjebe se státem, je jánošík. A stát jde na ruku. /OT
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KOKES: vidět sklenici jako poloplnou nebo poloprázdnou? ,)

Desetipatrová Velryba by měla denně z moře načerpat zhruba 500.000 barelů (79 milionů litrů) znečištěné vody a odfiltrovat z ní ropu. Plavidlo může pracovat ve vodách vzdálených asi 80 kilometrů od pobřeží a mořskou vodu nabírá dvanácti otvory na přídi.
    http://zahranicni.ihned.cz/c1-44670730-praci-obrimu-cisticimu-tankeru-velryba-komplikuje-rozbourene-more
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: když to tady tak pozoruju, tak se mi chce odstěhovat a zapomenout. V tomhle světle dostává evropanství nový význam.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Větrníky nemůžou do sítě, i tak zaplaví Krušné hory - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=672136
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    "Rozvoj nových "nekonvenčních" zdrojů zemního plynu z břidlice a jiných neprostupných hornin se ze Spojených států už přesouvá do Evropy. Nástup nových zdrojů zde může podle analytiků výrazně rozšířit nabídku a změnit celou rovnováhu sil na evropském trhu plynu, kde až dosud dominovalo Rusko. "Plynová revoluce" v Evropě by vedla k omezení závislosti na ruském plynu a posílení energetické bezpečnosti, a to bez vládních subvencí, podpůrných programů a strategií. "

http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1588223/boom-nekonvencnich-zdroju-plynu-z-bridlice-a-dalsich-zdroju-se-siri-z-usa-do-evropy-velke-koncerny-zaspaly.html

plynové břidlice jsou po světě dost rozšířené a byla otázka, jak je využít..; někdo se toho chytil a vypadá to, že by to krom eko-zátěže při těžbě ropy a politické závislosti na rusku mohlo vyřešit i problémy s přebytečnou elektřinou, protože jak jsem se nedávno dozvěděl od ID VISNAK, plynové elektrárny se dají zapnout a vypnout promptně, tudíž noční proud poskytovat nemusí..
    KOKES
    KOKES --- ---
    SCHWEPZ: to je taky složitější: když el. není, koupíme ji a pak je dobrá mimo špičku něco prodat, aby saldo bylo aspoň nulové ne? A hned tu máš vývoz..Ale je pravda, že asi vyvážíme víc, než spotřebujeme, to bude lobby čezu, kde má stát 51% takže to posvětí.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: zrovna tak jako nejde regulovat ropný vrty...pche, ale hlavne že lítáme po vesmíru jako desny machři. pritom ani neumíme pořádne řádně hospodařit na vlastním... hamba
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    LALINA: však kolik elektřiny ale prodámě do zahraničí :) vyrobíme více než je spotřeba. Podle mě je energie (jako elektřina, ropa) stále pod "reálnou cenou" která by odrážela "skutečný stav" dejme tomu zásob, trendů, ap.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    LALINA: ...elektrárny prostě nejde jen tk vypínat/zapínet dle spotřeby, na to je celej proces vykrývání podle období a času a je potřbea uvážit rozdíl mezi uhelnou pecí, jaderným reaktorem, turbínou či vrtulá na vítr. Proto nevím v jakém poměru je tzv. "domácí šetření", individuální spotřeba a spotřeba průmyslový komplexů a firem.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHWEPZ: to je ono...nucená nadspotřeba...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam