• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SCHWEPZ: Se mi hned vybavilo jak v Babičce od Němcové rodina Kudrnova vesele konzumovala veverky. :-) Zvlášť v kombinaci s tím tvým "šťavnaté". Prostě na veverky už je pozdě, maso mají ztuhlé, dejte si radši králíka. No nic. Blbá asociace.. :-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    A titulky fachidiotů z Idnes jsou opravdu šťavnaté: "Co s veverkami? Nic. Už je pozdě" :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: přesně - dravci. U nás na vesnici myslivci říkají všem liškám "škodná", loví je cíleně. Když jsem se ptal, kolik jich je v revíru a kolik jich je "nad počet", tak vůbec nevěděli a imho je spíše sralo, že liška žere i koroptve a ty chtějí mít kouřící na stole :)
    KUATO: v UK také zkoušeli GMO druh trávy, takové drny, a cpaly to na golfové hřiště. Ale bylo to tak dominantní, že v jednom hrabství z toho měly kalamitu - vytlačilo to skoro celou travní biodiverzitu. Nemluvě o dovození králíka do Australie - množí se exponenciálně a pes dingo to nestíhal .)
    KUATO
    KUATO --- ---
    PATISLAV: a u nas pred jednou generaci vsichni pochcipali na myxomatozu :o/, mohlo byt na loukach veseleji. imho vsechny tyhle "premnozeni se" a "plevely" jsou zcela prirozenou reakci prirody na "prazdne lesy a obnazenou zem", tak at si britove trhnou. nejvetsi skudci jsme na Zemi beztak my lide.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hm, králík. Zajímavé by bylo zjistit, jaké jsou stavy tamních dravců a zda by si náhodou s králíkem neporadili, kdyby tyto stavy nebyly zdecimovány. Obecně bych řekl, že toto "zavlékání" nepůvodních druhů je v dnešní době nepoměrně snadnější, když ty původní druhy jaksi uvolnily prostor.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Nepůvodní přírodní druhy zavlečené do Spojeného království stojí britskou ekonomiku ročně v přepočtu asi 50 miliard korun. Vyplývá to ze studie zadané britskými úřady. Nejhorší škůdce, králík, způsobí škody za 7,8 miliardy korun. To zhruba odpovídá ročním výdajům českého ministerstva zdravotnictví.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/premnozeny-kralik-stoji-brity-tolik-co-cechy-ministerstvo-zdravotnictvi-1tc-/zahranicni.asp?c=A101215_141212_zahranicni_jw
    LALINA
    LALINA --- ---
    JAGA: oooo, jen to nezakřikni...
    JAGA
    JAGA --- ---
    Drobil ohlásil demisi. Pár hodin po odkrytí skandálu na jeho ministerstvu - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/drobil-ohlasil-demisi-par-hodin-po-odkryti-skandalu-na-jeho-ministerstvu-1qr-/domaci.asp?c=A101215_131130_domaci_kop
    Huráááááááááááá! Tak strašný pako tam snad už nemůže nikdy být!!!!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    jsem zvědavá, koho ods nominuje... lituju jí, kde má vzít slušnýho, čestnýho a, vzdělanýho a odvážnýho člověka? Asi tam dají nějakýho mín blbýho , ostřílenějšího mafiána.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: já jsem to pochopila tak, že poradce chtěl, aby ředitel ulejval prachy pro drobilovu premiérskou ambici a ten nechtěl, zatímco drobil ho nutil, aby se s poradcem shodl... to mi dává smysl. vám ne?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: hihi... já čuchám k politice hooodne zdaleka a stejně se mi z toho zvedá kufr:-)))
    KOKES
    KOKES --- ---
    a navíc Kateřina "biomasa" Jacques strikes back
    Kateřina Jacques se vrací do politiky, bude radit premiérovi – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/219694-katerina-jacques-se-vraci-do-politiky-bude-radit-premierovi.html
    Kdo si jednou čuchnul k politice těžko odolává..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Kozel dozahradnicil..prekvapive rychle..hura.
    KOKES
    KOKES --- ---
    KOKES: prezentujou to tak, že se prali mezi sebou náměstci a drobil se zamotal do odposlechu:-) dobrý...
    PATISLAV:přijde tam politik. takže ne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    dodýchal...si pěkně nadrobil, Drobil...hele s tou vodou na svini je to fakt pravda, stejně jako s božími mlýny. ... dost se mi tím ulevilo:-))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Tak doufám, že tam po něm přijde někdo příčetný a vzdělaný.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Ministr Drobil rezignoval, pro Nečase je to ale stále slušný člověk - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/ministr-drobil-rezignoval-pro-necase-je-to-ale-stale-slusny-clovek-1d2-/ln_domov.asp?c=A101215_131340_ln_domov_pks
    KOKES
    KOKES --- ---
    Drobila podržel premiér Nečas, ČSSD vyvolá hlasování o nedůvěře vládě - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/drobila-podrzel-premier-necas-cssd-vyvola-hlasovani-o-neduvere-vlade-1j6-/domaci.asp?c=A101215_093133_domaci_kop
    krysy, držej jedna druhou. A potápěj ty, co jsou pod nima. Tohle asi vyřeší jen občanská válka.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. jak rikam v new-speaku je valka mir, ztrata je zisk a nedostatek je prilezitost, fakt tenhle srac mel delat za Hitlera propagandu, tam by sve argumenty mohl podporit i gumolecbou
    .. ze se vubec rozciluju :-(
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PATISLAV: V červnu 2007 začal řídit aktivity Greenpeace International v oblasti jaderné energetiky ve vztahu ke změnám klimatu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PETER_PAN: a pro koho že pracuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam