Nositel Nobelovy ceny ostře odmítl myšlenku globálního oteplování – Novinky.cz
http://www.novinky.cz/veda-skoly/244732-nositel-nobelovy-ceny-ostre-odmitl-myslenku-globalniho-oteplovani.html?ref=boxF
"Jsem z Norska, měl bych se opravdu bát, že se trochu oteplí? Já jsem bohužel starý muž. Slyšeli jsme mnoho podobných varování o kyselých deštích před 30 lety a ozonové díře před 10 lety a odlesňování, ale lidstvo je stále tady, " prohlásil Giaever.
No to je ale debil. Jak má člověk brát názor takového člověka vážně, poté co plácne takové koniny?
1) Takže protože je pan vědec z Norska, tak se zbylej svět může třeba posrat, ale on oteplování necítí, a i kdyby nevadilo by mu. Krásné ukázka sobectví, ale argumentačně poněkud ploché.
2) Ano, kyselé deště byly realitou, jak jsme to zažili třeba my a naše hory, především ty Krušné. A kdyby nedošlo k výrazným omezením škodlivin z továren, tepláren, elektráren a dalších emitorů, měli bychom tytéž kyselé deště pořád. Ještě, že tehdy nebyl žádný hlasitý popírač kyselých dešťů!
3) Ano, ozonová díra tady byla a stále je. To je věc, která se snadno měří. A díky varování vědců a ekologů svět zatočil s příčinou - freony. Ještě, že jsme tady neměli žádného hlasitého popírače ozonové díry a vlivu freonů na ni.
4) Ano, odlesňování se dělo a díky tomu, že něco málo původních porostů ještě existuje, pokračuje tenhle trend stejně smrtelným tempem dál. Ale na co se bát? Vždyť LIDSTVO je i přes to pořád tady. On to totiž asi nebude problém, který by se bezprostředně týkal lidstva, ty debile vygumovanej, ale fauny a flóry, která se odlesňováním likviduje.
Hroznej píčus prostě. Nevím, proč mu vůbec dávaj prostor.