KUATO: Věř.nevěř, ale to jsem mu přesně řekl, že jeho to trápit nebude, že se to dát zastřihnout, modelovat koruna ap. aj., že má výhled na zvěř od leva až doprava ap.
Mě právě mrzí, že dnes lidi na tohle serou...ptám se v hospodě: kdo vysadil tu třešňovku kam chodí vaše děti lozit a vaše ženy pro třešně na koláč? Řeknou "starej Kořán, už je mrtvej". Kdo zasadil ty švestky ke kravínu (...) ap. aj. A kdo sází dneska? Je to škoda...zvláště v okolí těch vesnic...vždyť je to pro ně...a je to pěkná společenská událost vysadit pár stromků ,)
Já znám pár myslivců, za které bych dal ruku do ohně - moje prateta, už po smrti, byla celoživotní myslivec, ale hlubinný ekolog, vědec-krajinář, náměstek ministra životního prostředí Vavrouška, kterej zahynul pod lavinou - nejlepší ministr ŽP, co jsme měli...a řeknu ti: to byla radost s ní mluvit o lese a zvířatech. Když jsem s ní jako mladší mluvil, padala mi čelist, kolik toho věděla...a znala o floře/fauně.
A pak se zeptám myslivce od nás z vesnice - jak je to tu s liškama...a slyším - jsou to svině, škodná, vždy když ji vidím, tak je střelím. Letos jsem jich zabil XY. JSOU PŘEMNOŽENÝ!! A já na to: ok, a kolik jich je v revíru a kde jsou ap. A TO NEVÍ. Ví hovno, jen že je potřeba střelit do kožichu. A vrchol byl, že mu říkám, že se na kopci v lese uhnízdili KRKAVCI - a on mi hlásí "Krkavci? To je škodná,
ti tu nemají co dělat" ...no, co na to chceš říct. Už jsmem si zakázal s nima mluvit :)