• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PATISLAVOchrana přírody

Ochrana přírody

- klub pro odbornou i laickou veřejnost, které není lhostejný stav našeho i světového životního prostředí

V tomto klubu uvítám:

1) Diskusi nad převážně lokálními a konkrétními problémy životního prostředí - zastavování zelených ploch, vznikající skládky, kácení stromů, vybíjení zvěře, znečišťování vod, "zkulturňování" krajiny apod. Mělo by jít hlavně o vlastní zkušenosti - co jsme viděli a co jsme pro ochranu přírody udělali. Přidejte obrázky!

2) Domlouvání nějakých drobnějších akcí. Boj s úředním šimlem provádějte zde: [ Obrana občana ]

3) Tlachání o obecných problémech (ztráta druhové diverzity, kácení pralesů, šíření pouští, znečištění vod, smysl zoologických zahrad, regenerační schopnost přírody apod.). Diskuzi o globálním oteplování zkuste minimalizovat.

4) Sdílení zkušeností z práce v neziskovkách.

rozbalit záhlaví
    DAHY
    DAHY --- ---
    SCHWEPZ: Jestli neni na case ji vytahnout...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KUATO: mě se zase otevřela kudla v kapse :(
    KUATO
    KUATO --- ---
    SCHWEPZ: ja to ani nebudu cist, protoze mi nebezpecne stoupl tlak po prvnich trech vetach :o(
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Tomáš Chalupa prosazuje zásadní změnu dosavadních pravidel péče o národní park. Zcela ruší ochranu přírody na jednom z nejcennějších území, kde má národní park přetnout lanovka a „odjezdová evakuační sjezdovka“. Navrhuje zmenšit území doposud ponechané přírodě o 5 500 hektarů, začít kácet v pralese na Smrčině, v kaňonu Křemelné, či kolem Ptačího potoka v Modravských slatích. Zároveň chce rozšířit zóny, ve kterých je možné stavět sjezdovky a hotely. Ráj pro developery vznikne kombinací Chalupova návrhu a nedávno schváleného zákona o Státním pozemkovém úřadě, který dal šumavským obcím právo získat bezúplatně státní pozemky v zastavěném území nebo zastavitelné ploše právě v těchto zónách parku. Zatímco v jiných chráněných územích, obce pozemky získají pouze za podmínky, že na nich postaví výhradně veřejně prospěšné stavby, na Šumavě je tato podmínka explicitně zrušena. V nově rozšířených 3. zónách národního parku se tedy bude moci stavět cokoliv. "
    Martin Bursík » Zruší dnes vláda Šumavský národní park?
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/martin-bursik.php?itemid=19788
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Image via National Geographic.

SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Stavět víc hotelů na Šumavě a častěji kácet, to chce prosadit Plzeňský kraj.
    O jeho návrhu zákona o národním parku přímo v šumavských horách jednali poslanci.
    Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/poslanci-na-navsteve-na-sumave-dz1-/budejovice-zpravy.aspx?c=A130415_1917005_budejovice-zpravy_jkr
    DAHY
    DAHY --- ---
    Me navic moc tesi, ze to co nestihne dokurvit tahle vlada, o to se postara ta pristi pod taktovkou Milose Zemana, pro kteryho je boj proti ekologistum na Sumave taky srdcovka. Helikopteru na takticke prelety uz provetral.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    PATISLAV: všechno dohromady? a navrch bezpáteřní ignorant
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: přesně tak - tuto otázku si kladu nejen u něho ,)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: teď je otázka, jestli je Chalupa loutka, pitomec nebo grázl.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: mě přijde, že v tom jsou především zájmy developerů a těžařů, protože vědecká obec to ví, jak to tam za čárou dělali/dělají a prakticky všichni stojí na straně Schwarzenberga (studovaný lesník).

Na straně Chalupy a dalších grázlů z ODS stojí asi pan Dlouhý, nebo jak se ten šmejd (tzv. kmotr z Hluboké) jmenuje.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: To je jednoduché. Spoléhají na to, že český balík to neví a jejich kecy o kůrovci jim ještě nějakou dobu bude žrát i s navijákem.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PATISLAV: stejně mě nejvíc vrtá hlavou, proč to na německé straně funguje a fungovalo (bez-zásahovost) - a jak úspěšně - a v ČR dělají, jak kdyby ta druhá půlka Šumavy na té německé straně nebyla.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SCHWEPZ: "MŽP také argumentuje, že nový zákon bude mít pozitivní dopad pro lidi s trvalým pobytem na území národního parku, protože jim bude povolen vstup do první zóny parku i mimo vyznačené cesty".

Ano, a o lidi jde přece především.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Sem si chvíli říkala, jestli to třeba novinky nepřehnaly a jestli ta paní byla fakt tak blbá a ona opravdu byla
    Městská policie Praha - Akce liška ve městě - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vcslMEM4WBY
    KUATO
    KUATO --- ---
    EWUSHA: zrovna jsem to sem chtel dat :o))
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Zabij bobra, zachráníš strom .... By mě zajímalo, jak by se tvářila paní, kdyby jí někdo sebral řízek z talíře.
    Sebrala jsem lišce zajíce, dejte mi ochránce přírody, volala žena na linku 156 – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/296851-sebrala-jsem-lisce-zajice-dejte-mi-ochrance-prirody-volala-zena-na-linku-156.html
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    EWUSHA: což to jo, to čekání na prachy není nic moc
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    KLOUCZEK: protože se to vyplácí zpětně? protože nejřív musíš udělat práci, kterou si AOPK zkontroluje a posléze to vyúčtuješ u MŽP. ty peníze ti nedaj dopředu. max zálohu. a 100% podporu už snad ani nedávaj. takže když mám koupit benzíny, struny, béňo do křoviňáků a do auta, tak na to ty peníze někde splašit musím. město doplácí zbytek ze svého. ale taky těžko říci, jak dlouho jim to vydrží.
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    EWUSHA: proč bys to měla dodotovat ze svýho ty prachy se dají z tohoo PPK sehnat skoro vždycky, nebo to vycucne všechno to město? děláme z PPK spousta věcí a pořád přibíráme další lokality, přijde mi že zdroje jsou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam